מיסים?

מיסים?

היי לכולם

זו השנה הראשונה שלי כדוקטורנטית עם מלגה בארהב. הגיע הזמן לתשלומי מיסים ואנ ממש מבולבלת. לפי מה שהבנתי יש אמנת מס שגורמת לזה שתושבי ישראל לא צריכים לשלם מס על מלגה בארהב. אבל אז הבנתי שיש שני סוגי מס ושכנראה אחד מהם אני כן צריכה לשלם.
תוכלו לשפוך קצת אור על האם צריך לשלם מס? אם כן אז איזה?
ואיזה טפסים צריך למלא בשביל זה?
אגב-מס מהמשכורת החודשית לא ירד לי אחרי שאמרתי לאחראית המס אצלנו על עניין האמנה

תודה רבה

Philip Jr

New member
את לא היחידה שמבולבלת

אני עדיין מבולבל (פעם רביעית שמגיש), ואני חושב שזה אחד הדברים המיותרים והתמוהים שקיימים בארה״ב, במיוחד התהליך ל - non-residents.
&nbsp
אני מניח שכדוקטורנטית את מקבלת גישה לתוכנה כמו Glacier להגשת המיסים, אני ממליץ לך לא להתבחבש ולהשתמש בתוכנה שיש לך גישה אליה. אם את לא קיבלת גישה כזו, אני ממליץ ללכת ליעוץ ב - HR Block או מקום דומה, לפחות לפעם הראשונה, לראות איך עושים את זה כמו שצריך. אחר כך אפשר כבר להגיש לבד.
&nbsp
בהצלחה!

boneguy

New member
מסכים חלקית

ראשית, ממליץ גם על תוכנת Glacier. ברוב המוסדות מציעים לסטודנטים הזרים גישה חינמית אליה, או למקבילה שלה שמיועדת ל- non-residents לצרכי מס.
&nbsp
לא מסכים לגבי HR BLOCK וחבריהם - הסיכוי שבסניף אקראי שלהם יהיה מישהו שמבין ב- Non residents הוא קלוש, ובטח שלא באמנה של כפל מס, ודברים כאלה. מניסיון, גם אחרי שהייתי תושב לצרכי מס, אבל היה צריך להתייחס לדיווח של שנה קודמת לא היה שם לאף אחד מושג מה עושים ואיך, והגעתי עד לאיזה "מומחה" שיושב באוקלוהומה, או איזה חור דומה, וגם לו, לא היה מושג.
&nbsp
&nbsp

למעלה