מינון נכון???

tomey

New member
מינון נכון???

היי אובחנתי כסובל מהפרעת קשב.נתנו לי קונסרטה 18 ונאמר לי שאם לא יעזור אז נעבור ל-36. יש אפשרות שאני אנסה כמה ימים 18 מיליגרם ואז יום אחד אני יבלע 2 כדורים 18 ואני יראה איך זה משפיע מבחינה לימודית (אני לומד פסיכומטרי)או שבליעת 2 כדורים 18 ובליעת כדור אחד של 36 זה לא אותו דבר מסיבה מסויימת???? לפרק כדורים אני יודע שאסור.

tomey

New member
רק בשביל להיות בטוח

אם אני יבלע 2 כדורים ביחד של 18 זה יעשב בדיוק אותו אפקט כמו בליעת כדור אחד של 36 וכך אני ידע איך כמות של 36 מיליגרם פועלת עליי??

spidergirl

New member
מאוד סביר להניח

ש- 18 מ"ג לא יזיזו לך יותר מדי וגם 36 מ"ג יהיו מעט מדי. וכמו שזיוה כתבה - זה אותו דבר.

tomey

New member
כמה כן איך יודעים??

אני בן 23 גובה 183 משקל 70 טוב אז היום היתנסתי עם הכדור הראשון קונסרטה 18 דבר ראשון, יש שיפור והוא בהחלט מורגש אך לא כמו שציפיתי אני קצת, ממש קצת היפרקטיבי ומשום מה הכדור גרם לי להיות מאוד היפר ועצבני חשבתי שהוא אמור לגרום אחרת! (זה מאוד מוזר) לדעתי לאחר 6 שעות הופסקה הפעולה ולא 8 שעות כמו שנאמר לי. בנוסף היה לי חוסר תאבון בקושי אכלתי,כאבי ראש,בחילות אבל בצורה מופחתת מהריטלין SR שנטלתי במבחן "טובה" שממש הרג אותי, בזה יש קצת שיפור. איך אני יכול לדעת מה המינון המומלץ שמתאים לי? אחרי כמה זמן לאחר נטילה, הכדור מתחיל לעבוד בצורה טובה? מה המינון שבדרך כלל נותנים לאנשים בגילי? איך אפשר למתן את תופעות הלוואי? אשמח אם תענו מכיוון שעוד שבועיים אני עושה פסיכומטרי וחשוב לי כמה שיותר מהר להגיע לרמת טיפול אופטימלית.

spidergirl

New member
טוב, אז ככה

על הנייר המינון שלך צריך להיות לפחות קונצרטה 72 מ"ג אבל, וזה אבל גדול, הגוף שלך לא רגיל לריטלין בכלל, כך שבהתחלה (ושבועיים זה התחלה) מספיק מינון נמוך בהרבה. לכן, תעלה לפי ההרגשה (ובהתיעצות עם רופא) אבל לא בבת אחת. אגב, קונצרטה עובדת 12 שעות, יכול להיות שבגלל שזה מינון נמוך כל כך הרגשת את זה מעט שעות. תופעות הלוואי מתמתנות עם הזמן לכן חשוב לעלות בהדרגה. הכדור מתחיל לעבוד תוך חצי שעה.

קונצרטה ובכלל

ראשית, ממליצה לך להכנס לקישורי הפורום. במדור טיפול תרופתי תחת ק' מידע רב בנושא התרופה ותופעות הלואי. חוסר תאבון הוא אחת מתופעות הלואי הבולטות של הריטלין לכל סוגיו. מעט פחות ב-LA. חולף בתום טווח ההשפעה. חשוב לאכול לפני. ריטלין מייבש. מומלץ לשתות הרבה מאוד! יפחית סיכוי לכאבי ראש ובחילות. אלו גם חולפים עם הזמן ככל שמתרגלים לתרופה. קונצרטה 18 = 5 מ"ג מינון 36 = 10 מ"ג מינון. בדיוק כפול. אם אתה חש היפרי ועצבני, בד"כ זו תופעה של מינון חסר. כאשר אין מינון מדויק מהרופא, בד"כ מומלץ להעלות בתיאום עם הרופא,כל מס' ימים ב-5מ"ג, לראות הבדל. לדווח לרופא על השינוי ולהתאים עימו את המינון. שאלתך תצורף לשרשור לדר' מנור שיפתח מחר בערב.

יש לקחת בחשבון את טווח הפעולה

הארוך של הכדור- 10 עד 12 שעות. כמו גם את העובדה שלחלק מהנוטלים אותה היא גורמת עירנות ומקשה להירדם. תופעה שחולפת אצל חלק, אצל חלק לא.

למעלה