מיניות במשבר

stella695

New member
מיניות במשבר

קוראת פה קצת מידי פעם והחלטתי לעלות משהו שמאוד מציק לי בזוגיות שלי ואשמח לעזרה איתו.
אנחנו ביחד כבר יותר מחצי שנה וגרים ביחד, בתחילת הקשר הסקס היה מדהים.
היינו שוכבים כל יום ולפעמים גם כמה פעמים ביום ושנינו היינו משקיעים מאוד ונהנים מאוד.
לאחרונה זה כבר לא קורה, אנחנו שוכבים פחות, אני מרגישה שהוא כמעט ולא משקיע כבר ולא משנה לו יותר מידי, במקום סקס איכותי הוא רואה הרבה פורנו ומאונן.
הוא טוען שזה לא פוגע בחשק שלו לשכב איתי אבל מהצד אני שמה לב שבימים שהוא רואה פורנו אנחנו לא שוכבים, והוא רואה פורנו די הרבה.
אני כבר כמעט ולא גומרת מהסקס שלנו ודיברתי איתו על זה המון פעמים וזה לא משתנה, הוא תמיד גומר לפניי ואז נרדם ואני נשארת לא מסופקת.
אני אוהבת אותו מאוד והיחסים שלנו מאוד טובים אבל אני פשוט לא מסופקת ואני לא יודעת מה לעשות.
אתמול הוא אמר לי שהוא לא מרגיש צורך לשכב כל יום שזה משהו שאני מבינה, אבל הוא כן רואה פורנו כמעט כל יום וזה כבר בא על חשובני, משהו שהוא לא מוכן להבין.
איך להתמודד עם יחסים שאני לא מסופקת בהם כל כך?

מריוס זכריה

Member
מנהל
בכל קשר יש חוזה זוגי

החוזה נקבע בשלבים די מוקדמים של הקשר, תמיד בהסכמה הדדית.

חשוב לציין שאם אחד הצדדים (לצורך העניין: את) מוחה על אחד מפרטי ההסכם, אבל בפועל לא שובר את הכלים, הדבר מהווה הסכמה למעשה. כלומר הסכמה תחת מחאה היא עדיין הסכמה. גם טיעוני "לא הייתה לי ברירה כי אהבתי אותו ולא רציתי להפסיד אותו" אינם משנים את ההסכמה.

בהסכם שלכם יש סעיף שהוא לא צריך להתאמץ בשבילך, בין אם זה מוגבל לענייני מיניות ובין אם זה בעוד נושאים (מה שאני מעריך ומנחש שהוא המקרה כאן).

מה שהיה ביניכם בהתחלה לא נחשב. זה שלב החיזורים / ההתאהבות / ההתלהבות. זה חלק מהמכירה הראשונית. ברגע שהמכירה הראשונית בוצעה, מגיע החוזה ארוך הטווח.

אז זה הבחור. נקודה.

האם ניתן היה לחתום איתו חוזה טוב יותר מבחינתך? הערכתי המציאותית היא שלא. כי גם אם היית משחקת אותה hard to get, בסוף הרי הוא היה מגתת אותך (יענו he would have gotten you) ואז כל ההישגים לכאורה מהמניפולציה היו ממילא מתפוגגים.

אז איך מתמודדים עם זה?

המשפט לצורך העניין הוא: או שתשיגי את מה שאת אוהבת, או שתאהבי את מה שהשגת.

כלומר, אם הוא שווה לך גם בתנאים האלה, אז תתפשרי בנושא המין. אולי עם הזמן אפשר יהיה לשפר את העיסקה ב- 10-20%, בעזרת גישה נבונה שלך, תקשורת זוגית ומינית טובה וכולי. אבל זה לא יהיה שיפור ב 200%. זה שיהיה ברור.

או שהדיל לא שווה לך, ואז חפשי מישהו אחר שמחפש בעצמו להשקיע.

הבחירה אכזרית - אבל לצערי זאת המציאות.

