מיסים על מוצר שנשלח מחו"ל?

tafustafus

New member
מיסים על מוצר שנשלח מחו"ל?

שלום, ישנה קבוצה המבקשת לקנות קנייה מרוכזת של מוצר מסויים (מזון מיוחד לבעלי חיים) בארה"ב. אילו מיסים יש להביא בחשבון כשמחשבים את העלות הסופית (מכס? מע"מ? -- מה גובהם עבור סוג כזה של מוצר?) האם יש הנחות או פטורים ממיסים לעמותות שאינן למטרות רווח (במקרה שלנו, עמותה למען בעלי חיים יכול להזמין את המוצר במקום שאחד הקונים הוא שישלם בפועל)? תודה מראש

nirdagan

New member
מע"מ הוא 17%

מהמחיר כולל מכס. גובה המכס משתנה ממוצר למוצר ובמוצרים רבים הינו אפס. לא נראה לי שניתן לקבל הקלות לעמותות עבור מכס או מע"מ.

tafustafus

New member
תודה, אבל

אני לא בטוח שהבנתי: האם עלי לצפות לשלם פשוט 17% נוספים ממחיר המוצר, או שעלי לברר האם בנוסף עלי לשלם סכום נוסף כמכס? ואיך אפשר לברר מה גובה המכס? תודה

Glock19

New member
תשובות

תוספת המע"מ היא על הסכום הכולל את עלות חשבון הספק + הובלה + ביטוח. על סכום זה מוסיפים את עלות המיסים (מס קנייה ו/או מכס). על הסכום המצטבר הכולל מוסיפים 17% מע"מ. לכאורה המע"מ הוא מס חוזר או מועבר ללקוחות, אבל היות ואתם הלקוחות, אתם תאלצו לשאת בתשלום המע"מ. על מנת לדעת מהו (אם בכלל) שיעור המכס והמיסים לתשלום, צריך לדעת מהו סיווג המוצר ובדיקה בספר המכס לגבי שיעור המיסים. עדיף לברר מהו הסיווג ומהו שיעור המס אצל עמילי המכס. בהצלחה ! ניצן

tafustafus

New member
תודה רבה על ההסבר

נראה כאילו הושקעו הרבה מאמצים מיוחדים בהרתעת אנשים מפני ייבוא מוצרים...

Glock19

New member
המדינה

המדינה מעוניינת בפיקוח על הייבוא ובהגדלת ההכנסות. יש לציין לטובה, שבשנים האחרונות הופחתו שיעורי המכס על מרבית המוצרים (הסכמי GATT וכדומה). הייתי מציע לך (ולקבוצתך) לבדוק לעומק את מידת הכדאיות של הייבוא. מן הסתם את המזון תשלחו בהובלה ימית ועליה תצטרכו גם להוסיף אגרת סבלות ואגרת רציף. קחו את כל הפרמטרים בחשבון על מנת שלא תופתעו מהמחירים אותם תצטרכו לשלם. בהצלחה !

tafustafus

New member
האם אתה יודע

האם אתה יודע היכן בדיוק מבררים פרטים אלה? אין לי שמץ של מושג מהם הגופים והרשויות האחראים על כל זה. באיזה שלב משלמים את כל האגרות האלה -- מראש? בנמל עם איסוף המשלוח? האם משלמים הכל יחד או שצריך לשלם תשלומים שונים לגופים שונים (מיסים, האגרות השונות וכדומה)? תודה רבה על המידע!

Glock19

New member
תשובות

לדעתי, כדאי לכם להתייעץ עם חברות שילוח בינ"ל (הקטנות יותר, כי הגדולות לא תמיד עוסקות בעסקאות יבוא חד פעמיות וקטנות). חברות השילוח לוקחות על עצמן את מרבית השלבים בתהליך היבוא (כמובן תמורת סכום מסויים). בעקרון, עלות המוצר וההובלה + הביטוח נגבים על פי סוג העסקה (לפי INCOTERMS 2000). המכסים והמסים משולמים למכס לפני השחרור. קח גם בחשבון (דרוש בדיקה) אם היבוא מחייב תקינה (בדיקה במכון התקנים). בברכה, ניצן

tafustafus

New member
עם כל תשובה זה נראה מסובך יותר

עכשיו כל העניין נראה מסובך בהרבה, אבל עזרת מאוד לחסוך הפתעות שלא הייתי מעלה על דעתי לצפות להן. המון תודה!

Glock19

New member
יבוא

היבוא, הוא נושא מורכב. מספר רב של משתנים קובעים את מחיר היבוא / כדאיות העסקה. אם תצטרך הבהרות או עזרה בהמשך, אשתדל לסייע. ניצן

Glock19

New member
דבר נוסף חשוב

היות וציינת שאתם רוצים לבצע יבוא מארצות הברית, אזי הצגת תעוד מקור (FORM A) שמספק היצרן / ספק יכולות להביא להפחתת המכסים ואפילו לידי ביטולם.

למעלה