מיסים

nino15

New member
מיסים

שלום לכולם! הגענו לניו יורק בבטחה והכל הסתדר על הצד הטוב ביותר (כמו שאימי הפולנייה אומרת טפו טפו חמסה חמסה)

עכשיו אנחנו נאלצים להתמודד עם מיטב הבירוקרטיה האמריקאית ולמלא טפסי מיסים.
זה הסיפור בקצרה: בעלי עושה פוסטדוקטורט והוא על ויזת J1. הוא נחשב "fellow" ולא עובד של האוניברסיטה אבל הוא מקבל שכר נמוך מהאוניברסיטה בתור מלגה (אבל לפי מה שאמרו לו זה לא מגיע לתקרת המס כי זה באמת סכום קטן מאוד). בנוסף הוא קיבל בארץ שתי מלגות (רוטשילד ופולברייט).

נתנו לו למלא מיליון טפסים שקשורים למיסים ולא הצלחנו ממש להבין מה בדיוק הולך שם... אפילו לא הצלחנו להבין האם אנחנו נחשבים תושבים או לא... בכל מקרה הבנתי באופן כללי שיש מס פדרלי ומס של המדינה ובנוסף מס שהוא כמו ביטוח לאומי. יש מישהו שיכול לעזור להבין איך למלא את הטפסים? יש איפשהו איזה מדריך ברור? כי כל מה שמצאנו ברשת רק סיבך אותנו עוד יותר.

בנוסף הבנתי שהמיסים האלה לא יורדים לו במשכורת אלא שהוא צריך לעשות הגשת טפסים מרוכזת בסביבות אפריל. אז מישהו יודע למה צריך למלא שוב טפסים? (חוץ מהתחביב האמריקאי הבלתי נדלה של מילוי טפסים)

תודה

עידוdee

New member
הכי טוב

לשאול את המשרד לסטודנטים בינלאומיים באוניברסיטה. רוב הסיכויים (אם מדובר באוניברסיטה גדולה / מוכרת) שהם מספקים ייעוץ למקרים הללו כי אתם לא הראשונים שעוברים את זה. כך היה לי כשלמדתי בברקלי והייתי צריך למלא טפסים דומים. בכל אופן, כדאי לכם לשלוח אליהם מייל ולבקש עזרה

Philip Jr

New member
וכדי לענות על שאלותייך

אז אתם לא נחשבים תושבים לצורכי מס, ומיסים בהחלט כן יורדים לאורך השנה (אם יש לכם הכנסה שאפשר למסות). עד אפריל מגישים טפסי החזרי מס לשנה הקודמת, ואז את מקבלת החזר אם שילמת יותר מדי, או לחילופין לעיתים גם צריך לשלם עוד.. וגם בארץ לא חסר ניירת בנושאי מס, פשוט כאן כשהכל זר וחדש זה קצת overwhelming אני מנחש..
&nbsp
גם אני ממליץ לבקש עזרה מהמעסיק / מהמשרד לסטודנטים בינלאומיים, שילוו אתכם בפעם הראשונה..

Gidi Shemer

New member
מעתיק את התגובה שלי מהפורום השני

לגבי הטפסים הנוכחיים (אני מניח שמדובר ב W4) הם לא הצהרת מיסים, אלא מעין תחשיב כמה מיסים המעסיק (קרי האוניברסיטה) צריך להוריד לו מדי חודש בחודשו (מאותו שכר נמוך שהוא מקבל מהאוניברסיטה). באפריל יגיע זמן המיסים האמיתי ואז יהיה קיזוז בין מה שהורד ממנו ומה שהוא באמת היה צריך לשלם על פי הצהרת המיסים (אם בכלל) ולפי זה, תצטרכו להוסיף או שתקבלו החזר.

נקודה מרכזית היא אמנת המס בין ישראל לארה"ב, אבל אני אשאיר את הנושא למי שמומחה יותר גדול ממני. בכל מקרה, אמנת המס רלבנטית למס הפדרלי ולא לסטייט או לביטוח הלאומי אותם הוא יצטרך לשלם במלואם (לגבי הסטייט- תלוי באיזו סטייט).

עוד נקודה- אתם כרגע non-resident aliens ולכן (מבלי קשר לאמנה) אינכם צריכים לדווח, לא כל שכן לשלם מיסים על הכנסות מחוץ לארה"ב, כלומר המלגות מישראל. המצב ישתנה בשנה השניה.

ובלי קשר למיסים, אני מקווה שאתם מודעים לחוק השנתיים של ה- J. אני מציין זאת רק בגלל שהיו לא מעט דיונים בנושא ופולברייט בהחלט תופסת.

שיהיה בהצלחה, המיסים זה לא כזה סיפור כמו שזה נשמע. תנסו גם להיעזר במרכז לסטודנטים זרים באוניברסיטה.

למעלה