מיסוי על דירה

meaning of life

New member
מיסוי על דירה

שלום, סבא שלי רוצה לקנות לי דירה. איך צריך לעשות את התהליך לפי חוק , בכדי שהמיסים יהיו נמוכים יותר? האם הוא צריך לקנות את הדירה על שמו ולתת לי מתנה? האם הוא צריך לקנות ישר על שמי את הדירה? סבי מסכים לתת את סכום הכסף המיועד לדירה לאמי, בכדי שהיא תקנה לי את הדירה.השאלה העיקרית איך מגיעים למיסוי הכי נמוך, מהכסף שסבא שלי מקציב לי לקניית דירה? תודה

שיר ורד

New member
הצעה

קונים את הדירה על שמך. המס העיקרי (ולרוב היחיד) שמשלמים בקניית דירת מגורים הוא מס רכישה. מי שהדירה שהוא קונה היא דירתו הראשונה (או מחליפה דירה יחידה אחרת ברשותו) משלם מס נמוך יותר ממי שיש ברשותו כבר דירה. בנהחה שגם לסבך וגם להוריך יש דירה משלהם, הרי הם ישלמו מס גבוה יותר מאשר אתה עצמך. אם סבך או הוריך,נכים או עולים חדשים אזי יתכן ויש להם הנחה ממס רכישה ואז צריך לבחון את גובה ההנחה הנ"ל.

אתה וסבך תהיו חסומים 4 שנים!

רק מתנה מהורה לילדו או לבן זוגו לא חוסם את נותן המתנה. רק מתנה מהורה לילדו או לבן זוגו תגרום לתקופת צינון נמוכה יותר למקבל המנה. פרט לכך במתנות בין קרובים יש שליש מס רכישה בין מהסבא לנכד או הורה לילד קבלת 50% לפחות ממחיר הדירה בתוך 3 שנים מיום רכישתה נחשב למתנה. כדי לבחון את עשיית הפעולה בצורה הטובה ביותר יש להביא בחשבון פרטים נוספים רבים לכן עדיף להתיעץ בעו"ד.

meaning of life

New member
תודה, ועוד כמה שאלות..

איך מבדילים בין מתנה מסבא להלוואה מסבא שאין הגבלת זמן להחזרתה? האם יש הבדל בהגבלות למיניהן בין מתנה להלוואה מקרוב?

אין הגבלות. אך יש לשים לב כי רשויות

המס בוחנת שאלה זו לפרטיה דווקא בשל העובדה שקשה לעקוב אחרי הכסף במקרה כזה. בכל אופן בהלוואה תצטרך להוכיח שבאמת נתנה הלוואה כזו אם ע"י הסכם הלוואה או תדפיסים מהבנקים רישום משכון. פס"ד מ.ל השקעות שהתיר בניכוי את הוצאות המימון לרכישה לא הקשה על ההוכחה מבחינה ראייתית לעומת תיקון 50 שבו נקבעו התנאים. מה גובר פס"ד מ.ל או התיקון? האם התיקון הוא תיקון מבהיר או מבחינת שינוי המצב המשפטי... בכל אופן רשויות המס מדקדקות ודורשות ראיות חותכות.

למעלה