מיסוי ואורדרנט

טשאפק

New member
מיסוי ואורדרנט

אני סוחר דרך בית השקעות (IBI) ומשתמש בתוכנת אורדרנט.

לא הצלחתי להבין את עניין המיסוי. ברשימת התנועות, מופיעות שלוש תנועות הקשורות למס:
מס עתידי, מס לשלם ומגן מס. לשתי הראשונות יש אפשרות של משיכה ושל הפקדה, תלוי אם התלוו למכירה בהפסד או ברווח.

לא ניתן להבין לאיזו פעולה מתייחסת תנועה שקשורה למס, כאשר בוצעו כמה פעולות.

מישהו יכול לעשות סדר בבלגן?

itzhak0

New member
מדוע השאלה נשאלת כאן ?

תפנה לחברה שדרכה אתה סוחר-לא יותר פשוט ?

bogii

New member
איציק הוא פנה לפורום כי לא ענו לו ואפילו

תיחמנו אותו
בתכלס התוכנה הזו עובדת בצורה תרמיתית
לפחות בקטע המיסוי עיין ערך פיפו

לחברת FMR גם אם אין רווח אישי בתרמית
הם משתפים פעולה

וחוץ מזה איציק מה קרה לך הבחור שואל את כולם
או כל מי שיודע אם לך לא בא לענות? אל תענה וחלאס

למה אתה רודה בו?

דחילק תהיה קצת יותר פתוח ומתחשב

bogii

New member
אם הם באמת היו רוצים לתת

מענה הולם
יש ליצור עמודת מיסוי לכל עיסקת מכירה/קניה
שיש בה ארוע מס
אבל הם משתלים להכביד את השימוש
על המשתמש

הערות וביאורים

מס לשלם?
שורה זו מתייחסת לרווח שנוצר מהעיסקאות של אתמול

מגן מס
אותו כנ"ל כאשר המינוח הזה מתכוון להפסד

מס עתידי?
הערכה של רווח/הפסד של העיסקאות באותו יום
זו הערכה מכוון שרוב הזמן המספרים משתנים
ביום למחרת

ביום שאני אראה שהמס העתידי תואם את הרישום
למחרת באופן קבוע אז יש מצב שמצאו את הנוסחה
הנכונה לתת מידע מדוייק

itzhak0

New member
בוגי

לא כל מה שאתה חשב זה מה גם אחר חושב.
כל שנה מגיעים לכאן טירונים ומתחלים לשאול שאלות קיטבג .מה זה כאן אתר לימודם ? לומדים דרך אתרי לימוד או קורסים .

bogii

New member
איציק דעתי לא כדעתך וחוסר סבלנות יכולה

להיות גם כנגדך והרי לכל אחד יש איזה מינוס
או איזה חור בהשכלה אמרתי לך שאתה לא חייב
להגיב ל"טירון" אם לא בא לך

תקרא בבקשה את החתימה שלך
ואולי תבין על מה אני מדבר

לחתימה שלך יש משמעות עמוקה

itzhak0

New member
התייחסותך למשהו שנכתב לפני כי 14 שנה

לפעמים יש שאלות שפשוט אינך מאמין .אתה בהחלט מוזמן לענות ,אני אפילו לא אכעס

פאטיה2

New member
שאלות קיטבג
יש אנשים שמציגים שאלות מחוסר

ידע בסיסי לגבי הבורסה, ולכן הם לא יודעים לשאול, במחקר מדעי, אם יש לך את השאלות הנכונות, אתה נמצא בדרך הנכונה אל גילוי חדש.

בהגדה של פסח, מתוך ארבע בנים, יש אחד שאינו יודע לשאול, וכאן נכנס לתמונה תפקיד האב,
והיגדת לבינך, על ידי כך זה שאינו יודע לשאול למד.

יצחק אפס הנועז

אילו היית יודע את התשובה אולי הייתי עונה לו
מאחר שאינך יודע עדיף שלא תגיב בכלל

itzhak0

New member
השוטר הרע

כי בעל נקים סידרתי -מה שנסעתי ריוורס טרם נסעת קדימה,לכן מין הסתם יודע ויודע אפילו קצת יותר ממך .
אבל לא אתנגד ומקנה לך את הזכות ראשונים לענות לשאלות של כל החסרי ידע וגם השואלים שאלות של טםפיט .
נ.ב.
השוטר הרע=אורחים בפורום=האם כדי לקנות יורו= אוהב להיות

bogii

New member
עזוב איציק הפעם טעית בגדול השאלה מאוד

טרוויאלית ולא כולם יודעים ומבינים
יש לא מעט טעויות הקטע הזה ואני אומר לך
מניסיון אישי
טשאפק לפי זיכרוני גולש לא מעט בפורום
אז קצת ריספקט ואורך רוח לא יזיקו

מיצינו? או שיש לך מה להוסיף בתור
האיש הוותיק והאחראי?

בוגי

התייחסת לשוטר הרע -קבל : נרשם לתפוז: ספטמבר 2011 , כמובן שלאחר מכן יש לא רישומים יותר מאוחר יותר עם 1000 נקים נוספים .
בכל מקרה אני התייחסתי אליו

bogii

New member
משרה פנויה

למה אתה מתערב ומנסה לסכסך?
אני לא הגבתי לשוטר
אני מגיב לאיציק ואני מסתדר איתו מצויין
אם היית מכיר את איציק היית אולי מבין
למה הערתי לו
כי זה לא איציק ולא מתאים לאיציק

tomer1976

New member
פורומים זה מקום מצויין לאוטודידקטים

אם למישהו יש שאלה, גם אם היא נשמעת לך מטומטמת, הוא לא צריך ללכת לעשות קורס בשביל שיענו לו על השאלה.
אתה מפספס את תפקיד הפורומים בחיינו.

