מיסוי ויסקי וכו'

foodnwine1

New member
מיסוי ויסקי וכו'

היום להפתעתי (חושב שידעתי את זה בגדול אבל לא הפנמתי) קראתי כי שיעור המיסוי על ויסקי בישראל נמוך מהמיסוי הנ"ל בבריטניה. שם מדובר על 28 לי"שט לליטר אלכוהול בעוד שבארץ מדובר על כ 18 לי"שט לליטר אלכוהול נקי.

נכון שיש עוד עלויות משלוח וכו' אבל בגדול יש פוטנציאל למחירים טובים בהרבה...

פוטנציאל למחירים טובים בהרבה היה עוד קודם

אפילו לפני הרפורמה.
את זה קל להדגים מהשוואה פשוטה בין המחיר באירופה של גלנפידיך 12 לעומת נגיד היילנד פארק 12. הבדל של בערך 3-4 פאונד ביניהם, 15% בערך.

בארץ הגלנפידיך עלה לפני הרפורמה 220 בערך, אבל ההיילנד פארק 280 במבצע עד 400 במחיר רגיל. כ-30% הבדל במקרה הטוב.

מכיוון שעלויות היבוא זהות (בקבוק זה בקבוק), אין הצדקה לפער מחיר כזה חוץ משולי רווח של היבואן. גם במס הישן היילנד פארק 12 יכל לעלות 250 ש״ח ללקוח.

היום זה אפילו קיצוני יותר, ומול המחיר של פידיך 12 (170 ש״ח), ההיילנד פארק יכול לעלות 200.

(בלי להכיר שיקולים נסתרים של זמינות ומחירים של המזקקה/ספק. רק מהיגיון בסיסי ואולי מוטעה).

kinks

New member
היבואנים עדיין מתנהגים כמו לפני הרפורמה

הם לא לוקחים סיכונים. אז הם עדיין לא מקבלים הנחות וחינמים ומהיצרנים בחו"ל. בשונה משוק הוודקה של לפני הרפורמה ששם חגיגת הוודקה הייתה משמעותית ליבואנים.

yoavge

New member
ה-DUTY הוא רק בתוך האיחוד הארופאי?

האם המזקקות/יצרנים יכולים להוריד את ה-DUTY ממחירי הבקבוקים שנשלחים מחוץ לאיחוד (כמו לישראל)?

לא ברור לי אם המס שלהם (ה-DUTY) הוא כמו מע"מ שניתן להוריד מהמחיר כשנשלח החוצה מהאיחוד האירופאי

אני יודע לומר בוודאות שללא VAT

היבואנים לא משלמים את המס באירופה (שאגב גבוה מאשר בארץ, 20% באנגליה), רק את המע״מ בארץ שמתגלגל לצרכן בסוף.

yoavge

New member
זה ברור. אבל הDUTY הוא מרכיב לא שולי

הוא קצת מעל 28 ליש"ט לליטר אלהוכול (ואצלנו 105 ש"ח).

זה משמעותי בעיקר בטווחים הנמוכים-בינוניים של ויסקים שאז הוא אחוז די גבוה מהמחיר הסופי. אם באמת הם פטורים ממנו כששולחים ליבואנים בארץ אז המחירים שלהם בהחלט צריכים להיות נמוכים יותר ממה שהם באנגליה.

הבנתי מה אתה אומר עכשיו

ואני מאמין שלפחות המזקקות בבעלות תאגידים גדולים לא משלמות את המס הזה לבקבוקים לייצוא, על סמך המחירים הזולים יחסית בגרמניה (בה המס נמוך יותר) או ארה"ב.

לפי החוקים בארץ על דברים דומים, אם הסחורה נשמרת במחסנים bonded, ולא נכנסת לשוק המקומי, לא משולם עליה מס. אני מאמין שזה המצב גם בסקוטלנד.

kinks

New member
זה באמת כך

יש אתר שעוקב אחרי מספרים סידוריים על קרטונים של ארדבג. ניתן לראות שעל קרטונים מסוימים הם נשלחים למדינות מסוימות, למשל גרמניה. פעם בדקתי קרטון של בקבוק שהיה לי ואכן הופיע עליו מספר סידורי לגרמניה.

אני לא חושב ששומרים על הסחורה במחסנים מיוחדים או בצורה יוצאת דופן, למעשה אין בכך צורך. בסך הכל ממלאים לבקבוקים בהתאם לגיל הוויסקי. ברגע שהמלאי בארץ מסתיימת דורש חידוש מהיבואן פשוט מעבירים את הבקבוקים למכונת תוויות ואחר כך למכונת אריזה עם הקרטון והמספרים הסידוריים המתאימים. להחזיק מלאי שמיועד לתשלום מס מקומי, לעומת מלאי גדול יותר בהרבה פי כמה וכמה מונים שלא מיועד לתשלום מס, זה סתם תסבוכת במלאי. כל עוד זה שוכב במלאי ולא נמכר זה במילא לא חייב במס, למעט מס על חומרי הגלם והייצור שהמזקקה או התאגיד כבר שילם. המס על האלכוהול חשוב לזכור משולם בעת המכירה בידי הצרכן ולא בידי המזקקה או התאגיד, כך שלמלאי בעודו שוכב במחסנים אין כל משמעות הנוגעת למס האלכוהולי, אלא המשמעות שלו במשחקים חשבוניים של מלאי ופחת.

בוויסקי הפחת הוא נושא רציני, משנה לשנה יש ירידה במלאי של חבית מסוימת, כל שמבחינה חשבונאית זהו פחת והפחת יותר מעסיק את רואי החשבון של התאגידים ולא המס על אלכוהול בעת קניית בקבוק (זה למען האמת לא ממש מעניין אותם). טוב, זה כן מעניין אותם, זה למה לאפרויג הפחיתו את אחוז האלכוהול בעשר שנים מ 43 אחוזים ל 40 אחוזים, בשל המיסוי שנכבה על אלכוהול במדינות מסוימות שייק את הבקבוק במעמד המכירה.

לסיכום, זה ממש פשוט. יש מלאי בחביות, מלאי בבקבוקים לפי גדלים שונים (ליטר דיוטי, 700 או 750 לפי המדינה). שוכבים להם בנחת במחסן לאחר הבקבוק. אם רוצים למכור מקומי, שמים תוויות עם מספר סידורי מסוים וקרטון מסוים ומסמנים את זה במחשב ואם זה לייצוא קרטון ותוויות עם מספר סידורי שונה. משמש לראות כמה היה בייצוא וכאלה. כל עוד הוויסקי במלאי, זה רק משמש בחישובי סוף שנה לראות אם ערך החברה עלה או ירד וכאלה מבחינת המלאי. אין לזה שום קשר על המס על האלכוהול בקנייה.

למעלה