מנשאים זה עולם ענק והמגוון עצום
יש כמה קבוצות עיקריות כמו שאני רואה את זה

מנשאי בד וכריכות, כריכות אני לא ארחיב כי לדעתי זה מורכב יותר ללבישה וזה לא מה שאת רוצה אבל יש מנשאי X כמו לופיקס ורבולושיין של סימפלי גוד (מוכרים בשילב) שפשוטים ללבישה, מאפשרים תנוחות נשיאה רגונומיות של התינוק ונשיאה ממש מגיל 0 ויחסית נותנים תמיכה לגב ההורה. ברבולושיין אפשר גם לשאת את התינוק עם הפנים קדימה מה שלדעתי בלופיקס לא אפשרי.

יש מנשאי ילקוט כמו ינוקט ויאמו שמתאימים מגיל מבוגר ייותר ומנשאים של ארגו וליליבייבי שאז שצריך להשתמש במתאם לניו-בורן שהוא מאוד חם או יש סידור מיוחד בחלק מהדגמים (כמו שכתבו למעלה). אלו מנשאים בהם יש רצועה רחבה על האגן ובעצם רוב משקל התינוק נישא על האגן ולא על הגב, לתינוקות קטנים זה לא מאוד משנה אבל אם המנשא אמור לשמש עד גיל גדול יותר (חצי שנה- שנה והלאה) ההבדל כבר מורגש לעמות מנשאים בהם המשקל נישא על הגב. לרוב במנשאים האלו התנוחות הן תינוק מקדימה ועם הפנים להורה או על הגב, רק בחלקם יש אופציה לנשיאה מקדימה כשהתינוק פונה קדימה. תנוחות נשאית התינוק נחשבות ארגונומיות ונכונות להתפתחות עמוד השדרה, מפרקי היריכיים וכו'. נתקלתי גם במנשא של בקו בסגנון שהיה נראה פשוט יותר אבל נוח.

סגנון שלישי הוא הבייבי- יורן אוריג'נל/מיריקל ודומיו (אין לי שם אחר בשבילו), החוזקה שלו לדעתי הוא נוחות הלבישה והנחת התינוק, אחרי שזה מכוון למידות שלך כל לבישה והכנסה/הוצאה של התינוק זה חצי דקה על השעון. אלו בהחלט מנשאים איכתויים ולפחות מבדיקות שאני עשיתי מול אנשי מקצוע אין שום הוכחה אמפירית שזה פוגע ביריכיים או בגב או משהו כזה והשתמשתי בזה מגיל שבועיים בערך. כן יכולה להגיד שאחרי כמה חודשים כשהתינוק גדל זה הפך למאוד מכביד על הגב וכבר היה לי קשה להסתובב איתו. גם החלק המסיבי בגב היה לי לא נעים וחם בקיץ. לבייבי ביורן יש דגם חדש ה-one בו הנשיאה נחשבת יותר ארגונומית ואפשר גם לשאת את התינוק על הגב, לא הוא היה מסורבל מידי.

לי באופן אישי היה את הרבולושן של סימפלי גוד ואת הבייבי-ביורן מיריקל משומשים שקיבלתי ואחרי כמה חודשים קניתי ארגו 360, היום כשהתינוק בן 10 חודשים משתמשים רק בארגו כי השאר כבר לא נוחים ולו נותנים לנו מספיק תמיכה.

חשוב להגיד שיש גם הפרשי מחירים גדולים, מנשאי ה-X נעים סביב 300-400 ואילו מנשאים כמו ליליבייבי, ארגו, בייבי-ביורן מיריקל/וואן נעים סביב 800-900 ש"ח וזה גם שיקול.

ממילצה לחשוב על השימוש העתידי ולכמה זמן את צופה את השימוש ואם אין זמן ללכת לחנויות ולמדוד אפשר למצוא סרטונים ביו-טיוב שמדגימים לבישה והנחת תינוק ולקבל רעיון עד כמה זה פשוט/מורכב.