מינון ריטלין

Anna261

New member
מינון ריטלין

שלום, אני אמא של ילדה בת 8 שוקלת 24 קג׳.התחלנו ריטלין רק מ חודשיים וחצי ואנחנו עוד מחפשים את המינון הנכון. היא לקחה ריטלין 40la והיא סבלה מכאבי ראש ועצבנות יתר (שיכול להגיע להיסטריה!!) הרופה נוירולוג הסבירה לנו שצריך לעלות את המינון... היא כבר הסבירה לנו בביקורים הראשונים שסימנים האלו הם סימנים של תת מינון ושצ ריך לעלות ל60la. האם זה לא מוגזם?החותתשהרסיטלים se לא שווה מוגזם?כלום, כן אין תופעות לוואי אבל אין תוצאות בריכוז...

קנצול1

New member
שלום

לא יכולה להגיד לך לגבי הבת שלך אבל הבן שלי שוקל 23 קג ולוקח LA20 בעקרון ריטלין רגיל 10 מג מתאים ל 30 קג ריטלין LA 20 שווה ערך ל8 מג ריטלין רגיל שמתאים ל משקל של הבן שלי שהוא קרוב למשקל של ביתך אז באמת נראה לי מינון גבוהה... היתי מתייעצת שוב עם נוירולוג...

Anna261

New member
תודה

תודה על התשובה שלך. הבן שלך מקבל הרבה זמן ריטלין? הוא התלונן מכאבי ראש? העצבנות יתר הוא רגיל?

קנצול1

New member
אין על מה

הבן שלי לוקח 5 חודשים ריטלין בהתחלה היו כאבי ראש נוראיים אבל עברו לו היום תופעות הלואי היחידות שנארו הם חוסר תיאבון ולפעמים כאבי בטן.

קנצול1

New member
לגבי עצבנות היתר

לעיתים רחוקות מאד לרוב הוא מאד רגוע ושלו עם הריטלין לעיתים נדירות לכמה דקות יש עצבנות יתר שחולפת

zivadina

New member
נראה לי מינון מוגזם וגם...

א. כמה היא שוקלת?
ב. עצבנות בזמן ההשפעה עלולה להצביע על מינון יתר
ג. עצבנות אחרי גמר ההשפעה עלולה להצביע על ריבאונד
ד. כאבי ראש עלולים להצביע על כך שהילדה איננה שותה הרבה מים
בזמן השפעת הכדור.
ה. אם יש שילוב של רסיטל, צריך רופא שיודע לטפל בשילוב הזה,
רצוי פסיכיאטר.
האם סיפרת לרופא הנוכחי שהילדה מקבלת רסיטל?

zivadina

New member
ועוד משהו

יש ילדים ומבוגרים ש-la פשוט לא טוב להם.
אפשר לנסות ריטלין אחר.
הריטלין מתחיל להשפיע אחרי פחות משעה,
אם הוא מועיל, הגוף מתגבר על תופעות לוואי אחרי 3 שבועות.

נסיון שלנו

לא היה טוב עם LA. הסיבה לכך שרופא המליץ לנסות LA מבלי להתאים מינון של ריטלין רגיל. ילד לא יידע לבלוע ורופא שלנו חשב שעם LA נוכל לפתוח קפסולה ולשתות רק גרגירים וכך לקבל תרופה.
התחלנו מתת מינון חמור ביותר ועוד עם חלוקת גרגירים לחצי לפי המלצת רופא. כיום אני יודעת שזה היה לא נכון ולא מקצועי. תגובה היתה עצבנות יתר והתקפי זעם: מינון היה ריטלין 10 LA שעוד הינו מחלקים לחצי. משקל היה 20 ק"ג. אחרי שבוע של נסיונות החלטנו להתחיל עם ריטלין רגיל ( אחרי שהבן למד לבלוע כדורי טיק טק). מינון של ריטלין רגיל מצאנו תןך שבוע ואז כעבור זמן מה עברנו לקונצרטה. כיום מינון של 27מ"ג קונצרטה = 7.5 מ"ג של ריטלין רגיל ומשקל 22. והחלפנו רופא ההוא שאגב היה רופא ילדים שעבר התמחות מתאימה לפסיכיאטר מומחה ADHD.
בנוסף ילדה מקבלת רסיטל: טיפול אנטידכאוני מעיד על בעיה רגשית? אם כך כדאי להיות מטופלים אצל פסיכיאטר ילדים מומחה ADHD ולא אצל נוירולוג..
שילובים בין התרופות הללו מוכרות היטב לפסיכיטרים אך לא לנוירולוגים.
בהצלחה.
ילד שלי מקבל גם שילוב של 2 תרופות :: אנטידכאוני ו ריטלין.

מינון גבוה

אני בת 30 +, שוקלת כפול +++ מהבת שלך, וגם LA 30 גדול עלי.

20 מתאים לי fix

כשבטעות נטלתי 60 מ"ג LA ברציפות, עשיתי טעויות ששילמתי עליהן מחירים גבוהים, והייתי כמו מסוממת. לא להעלות, כך נראה לי, להוריד

למעלה