מינון ריטלין LA וקונצרטה

תודה!

פתאום נפל לי האסימון שכך או כך אגיע לתקרה שאחריה כבר לא משלמים על תרופות, אז למי אכפת

מינון ריטלין LA וקונצרטה

הי, קודם אתנצל אם ההודעה תשלח מספר פעמים, אני כותבת מטלפון.

אני לוקחת כל יום 60 מ"ג ריטלין ל.א. בימים בהם אני צריכה פעולה ממושכת אני לוקחת 60 ס.ר, ואחרי תום ההשפעה (6 שעות) מוסיפה 30 ל.א. ההשפעה של השלושים פחותה מההשפעה המהממת של השישים, אבל זה יותר טוב מכלום. ככה אני מקבלת זמן השפעה של 12-14 שעות. חשבתי לנסות לעבור לקונצרטה גם בשביל לא להיות תלויה במספר מנות וגם כי הס.ר עושה לי פחות טוב מה-ל.א, ואין לי כסף להמיר אותו בעוד ל.א. רציתי לשאול מה כמות הקונצרטה המשוערת שאצטרך במקום 60 מ"ג ריטלין ל.א?

חשוב לי לציין שאף פעם לא לקחתי ריטלין רגיל ושאני לוקחת הרבה תרופות אחרות להפרעה פוסט-טראומטית, ביניהן אדרונקס 4 מ"ג ביום. ברור לי שאני אתייעץ עם הפסיכיאטרית לפני כל החלטה שהיא, רק חשוב לי לדעת כדי להעריך כמה זה עולה ואם המעבר בכלל אפשרי. המינון הגבוה יחסית, אגב, נובע משילוב של משקל ודיכוי מסוים של הריטלין מהתרופות האחרות. לגבי תופעות לוואי ופעולה, אני מגיבה טוב לקונצרטה (לקחתי פעם מאח שלי, לא זוכרת באיזה מינון. במחילה, אני יודעת שזה לא מומלץ ומקווה שתהיו יותר חכמים ממני. לא אחזור על זה אלא באישור פסיכיאטרית).

תודה!

נ.ב.
אשמח לשמוע כמה אתם משלמים על קונצרטה ובאיזה מינון, אני בקופ"ח כללית אבל גם הערכה לפי קופות אחרות הולכת.

FOR THE LD

New member
ריטלין SR וקונצרטה

גם אני נוטלת 60 מ"ג SR ביום, ומסיימת את היום עם ריטלין רגיל (במידת הצורך). ניסיתי לעבור לקונצרטה 54, אבל לאחר חודש אחד, ויתרתי על הרעיון וחזרתי לSR, מפני שכפי שציינת אין כמו "ההשפעה המהממת" של הכדור הזה, לפחות עבורי, ושנית, מכיוון שהקונצרטה בנוייה במן צורה כזאת, שבכל פעם עוד חלק אחד של חומר פעיל משתחרר, בכל פעם שהשתחרר החלק הזה אל מחזור הדם שלי, איבדתי מיקוד ופוקוס, כלומר חשתי בעליות ומורדות לאורך היום, בזמן נטילת הכדור, וזה ממש לא התאים לי ואף הוציא אותי מדעתי. לגבי המחיר, נדמה לי שבשעתו זה עלה סביב 500 שקלים, אבל אני לא ממש בטוחה. לגבי LA גם ניסיתי, אך זה הפך אותי למדוכדכת ומכונסת בתוך עצמי, וזה בדיוק מה שחסר לי....

FOR THE LD

New member
תלוי באיזו קופה, ובאיזה גיל מדובר.

מי שאובחן לפני גיל 18 לא משלם כמו מי שאובחן לאחר גיל זה.

ברב הזמן אני דווקא על LA

ניסויים עם הקונצרטה של אח שלי (כן,
, אל תנסו בבית) הראו השפעה מיטיבה עם שני כדורים של 36, בלי תופעות לוואי, אבל לא מיטיבה כמו הריטלין (60 LA או SR) ולעלות מהמינון הזה בהשגחה עצמית נראה לי מוגזם. אם ממירים לפי הטבלה פה, אני צריכה 90 מ"ג קונצרטה?
נשמע הזוי.
בקיצור, אני עוד תוהה מה לעשות כי אני רוצה להגיע מוכנה לפסיכיאטרית (קשה לקבוע אליה תור) ואני ממש רוצה השפעה ארוכת טווח של קונצרטה, הג'אגלינג בין הסוגים השונים לא טוב לי.

למעלה