מיני-סקר: פורום גראנג'

בדנתמ

New member
מיני-סקר: פורום גראנג'

היי! תהיתי לי, מה אתם חושבים על הרעיון של להחיות את פורום גראנג'...? טוב, עכשיו בלי ליפול עליכם בכזאת פתאומיות...
אני כותב כאן לעתים די רחוקות וקורא כאן לפעמים. ומן הסתם אני אוהב לשמוע פרל ג'אם
(ולאחרונה גם לנגן אותם
) לאחרונה מציק לי כל העניין הזה של דעיכת הגראנג'. חסרות לי מאוד פה בארץ להקות שיעשו לפחות סוג של פוסט גראנג' או שיהיו מושפעות מהז'אנר. אז תהיתי, אם כחלק ממה שאפשר לעשות כדי שאפשר יהיה לשמוע כאן יותר גראנג' (אז נכון, אנחנו לא בסיאטל ולא בשנות התשעים, אז גראנג' זה לא יהיה... אבל לפחות יצור מעוות אבל חדש ובועט שמזכיר במידה מסוימת את הגראנג'...), כדאי להחזיר לאוויר את פורום גראנג'. אז מה אתם אומרים? אם יימצא מנהל לפורום והוא יחזור לפעילות, אתם מצטרפים?

בדנתמ

New member
אם כך...

אז נראה לי שאני אציע את עצמי בתור מנהל לפורום גראנג' באופן זמני, עד שיימצא מישהו שיעשה את העבודה יותר טוב ממני
כי בכל זאת, עוד מעט אני אהיה מאוד עסוק בין עבודה לפסיכומטרי ללהקה החדשה שלי (
), ולטיולים של אחרי צבא
אני אעדכן אתכם בקרוב! *תלוי כמה זמן ייקח לתפוז להכריע בסוגיה...

nothingman1

New member
זה יהיה נהדר, אני אצטרף... שיהיה בהצלחה

בקשר לדעיכת הגראנג', נראה לי שכל להקה שתנסה להיות בסגנון הזה כיום תשמע לי כמו חיקוי זול לאחת או יותר מהלהקות הגדולות... אין הרבה מגוון מוזיקלי בסגנון הזה, בעיקר בגלל הפשטות שלו והסאונד האופייני פחות או יותר שיש לו, לכן יהיה קשה לחדש... בוא לא נשכח שאחת מהסיבות שבגללן נגמרה תקופת הגראנג' היא תחושת המיצוי לדעתי אין בעיה עם שאיבת השראה מהגראנג', כל עוד יוצאים מגבולות הסגנון הזה ויוצרים גיוון

בדנתמ

New member
חס וחלילה לנסות להיות בול בסגנון הזה...

כמובן שאני לא חושב שצריך לחקות את הסגנון... אמרתי גם שאנחנו הרי לא בסיאטל ולא בשנות התשעים
מעבר לזה שעצם ההגדרה של הסגנון היא מסובכת ולא חד משמעית. הרי מבחינת הלחנים והסאונד, קשה לשייך את פרל ג'אם ונירוונה לאותה קטגוריה, או את פרל ג'אם ואליס אין צ'יינס, וכו'... פרל ג'אם הישנים היו סוג של גראנג' ששאב יותר השראה מלהקות הפרוג-רוק של שנות השבעים והיום הם נוטים יותר לאלטרנטיב, אליס אין צ'יינס תמיד טענו שהם פשוט להקת מטאל... אני חושב שהמהות האמיתית של גראנג' היא יותר זרם ופחות ז'אנר מוזיקלי. זה עניין תרבותי ואווירתי שמשותף לכל הלהקות האלה. מה שכן, כמובן שיש בסיס מוזיקלי (או כמה בסיסים) משותפים בין להקות הגראנג'. מה שאני התכוונתי, זה שהייתי שמח מאוד אם להקות כאן בארץ, שיוצרות חומר מקורי, ישאבו השראה מהגראנג'. אגב חיקויים זולים שכתבת שם, זה אחד הדברים שהכי מפריעים לי בהרבה מאוד להקות צעירות כאן. הם מנסים להישמע כמו הלהקה האהובה עליהם ולא ליצור משהו ייחודי משלהם. ואגב, אני מנסה גם לתרום את חלקי בהקמת להקה
אנחנו שואבים השראה מהגראנג', אבל משלבים אותה עם בלוז ורוק ושאר ירקות חביבים.

nothingman1

New member
אם כך, יש בינינו הסכמה ../images/Emo13.gif

כשיהיו חומרים מוקלטים של הלהקה תחלוק אותם איתנו, הא?

בדנתמ

New member
כמובן ../images/Emo13.gif

אחלוק אותם, וגם אצפה לכל הביקורת הבונה האפשרית, כדי שהם רק ילכו וישתפרו מפעם לפעם.

Jagged chaos

New member
אני אצטרף אבל..

גראנג' זה הסטייל שהכי לא צריך לחזור. מהסיבה הפשוטה שגראנג' זה "סגנון חיים" ולא סגנון מוזיקה, גראנג' זו דרך התבטאות מחאתית של להקות פאנק ומטאל מארה"ב ע"י הופעה חיצונית ורעיון של "לצרוח" זאת הדרך הכי טובה לשחרר פורקנים. מה גם שזה הז'אנר הזה הוא היחיד ש"גיבוריו" ממש סבלו את ההגדרה הזאת, בניגוד לדיסקו למשל. אין ממש מה לעשות רטרו לדבר הזה, זה ייצא פתטי. גם ככה פוסט-גראנג' זה אחד הדברים הגרועים לדעתי, כמעט כל פוסט גראנג' נשמע חיקוי במקום משהו חדש שמבוסס על הגראנג'....

למעלה