מיסים מוזרים

sela v

New member
מיסים מוזרים

הרבה מאיתנו נסעו לסיני, ובמעבר הגבול נדרשנו לשלם כ-70 שקל במסוף הישראלי, ועוד כ-20 שקל במסוף המצרי. ישראל היא אחת המדינות היחידות בעולם הגובה כסף במעבר גבול יבשתי, ומשום כך, גם שכנותיה (ירדן ומצרים) גובות את המס הזה. מעניין לדעת אם המצרים והירדנים גובים את אותו מס גם בגבול שלהן עם המדינות האחרות. ידוע לי שבדרום אמריקה גובים כסף על מעבר גבול (נדמה לי שבוליביה), אבל זה הדוגמא היחידה הידועה לי. אולי מהפורום נוכל להכריח את מדינת ישראל לבטל את המס המטופש הזה, ושלא יגידו לי שזה עולה כסף. למה אזרח אמריקאי, שרוצה לעבור לקנדה לא משלם כלום? גם שם יש מעבר גבול יפה ומסודר אפילו יותר מאשר בארץ.

ddorrittoss

New member
יבוטלו המיסים לאלתר!

אני ועוד כמה (לפחות כל מי שיצא לי לדבר איתו על זה) הגענו למסקנה שחייבים לבטל את המיסים.... הרי זה אינטרס של המדינה שתיירים יבואו, לא? ובלאו הכי הם משאירים כסף ואפילו מטבע זר במדינה..... טיפשי!!! במיוחד שהמחיר לא קבוע (אחרי ארוחת צהריים מחיר כפול, או סתם כשביקשתי מהפקיד לחתום לי בין הביסים אז קיבלתי מחיר מיוחד), וצריך לשלם גם בכניסה וגם ביציאה..... בליז מנצחת עם 25$ לישראלים בכניסה (רק אם יש ויזה לארה"ב)ועוד 17$ (לכולם) ביציאה, מקסיקו 20$............

sela v

New member
מתי שילמת בכניסה למקסיקו?

אני לא מדבר על ויזה. אני חציתי למקיסקו ליד סן דייגו, ולא הייתי צריך לשלם כלום.

yayou

New member
במקסיקו זה גמיש

תלוי כמה אתה נחמד , כמה אתה מחייך,כמה יש לך דרכון אירופאי/אמריקאי, כמה אתה בחורה... והכסף כמובן הולך ישר לכיס של הפקח בכל מקרה.

shaishoo

New member
לא מדוייק

בפעם האחרונה שעברתי מקנדה לארה"ב (במעבר במפלים) שילמתי מס אומנם שטותי 75 סנט אבל זה היה, בבוליביה כמו שציינת במעבר הגבול לצילה (סן פדרו דה אטקמה) יש תשלום סימלי במעבר גבול.

ddorrittoss

New member
מדויק מדויק....

כשיצאתי ממקסיקו לגבול בליז, אמרו לנו שאם אנחנו חוזרים תוך הזמן שבכרטיס התייר, יש אפשרות לשמור על כרטיס התייר (ככה הם קוראים לויזה), לשלם ביציאה 10$ ואז בכניסה חזרה לא משלמים את 20$ הדולר. מכיוון שחשבתי שאני אחזור תוך הזמן שהיה לי, שילמתי בלב שקט. בסוף חזרתי הרבה אחרי שהזמן עבר לו, לא עזרו כל נסיונות השיכנוע שלי (שאני באה רק לשבוע, אז לפחות לשלם פחות), לא עצם העובדה שאני בחורה (אולי היה לי יותר מזל אם היה שוטר ולא שוטרת) וגםלא עזר הדרכון האירופאי. הכסף הזה לא הולך לפקיד- קיבלתי חותמת במעבר והייתי צריכה לשלם בבנק בזמני החופשי....

ddorrittoss

New member
אגב, במדינות מרכז אמריקה

דמי כניסה ויציאה- הם באמת לפי גחמת ליבו של הפקיד

sela v

New member
אולי המס הזה חדש

אני עברתי ב-97 מארה"ב לקנדה באזור המפלים, וכן שוב הלוך ושוב באזור סיאטל וונקובר בשנת 99, ולא גבו ממני סנט.

shaishoo

New member
...

התשלום הוא למעבר כזה כמו בסאבווי, לדלת מסתובבת

koby329

New member
במעבר לבליז אכן קיים מס

והוא נגבה על ידי פקידים שמשום מה הם בעלי יחס עוין לישראלים. במעבר למקסיקו הענין נזיל, אני לא שילמתי אך שמעתי על אחרים שנדרשו לשלם.

doronimous

New member
../images/Emo45.gif

לא ברור בכלל על סמך מה שודדת המדינה 70 שקל מארנקו של הנותן בחושה

sela v

New member
לזה חיכיתי

סוף סוף יש הזדהות. לפי דעתי זהו פשוט מס שהמדינה גובה מאלה שרוצים לנפוש במחיר יותר זול, ואני לא אתפלא עם ה-70 שקל האלה עוברים לפרנסי אילת. וגם זהו לא מס של חצי דולר, 70 שקל כיום זה בערך 15 דולר.

למעלה