מיסים על מכירת תמונות

j o y 1

New member
מיסים על מכירת תמונות

שלום, אני צלם חובבן ומעולם לא מכרתי תמונה. לאחרונה קיבלתי מספר פניות, מאנשים שרצו לקנות תמונות שלי. רציתי לדעת, האם יש מיסוי על מכירת צילומים? אם כן, אז אילו מיסים? איך ולמי משלמים אותם? תודה מראש

אמיר72

New member
הכל תלוי בתדירות ובמחיר

עקרונית, כל מה שתקבל עבור התמונה הוא בגדר הכנסה, ואפשר למסות את זה דרך ס' 2 לפקודת מס הכנסה. עם זאת, הכל שאלה של כמות ותדירות - אם תמכור 5 תמונות ב-500 ש"ח, לא מאמין שיש מישהו שיתעסק אתך, בהנחה שזה חד פעמי. אם לעומת זאת, בשנה הקרובה, תמכור שתי תמונות בחודש, כ"א ב-1000, 1500 ש"ח, אתה כבר נכנס לגדר עיסוק ואז תחוייב במס. מה עושים ? הולכים לרואה חשבון כדי שיפתח לך תיק במע"מ של עוסק מורשה, עם כל המשמעויות הנלוות.

j o y 1

New member
שאלה נוספת

ראשית תודה על התגובה המהירה אם אני שכיר(ללא קשר לצילום), האם אני יכול לבצע את פרוצדורת "העוסק המורשה" בנוסף לעבודתי? תודה

שיר ורד

New member
לפני שאתה עושה זאת

תבדוק את חוזה העבודה שלך ונספחיו ותוודא שאין שם סעיף האוסר עליך לעבוד כל עבודה נוספת בין בשכר בין שלא בשכר בין כעצמא ובין כשכיר. אם יש כזה סעיף ואתה מצפצף עליו (כלומר פותח עסק במע"מ בלי לקבל אישור ממעבידך) והמעביד יגלה זאת יום אחד, הוא יכול לפטר אותך ללא פיצויים על הפרת חוזה ומעילה באמון.

למעלה