מיסוי רווח הון

smartmobile

New member
מיסוי רווח הון

שלום,
בדיוק עברתי רו"ח במקביל למכירת עסק שהיה בבעלותי (תחת חברה בע"מ)
העסק נקנה בתחילת 2014 ונמכר בינואר 2015 במחיר מעט גבוה מהמחיר בו קניתי את העסק.
שנת 2014 הסתיימה בהפסד (בגלל עלות הקנייה של העסק - כסף שחזר אלי במכירה בתחילת השנה)
שאלתי היא כזו:
האם יש לדווח לרשויות על המכירה ? האם יש לשלם רווח הון ב 2014 כאשר השנה בסה"כ בהפסד ?

אני תקוע בין הפטיש לסדן, הרו"ח הישן טוען שאין מה לדווח כיוון שסיימתי בהפסד . הרו"ח החדש טוען שיש לדווח בכל מקרה על עיסקת מכירה (טענה שהישן כלל לא מכיר אופציה של רק דיווח על מכירה) וגם לשלם רווח הון על ההון שהורווח בפער בין הקנייה למכירה.

עיצה ?!?

yonak84

New member
אם נוצר רווח הון במכירה צריך לשלם מקדמה תוך 30 יום

לפי מה שאני מבין אתה (בתור יחיד ולא חברה) קנית את העסק ומכרת אותו ברווח ולכן לך בתור יחיד נוצר רווח ועליך לשלם מקדמה תוך 30 יום.
צריך להבדיל בין הרווח או הההפסד של החברה לבין הרווח או ההפסד האישי.

החברה קנתה את העסק

החברה קנתה את העסק לא אני אישית. השאלה אם יש לדווח על המכירה גם אם לא נוצר רווח הון ואם כן נוצר רווח הון כתואה מאותה מכירה האם החברה צריכה לשלם אותו כאשר בשורה התחתונה היא במצב של הפסד

תודה

yonak84

New member
לא ברור מה קרה

לגבי שנת 2014:
אתה אומר שנוצר לחברה הפסד בגלל עלות הקניה של העסק. יש כאן טעות כי עלות הקניה של העסק לא נחשבת כהוצאה אלא כהשקעה. יכול להיות שלחברה נוצר הפסד בלי קשר (ההוצאות ב-2014 היו גבוהות מההכנסות) אבל אם ה"הפסד" הוא רק בגלל עלות הקניה של העסק אז לחברה אין באמת הפסד ב-2014.
אם לחברה יש באמת הפסד בשנת 2014 (הפסד שלא קשור לרכישת העסק) אז היא יכולה לקזז את ההפסד כנגד רווח ההון שנוצר בשנת 2015 בגין מכירת העסק.
אם אין הפסד ב-2014 אז צריך לדווח על הרווח שנוצר במכירה ב-2015 ולשלם מקדמה תוך 30 יום.

אני מדבר בעיקר על עלות המלאי

תודה על התשובה .
כשאמרתי עלות קניית העסק התכוונתי בעיקר קניית המלאי. להבנתי זה כן נחשב כהוצאה.

למעלה