מינכן

F r o g i l

New member
מינכן../images/Emo160.gif

שלום, בימים אלה אנחנו שוקלים הצעה למעבר כל משפחתנו מארה"ב למינכן, למשך תקופה קצרה (פחות משנה), מטעם מקום עבודתו של בן זוגי. יש לנו שלושה ילדים, דוברי אנגלית ועברית, לא גרמנית. שניים מהם בגיל בי"ס. עוד פרט שאולי רלבנטי (ואולי לא) - לבן זוגי אזרחות של אחת ממדינות האיחוד האירופי. ברור לנו, כמובן, שבמעבר לתקופה כ"כ קצרה לא נספיק הרבה - זה בסדר מבחינתנו - עוברים בשביל החוויה... אם יש פה מישהו ממינכן או מהסביבה, אשמח מאוד לקבל מידע על מגורים באזור בכלל ובאופן ספציפי בנושאים הבאים:
איזורי מגורים מוצלחים?
בתי ספר בינלאומיים/אמריקאים?
עלויות דיור (מחפשים דירה/בית עם 4 חדרי שינה)
כל מידע או דעה בעניין מינכן והמעבר בכלל יתקבלו בברכה
בנוסף, אם יש למישהו נסיון במעבר לתקופה קצרה מארה"ב לאירופה (ואח"כ חזרה לארה"ב) - נשמח להארות בעניין שמירת גרין קארד ובעניין השלכות מיסוי. תודה

כרמית75

New member
כנקודת התחלה

העיפי מבט בפורומים של Toy Town Germany, אבל אני לא ממליצה לשאול שם שאלות, הם ממש אוהבים להתנפל על אנשים. יש שם מלא מידע ושווה לעשות חיפושים. חפשי שם Munich International Schools. אם אני לא טועה יש ב-Perlach, ב-Haimhausen וב-Starnberg. כולם במרחק רכבת פרברית מהעיר ולדעתי זה ב-Perlach גם נגיש ברכבת התחתית. את יודעת באיזה אזור העבודה של בן זוגך? לפי זה אפשר לשקול באיזה אזור לחפש דיור ובאיזה בי"ס לבחור. אנחנו גרנו ב-Neufahrn, שנמצאת טיפה צפונית למינכן, ממש ליד שדה התעופה (קרוב ל-Haimhausen). דירת שלושה חדרים מאוד מרווחת (שני חדרי שינה פלוס סלון/פינת אוכל) עלתה כ-950 יורו לחודש כולל חשמל, מים, טלפון וכבלים. במינכן עצמה יותר יקר. קצת יותר רחוק מהעיר כמובן זול יותר, אבל התחבורה הציבורית קצת פחות יעילה. דיור אפשר לחפש ב-Immobilienscout וכמובן שישנם אתרים נוספים. שימי לב - Kaltmiete זה שכר דירה בלי הוצאות נלוות כמו חשמל, מים, וכד'. Warmmiete זה שכר דירה כולל הוצאות, אבל לא כולל כבלים, אינטרנט או טלפון. לגבי ענייני מיסוי, החברה של בן זוגך צריכה לספק לכם ייעוץ מס (כך עשו בחברה של בן זוגי, אנחנו עכשיו ברילוקיישן לאגליה). לגבי גרין קארד, ממליצה להתייעץ עם עו"ד. אפשר גם לפנות אלי במסר אם את רוצה יותר פרטים.

F r o g i l

New member
תודה כרמית ../images/Emo20.gif

מקום העבודה נמצא ב-Unterschleißheim. אם אני מבינה נכון, זה לא רחוק מאיפוא שגרתם. אשמח מאוד לשמוע קצת החיים באזור (אפשר גם במסר...) - איך רמת החיים הכללית? פרברי או עירוני? האם יש קהילה בינ"ל באזור? ישראלים? האם ניתן להסתדר בחיי היום יום שם ללא ידיעת גרמנית? - אני מניחה שנלמד רק את הבסיס של הבסיס של השפה, כי מדובר על תקופה קצרה מאוד יחסית. בקיצור - את ממליצה על ההרפתקה או לא? תודה

כרמית75

New member
הבנתי - אז אתם מסיאטל :).

