מיני ישראל

אוריפ

New member
מיני ישראל

בלטרון יפתחו בסוכות מיני ישראל - מן מדוראדם הישראלי. יהיה שם אתרי קדושה כמו העיר העתיקה בירושליים, ספורט - אצטדיון טדי ויד אליהו. החרמון יהיה שם אך רק דבר אחד חסר: עזריאלי!!! המגדל הכי מפורסם בארץ והשני בגובהו לא יופיע שם! לעומת זאת מגדל שלום כן.... אך עדיין למה לא?

k joki

New member
עם כל הכבוד

כשבעוד מאה שנה יהיו פה 10 מליון יהודים, 10 מיליון פלסטינאים ו-10 מיליון עובדים זרים, תהיה ישראל הקטנה זרועה מאות גורדי שחקים סטייל סינגפור. אלא אם נכבוש שוב את המזרח התיכון. לכן אין חשיבות לכל המגדלים החדשים, כי אחד החשובים בעוד מאה שנה יהיה עדיין כל בו שלום. כי הוא הראשון - אין מה לעשות. אפילו שהוא נמוך. לראיה - כשהחמאס רוצה לפוצץ מגדל בארץ - עדיין הוא מפנטז על כלבו שלום. אפילו שפיצוץ מגדל יהלום שהוא הכי חשוב בארץ מבחינה כלכלית - יהיה מבחינת המדינה הרסני הרבה יותר. תגיד לי - בית המקדש יהיה שם?

k joki

New member
ועוד משהו

נמאס כל פעם שתמיד חושבים שהבניינים בארץ הכי גבוהים במזרח התיכון. כלבו שלום למשל שאמרו בזמנו שהוא הכי גבוה, נמוך אפילו מפירמידת גיזה שבנו החבר´ה של משה רבנו. אין משמעות לבניין הכי גבוה אלא לכמות הבניינים הגבוהים, לממוצע האיכותי שלהם.

Sפיידי

New member
זה בגלל

שתמיד יש פרסומים מוטעים בעיתונים!!! כל הזמן כותבים "והמגדל הגבוהה ביותר במזרח התיכון - סיטי גייט" אני חושב שלנו להם יש הגדרה אחרת ל"מזרח התיכון"

איליה.

New member
../images/Emo32.gif יש לך בעיה בחשבון.

10 מיליון יהודים יהיו פה עוד הרבה פחות ממאה שנה. ועשרה מיליון פלסטינאים יהיו פה ממש עוד מעט.

oren*

New member
הדגש הוא על מבנים היסטוריים ולא

מבנים חדישים למרות שאני מסכים איתך במאה אחוז. בישראל יש חשיבה מאוד מיושנת ומקובעת, חבל שלא לוקחים דוגמא מהמיני-פארק בהולנד "מדורודאם" (יש שם אפילו דגמים מיניאטורים של מטוסי אל-על). במקום להראות את ההתקדמות והתנופה בשנים האחרונות, ממשיכים להתייחס למבנים מתפוררים ומצהיבים.

איליה.

New member
חבל.

לדעתי פארק שבו רואים דווקא מבנים חדשים, ואפילו כאלה שעוד לא הושלמו, הוא יותר מעניין והיה מושך יותר מבקרים. אנשים אוהבים את הקידמה, אנשים אוהבים את עזריאלי.

oren*

New member
וממשיך...

לא רק עזריאלי אלא כל כך הרבה דברים נוספים. 1) אזור הבורסה 2) תחנות הרכבת החדשות עם דגמים שונים של רכבות שנוסעות מסביב לפארק 3) דגם מוקטן של הסופרלנד (עם חסות מלאה שלהם כך שזו בעצם פרסומת נהדרת) 4) המצפה התת ימי באילת עם צוללת קטנה שעולה ויורדת וכמובן חלק מהמלונות באילת שהם מבנים ארכיטקטונים נהדרים בפני עצמם (מלכת שבא, הרודס וכו...) 5) נמל חיפה עם מנופים מסתובבים ועגורנים שעולים ויורדים עבור מי שלא היה במדורודאם אני רק אספר שיש שם כל כך הרבה דברים מיניאטורים שאפשר להתעלף מרוב השקעה. ספינות מכבי אש, פתאום בניין עולה בלהבות (אמיתיות) והן משפריצות עליו מים ומכבות את השריפה. מטוסים נוסעים על מסלולים בשדה התעופה, רכבות מסתובבות בכל הפארק ואפילו עוברות מתחת לרגליים של האנשים, לונה פארק שאפשר ללחוץ על כפתור ולראות את הגלגל הענק מסתובב או רכבות הרים שעושות לופים ועוד...

איליה.

New member
הייתי באחד כזה

France Miniature ליד פריז. יש לי תמונות, אני אוכל לסרוק בשבוע הבא אם מישהו מעוניין. מה שמיוחד ב-France Miniature הוא שלפארק יש את הצורה של צרפת, כולל צורת פני השטח (למשל, האיזור של האלפים הוא איזור של גבעות). יש שם 158 מהבניינים ומהאובייקטים המפורסמים ביותר בצרפת - כנסיות, כיכרות, מבצרים, ארמונות... יש גם את Fort Boyard (מתכנית הטלויזיה "המבצר"), נמל תעופה אחד או שניים, כמה כפרים, גשר, ואפילו תחנה לשאיבת נפט במיצר לה-מאנש. מתחת לרגליים עוברות רכבות שסובבות את כל צרפת.

איליה.

New member
תוספת

מתוך 158 האובייקטים, 13 נמצאים ב-Ile-de-France, ומתוכם 7 בפריז: מגדל אייפל, שער הנצחון, Invalides, Nôtre-Dame, Place de la Concorde, Sacré-Coeur והמולן-רוז´. מהמקומות ב-Ile-de-France יש לציין את אמרון ורסאי וכמובן את איצטדיון הכדורגל המפורסם Stade de France בסן-דני ליד פריז.

איליה.

New member
טוב, עוד כמה ימים.

אחרי שהמבחן הנורא בפיסיקה 3ח יהיה מאחוריי.

danezeq

Member
כנסו לאתר

www.minisrael.co.il גם מיני ישראל הוא פארק מושקע! ואגב - אני חושב שהם לא עשו את עזריאלי בגלל שהמגדל המרובע עדיין לא נבנה

איליה.

New member
אתר האינטרנט לא ממש מושקע.

יש דרך להגיע למיני ישראל בתחבורה ציבורית?

אוריפ

New member
לא מדוייק

לא עשו את עזריאלי כי הוא לא מתאים "לקדושת המקום"! אז למה בנו את "מגדל שלום"?.... אין לי מושג!

למעלה