מיסים במכירת בית?

sharon669

New member
מיסים במכירת בית?

שלום לכם
משפחה ברילוקיישן כבר מספר שנים
איזה מיסים יש על מכירת בית (יחיד) בארץ?
תודה!

liviur

New member
בארץ או בארה״ב?

בארץ יש חבות מס שלמה על הנושא , בארה״ב זה קצת תלוי במס׳ השנים האחרונות בחלוקה של כמה גרת שם וכמה לא.
זה בהחלט דורש יעוץ עם רואה חשבון מקומי להבין את התקופות - כי זה יכול להיות שלא תהיה חבות ויכול להיות שתהיה.
(מניסיון של מכירת בית בישראל שנה שעברה)

zuki3

New member
המיסים למדינת ישראל זהים לכולם, לתושבי ישראל ותושבי חוץ

אם זה הבית היחיד ברשותכם, אין לכם בית נוסף בישראל או ארצות הברית ואתם יכולים להוכיח את זה, תקבלו פטור ממס שבח,
אם יש לכם בית נוסף, בישראל ,בארצות הברית או במדינה אחרת, תצטרכו לשלם מס שבח.

vinney

Well-known member
רק שאלה

איך מוכיחים שאין לך בית ארצות הברית? אין לי מושג איזה אישור אפשר להמציא ואיפה...
&nbsp
לצורך העניין, לפי מיטב הבנתי (ואני ממש לא מומחה, אז אתה מוזמן לתקן אותי אם אני טועה), אז תושב ישראל צריך להראות רק שזאת הדירה היחידה בישראל. ז״א תושב ישראל שמשקיע בנדל״ן בארה״ב לא יאבד את הזכות לפטור ממס שבח כשהוא מוכר את דירתו בישראל.
&nbsp
לענייננו, אם המשפחה ברילוקיישן ועדיין משלמת מסים בישראל (נחשבים תושבים לצרכי מס), אז הם רק צריכים להראות שזאת דירתם היחידה בישראל.
&nbsp
הציטוט מהחוק:
&nbsp
״תושב ישראל או תושב חוץ שאין לו דירת מגורים במדינה שבה הוא תושב, המוכר את כל הזכויות במקרקעין שיש לו בדירת מגורים מזכה, שלגביה נתקיימו התנאים האמורים בפרק זה, יהיה זכאי, על פי בקשתו שתוגש במועד הגשת ההצהרה לפי סעיף 73, לפטור ממס במכירתה; לעניין סעיף קטן זה, יראו תושב חוץ כמי שיש לו דירת מגורים במדינה שבה הוא תושב, כל עוד לא המציא אישור משלטונות המס באותה מדינה כי אין לו דירה כאמור. ״
&nbsp

sharon669

New member
אז zuki3 צודק?

אנחנו לא תושבים בישראל ויש לנו דירה בארהב
נצטרך לשלם מס שבח בארץ?

vinney

Well-known member
לעניינך נראה שכן

אם אתם לא תושבי ישראל לצרכי מס אלא תושבי ארה״ב ויש להם דירה בבעלותכם בארה״ב אז הסעיף הזה לא חל עליכם.
&nbsp
כמובן שזוקי טועה בניסוח המדויק שלו, אבל לך זה לא משנה.

שמעתי על שתי אפשרויות שהצליחו

1. להוציא אישור מהמחוז בו גרים שלא רשום נכס נדל"ן על שם המבקש
2. להשתמש בדיווח המס השנתי בארה"ב, ולהראות שלא מופיע דיווח על נכס נדל"ן

liviur

New member
איך מוציאים את 1?

מסוקרן מאוד לשמוע.
(נשים בצד את העניין שזה לא מצבם).
הכי קרוב שהגעתי - זה להדפיס שאילתת חיפוש במחוז - כי פשוט אין מסמך כזה פה.
לגבי הדוח מס - זה נכון לשנה אחורה - לא לנקודת זמן מסוימת.

vinney

Well-known member
למה שדיווח על נכס נדל״ן יופיע בדיווח המס השנתי?

אולי משכנתא ומסי רכוש יופיעו בSchedule A, אבל זה רק אם ממלאים אותו ובכלל....

אני מניח שהטענה הייתה שהוצאות או הכנסות היו מופיעים בדיווח

אני לא יודע עד כמה גופי המס בישראל דרשו הוכחות או שכנוע נוסף, אבל זה הצליח

liviur

New member
החלק הבעיתי

הוא להוכיח שאין לך דירה נוספתץ בארה״ב
לשון החוק הישראלי (כולל התיקון של 2017 שהועלה פה) לא סתם מאוד בעייתית - וזה תלוי גם כמה זמן יש לך לבלות עם זה ולהגיש ערעורים.
בא נגיד שהישראלים לא יוותרו כ״כ מהר על הנושא - ובמיוחד כשאתה מגיש מרחוק את כל העניין לפקיד שומה - זה נהיה דאבל כיף.
&nbsp
אני רק אציין שאני לא הצלחתי להגיע למצב שאני לא משלם את המס שבח בארץ ואני מכיר עוד כמה שניסו.
&nbsp
קראתי אונליין על כאלו שטענו שכן - אבל אני אישית לא מכיר.

למעלה