מיסטר,בינא משהו

ויליפוד

New member
מיסטר,בינא משהו

אני חוזר על שאלתי מלמטה ואולי תוכלו לעזור ? האדריכל מנסה לשכנע אותנו לעשות מיפלס בגג בצורה המתוארת בציור המצורף במטרה להכניס אור וחום לבית. שאלותי היא כמה זה מסובך ומיקר ? איזה עליות נוספות אם בכלל (חוץ מהחלון עצמו) זה גורר איתו ? האם זה גורם לבעיות באיטום או כל בעיה הנדסית אחרת ? תודה

תשובה

אכן חכם להכניס אור לבית מהגג. אפשר גם לחשוב על פתרון נוסף: סקיילייט. אבל אם אין לכם אפשרות כזו ואתם כן רוצים להאיר את המפלס הפתרון המתואר ייתן את התשובה. מה מידות החלון? האם רץ לכל אורך הגג? האם רק בחדר אחד? מה גובה המדרגה? לגבי התקנה, מעבר לחלון עצמו יש לאטום כמובן כמו חלון אחר: אחרי איטום הגג, התקנת סף לחלון מותקן בזוית החוצה שישמש מעין מדרגה נגד המים, חשוב מאוד לוודא איטום נוסף תחת הסף עצמו ואז התקנת החלון ואיטום המסגרת. תבדקו את האיטום בעצמכם כיוון שעכשיו אין גשם ועל מנת שלא יהיו הפתעות בחורף הבא, אחרי סיום איטום תשפריצו על החלון עם צינור ובידקו שלא חודרים מים. בנוסף, חשבתם איך תתבצע פתיחה וסגירה של החלון מתוך החדר? האם זה חלון הזזה? קבוע לאור בלבד? האם חשמלי? מה הגובה שלו מבפנים? איך מנקים אותו?

משאושה

New member
אנחנו רק בשלב התכנון העקרוני

רחוקים עוד מהביצוע. אני פשוט רוצה להיות בטוח שאנחנו לא מיקרים באופן דרמטי .כי אם כן אני אתן לאדריכל תשובה עקרונית שאנחנו לא מעונינים. לשאלות ששאלת ניתן את הדעת עם האדריכל בהמשך התכנון אם נחליט לבצע . אני חושב שהוא יהיה חשמלי וירוץ לאורך כל הגג. אז מה סדר גודל עלות של של פיצ'ר כזה ?

לא ענית

חשמלי לאורך כל הגג יעלה כמה אלפי ש"ח ואולי גם עשרות אלפי ש"ח, תלוי במידות ובמפרט. הרי זה לא מנוע אחד לחלון ארוך אלא כמה פתיחות נפרדות. תתחילו לברר לגבי חלונות כאלו, מנועים וכו'. לחלופין אפשר פתיחה ידנית ואז המחיר כמו חלון סטנדרטי. המידע שאתה נותן לא מספיק בשלב זה להעריך מחיר יותר מדוייק. קודם תחליטו מה אתם רוצים. גם אם זה בתכנית ההגשה ובמשך הבניה תראו שאין לכם תקציב אפשר לסגור את החלון או ללכת על חלון קטן יותר ידני.

בינא

Member
לא משתלם,לא נגיש לניקוי,מכניס חום - לא מומלץ

אם אדריכל מגיע למצב שבגלל התכנון שלו הוא חייב להכניס אור מהגג לחלק מהמבנה, שיחזור לשולחן השרטוט שלו ויתכנן מחדש...

למעלה