אני ממש לא חושב ששיחות עומק, רוחב, חפירות או מניפולציות ישנו את זה.
(אבל אולי אני טועה)

נומלה

New member
טוב אני אחטוף על זה אבל לא מסכימה עם מריוס

כל אדם עושה לעצמו הערכת עלות תועלת ובוחר בהתנהגות שמביאה לו את התועלת הגדולה יותר לדעתו.
לדעתי הבחור לא ממש מבין שאשה לא מסופקת, משמעו שהוא ישאר לראות פורנו לבד. כאשר הוא יבין את זה הוא עשוי לשנות את התנהגותו, לא בגלל שהוא נחמד יותר או פחות, אלא בגלל שזה ישנה את נקודת הייחוס שלו. במילים אחרות, בסדר לא לעשות סקס כל יום, אבל להשאיר אשה לא מסופקת זה חומר נפץ לזוגיות. מה שזה אומר, שאת צריכה להחליט מה הקו האדום מבחינתך, ולפני שמגיעים לשם להסביר לבחור (יפה!) לא כמניפולציה אלא כנתינת אינפורמציה לאן הדברים מתקדמים.

stella695

New member
אני מסכימה איתך

יותר מתחבת למה שאת אמרת מאשר לתגובה של מוריס, הבעיה היא שהוא מודע לזה שאני לא מסופקת ואני הייתי רוצה יותר מהמצב הקיים,ושאני מצפה לגמור בדיוק כמוהו בכל אקט מיני, והוא יודע שאני לא אוהבת שהוא רואה פורנו ושאני מרגישה שזה בא על חשבוני (למרות שהוא טוען שזה לא נכון, אני רואה בפועל מה קורה.)
ככה שאני מרגישה שהגעתי למבוי סתום.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אוהו!!! ועוד איך תחטפי!!!

סתאאאאם. יש לי חולשה לאנשים אופטימיים....
&nbsp
כנתינת אינפורמציה, ולא כמניפולציה, אני רוצה להגיד לך שבמקרה הזה אני לא מאמין באופטימיות שלך. כאילו מה - הוא לא יודע שהיא לא מרוצה? הוא לא יודע שהיא לא גומרת?
&nbsp
לדעתי זה לא חוסר מידע אלא חוסר בצורך לספק. ובואי נעשה הימור קטן:
&nbsp
סטלה היקרה: נכון או לא נכון שהבחור שלך הוא נסיך טורקי של אמא שלו? (הדגש על נסיך, לא על טורקי)
שהיא מפניקה אותו בכל מה שהוא רוצה?
ושהפעם היחידה שהוא ראה מטלית ספונג'ה זה היה על המדף בסופר?
&nbsp

stella695

New member
טעות!

קיבלת תמונה מאוד לא נכונה עליו,
אמא שלו לא פינקה אותו ולמען האמת עד היום הוא יחסית די מוזנח על ידי הוריו.
הוא השיג בעצמו את כל מה שהוא רצה ודאג בעצמו שיהיה לו את הכל ואמנם הוא לא מנקה הרבה אבל הוא כן מנקה ובן אדם שמנסה להיות מסודר ונקי.
איך זה קשור לעניין?

מריוס זכריה

Member
מנהל
סטראוטיפ כזה של מישהו מפונק

הרבה פעמים גברים שפונקו על ידי ההורים, ובעיקר האמא, מרגישים שכולם עובדים אצלם ולא ההיפך.
&nbsp
אבל אם זה לא המצב, אז זה לא המצב...

לאור המידע שנתנה אולי הוא משתייך לקבוצה השניה

של צורך מועט בפינוקים נקודה. שלו, של בת הזוג וכו'. קמצנות רגשית. התייחסות לצרכים פיסיים בלבד ברמת הצורך המיידי הקונקרטי ותו לא.