תדמיין מצב בו אמא טריה נכנסת לפורומים של אמהות ושואלת שאלה על הנקה ובמקום לענות לה מגיעה מישהי כמוך ואומרת לה ללכת לעשות קורס.
אני בדעה של בוגי, אם אין לך מה לענות, אל תטרח. בזבזת הרבה יותר אנרגיה בלקטול את השאלה מהאנרגיה שהיית מבזבז לענות על השאלה. גם אם היא הכי טיפשית בעולם.

itzhak0

New member
tomer1976

אני מבין שאתה חזק בהבהרות,אבל טרם זכיתי לראות אי פעם שענית לשאלה לו פעם אחת .שי לב בוגי ציי הרה אלות נשארת לא מענה. איפה בדיוק את משתלב ?

tomer1976

New member
אני לא חזק בהבהרות

אני לא עונה בנושאים שאני לא טוב בהם. בפורום הזה אני יותר מקשיב ולומד כי הידע שלי פחות חזק.
זה לא קשור להערה שלי.

פאטיה2

New member
כדי לשאול שאלות עניניות,חייבים גם להכיר

וללמוד את הדברים הבסיסיים של הבורסה, וזאת עבודה עצמית, אחרת זה עשוי להיראות כמו "סינית" למי שאין ידע בסיסי; זה ענין של קריאת ספרים, קורס או קורסים, יש המון אינפורמציה ברחבי הנט, קריאת עיתונים כלכליים, להתנסות, כלומר לקנות ולמכור ולא רק להתבונן, לא לומדים אותה על רגל אחת, אכן אפשר גם ללמוד מהשאלות והתשובות, אבל זה רק סעיף אחד במיכלול גדול.

itzhak0

New member
המון גולשים חיים בסרט

וחושבים שניתן ללמוד ר מהפורומים .
הרומים יכולים לע"ד רק להעמיק את הידע .
אין ארוחות חינם ע"י קיצורי דרך .

שיר ורד

New member
תשובות

ראשית - שכחת תנועה נוספת המופיעה והיא מס תקבולים.
ועכשיו לתשובות
מס לשלם - בכל יום מסחר שבו מכרת ניירות ערך ברווח, או קיבלת ריבית/דיביינד או פדיון אג"ח תופיע שורת מס לשלם (משיכה) שמסכמת את סך המס שעליך לשלם בסוף החודש בגין כל הפעולות הנ"ל באותו יום.
אם סך המס שחושב לאותו יום הוא שלילי במקום מס לשלם יופיע מגן מס (הפקדה) עם סכום החזר המס שמגיע לך.
בדו"ח היתרות בחשבונך תופיע תמיד שורה אחת של מס לשלם או מגן מס שסוכמת את הצטברות המס לשלם ומגן המס במהלך החודש שטרם שולמו/הוחזרו ממס הכנסה.
בגלל שהבורסה עברה לשיטת סליקה הקרוי שוטף+1 המס לשלם/מגן מס מחושב ביום המסחר שבו מבוצעת הסליקה, כלומר ביום המסחר שלאחר ביצוע הפעולה. זה נכון רק לגבי פעולות מכירה שבצעת בבורסה, אך לגבי פעולות אוטומאטיות (ריבית, דיבידנד, פדיון אגח) המס מחושב ביום ביצוע הפעולה.
לגבי אותן עסקאות מכירה בבורסה ברווח, תופיע שורת מס עתידי (משיכה) ביום ביצוע העסקה, ושורת מס עתידי (הפקדה) ביום שלמחרת. אם היו לך עסקאות במספר ימים רצופים, אזי החל מהיום השני הסכום שיופיע במס עתידי יהיה הסכום שהיה צריך להופיע בשרות מס עתידי הפקדה עם הסכום שהיה צריך להופיע בשורת מס עתידי משיכה (אחד של היום והשני של אתמול), אם צפוי לך מגן מס, לא תווצר שורת מס עתידי. בדוח היתרות תוכל לראות את יתרת המס העתידי להיום ואם תסכם אותה עם המס לשלם תקבל אינדיקציה לצבירת חוב המס שלך שטרם שולמה.
בסוף החודש , או יותר מדויק מספר ימים לאחר תחילת החודש הבא, יגבו ממך בפועל את המס המצטבר (ואז תראה שורת מס לשלם הפקדה) או במקרה של החזר מס מגן מס (מכירה). שים לב שעד לניכוי המס בפועל, היתרה כוללת גם את המס המצטבר של החודש שעבר וגם את המס שהצטבר בתחילת החודש הנוכחי.
באשר למס תקבולים, ככל שתקבל ריבית,דיבידנד או פדיון אג"ח חלה חובה על החברה המשלמת לנכות מהתשלום מס במקור. הסכום שנוכה יופיע תחת הסעיף מס תקבולים (הפקדה) ובסוף החודש יוחזר לך כל הסכום הנ"ל תחת מס תקבולים (משיכה). שים לב, שהסכום לא באמת מוחזר לך, כי הוא מחושב ברמה היומית גם תחת מס לשלם כך שהוא מוחזר לך בשורת מס תקבולים ומיד נלקח חזרה בשורת מס לשלם.

למעלה