מינון קונצרטה

מינון קונצרטה

ברוכים הנימצאים יש לי ילד בן 8.5 במשקל 25 ק"ג בכתה ג', אובחן adhd באמצע גן חובה, נוטל רטלין 10מ"ג החל מכתה א', כבר בסוף שנה שעברה היתעוררו בעיות, החלפנו לרטלין 20 מ"ג rs, והשפעת הכדור לא היתה אפקטיבית, חזרנו לרטלין 10 מ"ג. את כתה ג' היתחלנו ברגל שמאל, מורה חדשה כתה חדשה,קושי רב בהכנת השיעורים, החלטתי לעבור לקונצרטה למרות מחירה היקר ב"מכבי"(30% הנחה), אחרי היתיעצות עם הנאורולוג הומלץ על 18 מ"ג, "לא דובים ולא יער" הקונצרטה לא הישפיע. חזרתי לרטלין 10מ"ג. 1. איזה כדור, באיזה מינון יעזור לילדי ? 2. האם אפשר להישתמש בקונצרטה שנימצאת ברשותי במינון אחר? תודה מראש narkes

../images/Emo140.gifברוך הבא!

ראשית, העתקתי שאלתך לשרשור אל דר' מנור, העונה על שאלותינו מדי סופשבוע, בתקווה כי תספיק לענות גם לה בשרשור זה. בכל מקרה, במעבר בין התרופות השונות, מה שעשיתם בפועל- זה ירידה במינון. זאת מאחר ו- SRאחד = 8 מ"ג קונצרטה 18 מ"ג = 5מ"ג ריטלין רגיל =10 מ"ג......

../images/Emo10.gifשקרים

בהמשך למה שכתבי על הבעיות החדשות שנוצרו השנה ישנה תופעה חדשה והיא שקרים הקשורים לבית-הספר, בכל יום אני פותחת את התיק וביחד בני ואני עוברים על הנילמד בביה"ס. אתמול ראיתי שהמחברות ריקות, ילדי סיפר שהיתה הצגה ולכן כמה מיקצועות לא נילמדו. מאחר והוא שיקר לי מס' פעמים, בדקתי עם חברה לכתה האם נכון הדבר ואין שיעורי בית. ואכן היו שעורים. הילד היצליח מאוד בלימודים בשנה שעברה ובשנה קודם לכן, קיבל תעודה שרוב הציונים היו מצוין.(את שיעורי הבית היה מספיק להכין עוד בביה"ס) אני בקשר יום יומי עם המחנכת, מנסה להבין אם יש איזה שהוא קושי חדש ביכולות של הילד. מה לעשות? (ניסיתי כמה עונשים כמו, לא לשחק במחשב או לא לראות טלויזיה)

מקווה שראית את תשובת דר' מנור

לשאלתך בשרשור? בכל מקרה, מאחר והמינון כנראה אינו נכון, למעשה כמוהו כילד שאינו מטופל. אני ממליצה לך מאוד לפנות לרופא המטפל ולבדוק את נושא המינון היטב. במידה ולא תצפו בשיפור לאחר מכן, יהיה כדאי לגשת לאבחון מחודש ואולי בדיקת TOVA. כאשר המינון אינו מתאים,נמוך- שוב חוזרים למעגל הקשיים והתסכול. עונשים לדעתי ממש לא יעזרו, הדבר לא תלוי בו ואינו עושה במכוון.

למעלה