מינון קונצרטה

מינון קונצרטה

שלום, לאחרונה עברנו בהמלצת הרופאה המטפלת לשימוש בקונצרטה. הבן שלי מקבל 72 מ"ג (שנראה לי המון!), הוא שוקל 44 ק"ג. נתקלתנו בכמה תופעות לוואי שחלקן פחתו, אך עדיין נושא התיאבון הוא בעייתי. הבן שלי אוכל משהו קטן בבוקר, ועד שעה 20:00-21:00-22:00 מתעורר התיאבון, והוא נעשה נמרץ מהרגיל. מה שקורה הוא, שהוא מתחיל לאכול, מתעורר ולא מצליח לישון לעיתים עד שעה 23:00-חצות. מה שכמובן מקשה עליו את הקימה בבוקר. אני בהתלבטות לגבי המשך השימוש בתרופה. הוא נוטל את הקונצרטה כבר כחודש, יש שינוי קל בתיפקודו ובריכוזו בביה"ס, אך תחושת הבטן שלי היא שמשהו כאן לא בסדר. למישהו יש עצה בעניין מניסיונו האישי? פניתי לרופאה, אני מחכה לתשובה שלה. תודה

zivadina

New member
עצה

אין לי נסיון אישי עם קונצרטה, אבל מכירה בני משפחה שמתלוננים על כך שהקונצרטה משפיעה על הערנות והתיאבון של הילד עד שעות הלילה המאוחרות. לפי הידע שהצטבר כאן, האפשרויות הן: א. לחכות עוד קצת עד למיתון תופעות הלוואי השליליות האלו (ההמלצה המקובלת היא 3 שבועות שימוש רצוף, אז אולי אצלכם צריך קצת יותר?) ב. לעבור לכדור "קצר יותר" במינון מקביל. תצטרכי לעשות קצת מניפולציות כדי להפוך מנה זו, שהיא שוות ערך למנה של 20 מ"ג, למינון מקביל בכדורי SR או LA, אשר המינונים שלהם נעים בקפיצות של 8 מ"ג. ג. להוריד מינון לקונצרטה 54 ולראות איך הילד מתפקד. כמובן שכל האפשרויות האלה צריכות להיות בתיאום עם הרופא המטפל. המינון הנוכחי הוא גבוה אבל לא "המון". בסופו של דבר צריך לשקול בכל מצב את היתרונות מול החסרונות, כלומר: את תיפקודו של הילד לעומת תופעות הלוואי, ואז לשחק קצת במינונים כדי להגיע לתוצאה האופטימלית עבור הילד המסוים שלך.

תודה על העצה

חשבנו על מעבר חזרה לריטלין SR, אך הבעייה היא שהבן שלי, לפי המלצת הרופאה צריך מינון של 20 מ"ג, ולזה אפשר להגיע רק עם הקונצרטה, לא? הבן שלי עם הקונצרטה כבר חודש ימים, ולא נראה שתופעות הלוואי פסקו. הם פחתו, אך לא לגמרי. נכון מה שכתב לגבי זה שצריך לשקול יתרונות מול חסרונות. התחושה שלי היא שהחסרונות כאן עולים על היתרונות. מקווה שאצליח לדבר עם הרופאה שלו היום ולנסות בהמלצתה משהו אחר.

zivadina

New member
כן, אבל....

אפשר לשחק עם שאר הכדורים וקבל מינון דומה מאוד, אפילו אם לא ישפיע לאורך כל הזמן.

למעלה