מינון ושילוב

לירן190

New member
מינון ושילוב

אני שוקל 90 ק"ג. הרופאה הנחתה אותי לקחת שני כדורים של ritalin sr 20mg ביחד כיוון שאחד לא מספיק השפיע. האם זה הגיוני ? ואם כן למה לא לקחת את ה 40 ?

כמו כן, האם ניתן לשלב בין ritalin sr 20mg ו ritalin 10 mg ? ה 10 משפיע עליי הרבה יותר טוב

כמה תשובות

1. אין ריטלין SR במינון של 40 מ"ג.
2. ריטלין SR - כדור אחד של 20 מ"ג הוא כמו ריטלין רגיל במינון של 8 מ"ג, רק משך ההשפעה שלו יותר ארוך.
3. כל אחד מגיב קצת שונה על תרופות שונות, אני מכירה מישהו ששוקל כמוך ומסתדר מצוין פעמיים ביום עם חצי כדור ריטלין רגיל בכל פעם {היינו 5 מ"ג}- זה בנוגע למבוגרים.
4. בדרך כלל אצל מבוגרים יש פחות חשיבות למשקל- כאשר אצל ילדים זה בדרך כלל מאוד משנה.
5. אם ריטלין רגיל משפיע עליך טוב- למה עברת לSR? אם עברת לSR כי אתה רוצה זמן השפעה יותר ארוך- והריטלין הרגיל יותר טוב לך- יש לך אפשרות לקחת ריטלין רגיל כמה פעמים ביום, או לעבור לקונצרטה- שמשפיעה קרוב ל- 12 שעות.

בקיצור- תחזור לרופאה ותחשבו מחדש- לפעמים לוקח זמן עד שמגיעים למינון האופטימאלי ולתרופה האופטימאלית. בהצלחה!

לירן190

New member
זקוק להבהרה

כלומר כדור אחד של ריטלין SR 20 שווה לכמות החומר שיש בכדור של 10 מ"ג ? ה 10 משפיע עלי רק שאני לוקח שניים ביחד

כדור אחד של ריטלין SR

שווה לפחות מכדור אחד של ריטלין רגיל.
שני כדורים SR שווים ל16 מ"ג ריטלין רגיל- כלומר קצת יותר מכדור וחצי רגיל {את הרגיל מותר לחתוך, את ה- SR אסור לחתוך}
אם מה שמשפיע עליך טוב זה - 20 מ"ג ריטלין רגיל, וה40 מ"ג SR ששווה כמו 32 מ"ג ריטלין רגיל [רק לזמן יותר ארוך] אז ברור שהמינון הזה של 2 כדורי SR הוא נמוך מדי בשבילך.
אז יש לך שתי אפשרויות- האחת לבקש מהרופאה מינון של 3 כדורי SR, שזה כמו 48 מ"ג ריטלין רגיל, ואולי זה קצת יותר מדי, או מינון של שני כדורי ריטלין רגיל- פעמיים ביום.

האפשרות השלישית, והמועדפת על ידי רבים היא- לעבור לקונצרטה- יש לה מינונים שונים, יותר נוחים לשימוש, וזמן ההשפעה שלה הוא בערך 12 שעות.

למעלה