אונטרשלייסהיים היא פרברית אבל לא הייתי מגדירה אותה ככפרית. עוברת שם רכבת פרברית שבשעות היום מגיעה כל 20 דקות (מאוחר בערב אולי טיפה פחות). אם אתם רוצים לגור קרוב אבל עם גישה לרכבת התחתית, שמגיעה בתכיפות יותר גבוה (כל 5-10 דקות), אפשר לחפש במקום כמו Garching, שזה טיפה יותר דרומה ועדיין מספיק קרוב כדי שיגיע לעבודה תוך גג רבע שעה ברכב. זה בהחלט יקל עליך אם יש לכם רק רכב אחד. רמת החיים במינכן בכלל ובאונטרשלייסהיים בפרט היא גבוהה. מבחינת יוקר המחייה, אני לא חושבת שהוא בשמיים אבל גם לא הכי זול שם. בדר"כ משכורת רילוקיישן צריכה להיות גבוהה מספיק כדי שלא תסבלו מהרעה בתנאי המחייה וסביר שהחברה של בעלך מודעת לעלויות. סביר גם מאוד להניח שיש שם עובדי חברה אמריקאיים מהאזור, כך ששם אפשר לחפש חברים. אם שולחים את הילדים לבית ספר בינ"ל אז גם שם אפשר למצוא קהילה. נראה לי שהבי"ס ב-Haimhausen הכי יתאים, לפחות מבחינת מרחק. לגבי ישראלים, קשה למצוא אותם, אבל יש קבוצה בפייסבוק - חפשי Hebrew Stammtisch אם אני לא טועה. זה לא רק ישראלים - כל מיני חובבי ישראל גרמנים פלוס ישראלים. אל תבזבזי את זמנך עם הקהילה היהודית הרשמית במינכן (אלו במרכז הקהילתי). יש גם בית כנסת רפורמי ואם את רוצה פרטים עדכני אותי ואשיג אותם מחברה. להסתדר בלי שפה זה אפשרי אבל מומלץ ללמוד קצת. אני הסתדרתי עם מעט מאוד במשך תקופה ארוכה, אבל גם יש לי בן זוג גרמני, שמאוד עזר. אני ממליצה ללמוד קצת לפני שאתם מגיעים - דברים כמו איך להזמין במסעדה, איך לקרוא תפריט, איך לשלם באוטובוס או בסופר, איך נקראים מוצרים שונים בגרמנית, וכד'. מה שאני ממליצה לעשות, כמו שעשה בן זוגי לקראת הרילוקיישן לאנגליה, זה לדבר עם עובדים אחרים שנמצאים עכשיו ברילוקיישן במינכן ולקבל מהם את הפרטים, לשאול אותם על הקשיים וכו'. אני כמובן ממליצה, אבל ודאו טוב-טוב שתנאי הרילוקיישן מקנים לכם את כל הויזות הנדרשות ואת כל התנאים המקלים. יש גם פורום גרמנית ותרבות גרמניה. הוא לא מיועד לשאלות לגבי מעבר אבל לרוב כן יענו לך שם על שאלות (אם תגידי שכבר שאלת כאן) ויש הרבה מידע בארכיון הפורום.

F r o g i l

New member
אכן סיאטל ../images/Emo13.gif

תודה שוב כל האינפו'. מכיוון שההצעה עוד ראשונית ושנתת לי הרבה כיווני חיפוש, אני אפסיק לשאול כאן לעת עתה. אם דברים יתקדמו - אני מרשה לעצמי להציק לך שוב, טוב? תודה רבה

למעלה