מינונים

מינונים

אני חושבת שיש לי בעיה עם המינון של הקונצרטה שאני לוקחת ואני לא יודעת אם זה באמת מסובך או שאני מסבכת את העיניין. התחלתי עם 72 מ"ג וזה היה יותר מידי, אחרי שבועיים עברתי ל-36 מ"ג וזה היה מעט מידי אחרי שבוע עברתי ל-54 מ"ג. השבוע הראשון עם מינון זה היה נפלא מכל הבחינות גם לימודית וגם רגשית. מתחילת השבוע אני מרגישה שזה משפיע עליי פחות מלפני שבוע. האם ייתכן הדבר שיהיו ימים עם ריכוז טוב וימים עם ריכוז לא משהו בכלל? האם אני משלה את עצמי בכך שחשבתי שאם אני לוקחת קונצרטה אז הכל מושלם? אני כל כך מבולבלת כבר...אוף! בקשר לתמיכת בית ספר היתה לי שיחה עם היועצת היום אבל אני אעדכן יותר מאוחר כי אין לי כח לשבת עכשיו...(ADHD ככה זה..)

zivadina

New member
מינונים

אולי תוכלי לבדוק מהו המינון המתאים לך בעזרת "ריטלין רגיל"? כך מנטרלים את גורם השעות, ובודקים רק את המנה של החומר ה"נקי". בכל אופן, לא סביר שמינון שעזר שבוע אחד, לא עוזר בשבוע השני. גם אנשים עם קונסרטה סובלים ממצבי רוח והשפעות סביבתיות, כך שאני מציעה לך או להמשיך ולעקוב אחרי המינון של 54 מ"ג, או לבדוק מינוני "ריטלין רגיל", שם גם אפשר לחתוך את הכדור כדי לבדוק מינוני-ביניים. בדרך כלל בדיקה כזאת עושים עם TOVA. בכל אופן, אם תחליטי על הבדיקה עם ריטלין רגיל, נעזור לך לתרגם את המינון שמצאת לקונסרטה או לריטלין SR. לא מוותרת לך על העדכונים מן השיחה עם היועצת. בהצלחה!

זיוה היי

אל תדאגי אני אעדכן ברגע שיהיה לי כח כי זה ארוך... עשיתי אבחון TOVA ואני צריכה 22.5 רטלין רגיל. אני חושבת שאני צריכה טיפה פחות מזה...

zivadina

New member
כדאי שתחזרי להתייעץ עם הרופא המטפל

לפעמים אכן נותנים תוספת קטנה של ריטלין רגיל ביחד עם המנה הרגילה, כדי ליצור "זבנג" בהתחלת הקונסרטה. (הרי ריטלין רגיל משפיע רק ל-4 שעות).

spidergirl

New member
יכול להיות שהגוף התרגל

אחרי תקופת הסתגלות ראשונית. יכול להיות שהמינון שלך הוא בין 54 מ"ג ל- 72 מ"ג. מה שאת יכולה לעשות זה להוסיף רבע כדור רגיל לקונצרטה 54.

spidergirl

New member
מאחר שניסית כבר קונצרטה 72

והומלץ לך על מינון גבוה יותר (22), למה שלא פשוט תנסי ותראי? אל תתיאשי, גם לי קרה בדיוק אותו דבר והסתבר שהמינון הנכון הוא 18 מ"ג (אם רק היתה קונצרטה 27 מ"ג בארץ...)

אני אראה איך יהיה השבוע הזה

ואז אני אחליט. אני מקווה שזה יסתדר. תודה

zivadina

New member
תמיד כדאי לפנות לרופא המטפל

אבל לבוא מוכנה מבחינת הידע.

למעלה