נומלה

New member
ראית את הסרט כשהארי פגש את סאלי?

https://www.youtube.com/watch?v=F-bsf2x-aeE

גארוטה

New member
התחלה של הסוף

גבר שלא מעניין אותו שום דבר חוץ מעצמו וההתנהגות שלו במיטה זו מראה לפרמטרים אחרים בזוגיות... הוא מאונן במקום להיות איתך, הוא גומר ולא אכפת לו שאת לא, את מתלוננת והוא דוחה בביטול את טענותייך... במוקדם או מאוחר תביני שרק אהבה זה לא מספיק. בהצלחה

נוסעת27

New member
זווית ראיה קצת אחרת מכולם

אני ממש לא התעלפתי מהסיפור שלך. לא חושבת בהכרח ש״זהו וזה מה יש״ או לחילופין שזה הזמן לאולטימטומים.
בסך הכל את מספרת שאתם יחד כחצי שנה. עברתם לגור יחד דיי מהר. אתם רק בהתחלה של הקשר. רק בשלב שהקשר מתחיל להפוך לשגרה וזאת כבר לא התחלה מרגשת. מן הסתם תדירות הסקס יורדת. הטעות שלך היא שאת משווה מה היה בהתחלה, ואת צריכה להבין שאין מקום להשוות להתחלה. בהתחלה הכל חדש, מסעיר, ההתרגשות בשיא. כשנכנסים לשגרה האמת נחשפת לטוב ולרע. ההתרגשות יורדת, ויחד איתה התדירות. למרבית הזוגות לפחות.
גברים הם לא בהכרח כמונו. יש קטע נחמד של לואיס סי קיי הסטנדפיסט האלוף שמדבר על כך שגברים צריכים לגמור כדי שלא יהרגו מישהו ;) בסך הכל פורקן נחוץ ולא תמיד אקט של השקעה, קירבה ואינטימיות כמו למרבית הנשים. אז הוא מפריד בין הדברים. יש את הפורקן ה״הכרחי״ ויש את הסקס. ואת הסקס הוא לא צריך כל כך הרבה. וזה בסדר ואת צריכה לקבל את זה שהיצר שלכם ליחסי מין הוא לא זהה. אני לא חושבת שזה בא על חשבונך. לא חושבת שהוא רואה את זה ככה. מה גם שהחיים דינאמיים. תקופות של חשק לסקס באות והולכות. אני עם בן זוגי שנה וחצי, בהתחלה היה מלא סקס (אבל לא כל כך מוצלח) עם הזמן השתפרנו והתדירות ירדה. בחודשים האחרונים התדירות עלתה שוב לכמה שבועות, ירדה שוב, עלתה שוב וכן הלאה. אתם ממש לא מספיק זמן יחד כדי לשפוט אם זאת תקופה או כלל.
&nbsp
תני לזה קצת זמן, בקשי ממנו שלא יראה פורנו ויאונן בנוכחותך (זה בכל זאת לא נעים לך) שיעשה את זה כשאת לא בבית. תיהי קצת סבלנית, אל תלחצי עליו. אני בחיים לא לחצתי על בן הזוג שלי או באתי בטענות, והדברים הגיעו ממנו (למשל הייתה תקופה של כמה חודשים שהוא החליט להפסיק לאונן כדי להעלות את תדירות הסקס שלנו והחשק שלו. והאמת? דווקא בעיני זה ממש לא היה נחוץ. כי אז הוא רוצה כל הזמן ולי לא תמיד יש כוח ;) )
ואני גם רואה על עצמי, שהחשק שלי שבחיים לא האמנתי שישתנה, גם מקבל תנודות עם הזמן. פעם הייתי תמיד מוכנה. עכשיו בתקופה שקצת פחות ופעם-פעמיים בשבוע סבבה לי. ויש תקופות שכל יום. ככה זה.
&nbsp
אל תמהרי לקפוץ למסקנות, לשבור את הכלים ולחשוב על דד ליינים. תני לכם להתקיים קצת, בלי לחץ מצידך, ותראי מה קורה. רק הזמן יגלה מה האמת.

