מינון קריאון ו - CF

עוד

בניגוד לתרופות אחרות שנספגות ממערכת העיכול לדם ופועלות מספר שעות הקירון פועל מקומית בלבד (מתחיל לפעול במעי) על המזון שהוא פוגש ומתפרק. כך שאין השפעה לטווח ארוך, כמו בכדור נגד כאב ראש לדוגמא.

orii

New member
הי ורדית

תודה על התשובה המפורטת. זה כייף שאת לא חוסכת מילים. ממה שאני יודע הכלל של 10,000 יחידות לק"ג ליום הוא לא המינון הממוצע אלה המינון המקסימאלי המומלץ. סיפרו לנו על שני מקרים בבוגרים שלקחו 15,000 לק"ג ליום (בקפסולות של 25,000 יחידות) והגיעו לחסימות מעיים עקב הצטלקויות במעי (כנראה פחות חמור מחירור של המעי). הגבול של 50,000 יחידות מאוד מעודד כי ממנו אנו רחוקים. אשמח לקבל את הרפרנסים שמצאת בנושא. ושוב תודה, אורי

chakiv

New member
ORII

א. מקרים בבוגרים - אתה כבר לא יכול להשליך את המקרים הללו על פעוט מתחת לגיל שנתיים או על כל ילד שאינו נחשב לבוגר. ב. האם אתה יודע כמה זמן הם נטלו 15,000 לק"ג ליום? ג. האם אתה יודע כיצד הם נטלו את הקריאון וכל כמה זמן הם ביקרו במרפאה למעקב? כל השאלות הללו הן עקרוניות וחשובות מכיוון ש א-י א-פ-ש-ר להסיק ממה שסיפרת לי מסקנה כוללת לגבי הטיפול בקריאון באנשי CF! על אחת כמה וכמה בילדים! חסימות מעיים והצטלקויות במעי כתוצאה מטיפול בקריאון הן דבר שלא קורה מיד אלא לוקח לכך זמן ממושך של טיפול. לגבי מקורות: לכל אחת מהשאלות הנשאלת כאן אני עושה סקירה מקיפה הכוללת:MDconsult , pubmed, micromedex, googlescholar, google ועוד + פניה לאנשי צוות במרפאה + שיחה עם מטופלים (לא לכל השאלות אני משתמשת בכל אותם המקורות). אם אני אספק במקרה הזה רפרנס בודד (או חלקי), אני חוששת שתוסק המסקנה הלא נכונה. אם אתה מתעקש, ORII, אשלח לך במסר. ורדית

orii

New member
ורדית

ברור שנושא כה רגיש כמו המינון הנכון של הקראון הוא שאלה רחבה שאין לה תשובה פשוטה. לגבי המקרים שציינתי אני לא יודע עוד פרטים מיוון שנמסר לי עליהם בע"פ מהצוות בתל השומר. אשמח לקבל במסר אינפורמציה נבחרת בנושא. תודה על כל העבודה, אורי

למעלה