מיסים, נדל"ן ומה שביניהם...

• פותח הנושא kimo
  • פורסם בתאריך

kimo

New member
מיסים, נדל"ן ומה שביניהם...

בוקר טוב שאלה לי אליכם יש לי הזדמנות לקנות דירה במחיר ממש ממש נמוך במטרה לשפץ, לשדרג ולמכור באחלה רווח. השאלה היא אם המיסים המעורבים בקנייה ובמכירה לא "יאכלו כל חלקה טובה".... ואם יש דרך לעשות זאת ככה שלא יהיו כלכך הרבה מיסים על הרכישה ועל המכירה (משהו סטייל לא להעביר יד ברכב...) בתודה מראש ושיהיה לכם יום נפלא צביקה

nirdagan

New member
אם הדירה כזו מציאה אז למה לשפץ?

עדיף למכור ישר אחרי הרכישה. אם תקנה ותמכור מיד מס שבח יהיה אפס כי ערך הדירה לא השתנה. כאן חשוב להדגיש שמס שבח איננו חל על הרווח אלא על עליית הערך של הדירה, שזה דבר אחר. עדיין תשלם מס רכישה ברכישת הדירה (עד 5% ממחיר הקנייה של הדירה). עליך גם להיהר שהעסקה לא תיחשב לעסקת אקראי החייבת במס הכנסה. אבל בכל מקרנ המס הוא מהרווח ולכן לא יכול להפוך רווח להפסד. אין אפשרות לקנות ולמכור ללא להעביר יד.

kimo

New member
מציאה מבחינת...

המחיר, אבל אם אני משפר אותה מבחינת המראה? הרי ממילא מדובר על מכירה במחיר הגבוה ממחיר הקנייה שלי, אז אני לא כלכך מבין. הרי הלופ הזה הוא למטרת קניה, ומכירה במחיר גבוה יותר, אז מה זאת אומרת ערך הדירה לא השתנה? שוב, המון תודה מראש צביקה

אתה בפורום הלא- נכון

כדאי לשאול את השאלה הזו בפורום נדל"ן אבל, עקרונית אתה צריך לתכנן על המסים הבאים: 1- בערך 10% מהעיסקה "פיקס" (מס רכישה, מס מכירה והוצאות עו"ד ורישום) 2- מס שבח על הרווח שיהיה לך מהעיסקה עכשיו תעשה חשבון אם זה שווה את ההשקעה שלך.

למעלה