גארוטה

New member
נכון , אבל...

לגמור להסתובב וללכת לישון כשלא מעניין אותו בכלל ממנה?
אפילו לא לשאול אם נהנתה ככה סתם מתוך נימוס?

נוסעת27

New member
נכון

מעניין אם היא מבטאת את הצורך שלה בזמן יחסי המין, או מצפה שמשהו יקרה ונעלבת.
אם היא שוכבת שם בשקט ומצפה שזה יבוא ממנו, הוא עלול לחשוב שהכל סבבה כי היא לא אומרת כלום.
אני למשל הצעתי לבן זוגי פיתרון למצבים כאלה- דואגים לי קודם :)
ואז יגיע תורו והוא מוזמן להתעלף 3 שניות אחרי שנגמר.
אבל אני מסכימה שגבר אמור להרגיש צורך לראות את בת זוגו מסופקת וזה מדאיג אם הוא לא. אבל הייתי נותנת לזה קצת זמן לראות מה קורה. לפעמים יש תקופות שפשוט פחות יש חשק וזה מתבטא בכל הצורות, גם בזמן הסקס.

לי זה מריח

שהוא רואה פורנו כבריחה מהמציאות שהוא נמצא בה.
אולי קשה לו עם השיגרה, אולי עם המחשבה שהוא צריך להיות עם אותה בחורה כל הזמן ואולי מפחיד אותו שזה הסוף של חיי הרווקות שלו.
&nbsp
לכל זוג יש פערים בחשקים המיניים- אין דבר כזה מושלם.
אבל זוג שמסוגל לדבר על זה ולפתור את זה יצליח לגרום לשני בני הזוג להרגיש מסופקים ומרוצים.
&nbsp
אצלינו למשל יש הסכם שהוא יכול לראות פורנו אבל לא לגמור. פשוט כי אני מבינה את הצורך שלו לראות פורנו אבל הוא מבין שאם הוא גומר אז זה פוגע בסקס ביננו.
לפעמים אני רוצה והוא לא- אז הוא עוזר לי לגמור או ההפך. ולפעמים אני פשוט מאוננת.
&nbsp
יש הרבה פתרונות- השאלה היא האם אתם ביחד או שכל אחד מתחפר בעמדתו ומרגיש מאויים מהשני.

dixie chick

New member
שני דברים נפרדים

לראות פורנו ולאונן זה הכי קל שיש, אפס מאמץ לעומת התוצאה. לפעמים אתה עצלן ולא בא לך להשקיע בפורפליי, להתאמץ לספק, לתכנן, לחשוב על מישהו אחר, להתאפק וכ׳ וכ׳ וכ׳.
&nbsp
מה שכן מעפן זה שהוא מתייחס לסקס כמו לאוננות, עושה, גומר, נרדם ואת לא גומרת ולא נהנת. אם הוא נרדם אחרי, שישקיע בך לפני, ויש אלפי דרכים להשקיע בך בלי תירוצים או אם ה*** שלך מתנהג איך שבא לו ובלי קשר למה שהיית רוצה (לשון, אצבעות, צעצועים). העניין הוא, למה את בכלל מסכימה לזה? איך יצא שפעם אחרי פעם את נותנת לו להתייחס אליך כמו שהוא מתייחס לאצבעות שלו?

stella695

New member
לא מבינה למה תורמת הציניות הזו

הצגתי פה בעיה שמבחינתי היא גדולה, לא יודעת מה איתך אבל אם אתה מקדיש שעות בשבוע לשיחות ״אני לא מרוצה ממך״ עדיף להיפרד.

אייבורי

New member
זאת בעיה אחרת

נטפל בחוסר ההבנה בהזדמנות אחרת
בנוגע לזוגיות והמיניות המקולקלת
אני מציע שתהיי איזה חודש קצת יותר על הכיפאק
שמחה נעימה מעניינת והרבה פחות נרגנת

למעלה