מינון גבוה מדיי?

mapletree

New member
מינון גבוה מדיי?

השבוע היינו אצל פסיכיאטר שהמליץ להעלות את מינון הריטלין SR 20 שבני מקבל למינון כפול, לתת 40 מ"ג, בני בן כמעט 8, אבל רזה מאד וקטן, האם המינון הנ"ל לא גבוה מדיי עבורו? והאם מותר בבת אחת להעלות מינון מ-20 מ"ג ל-40 מ"ג מבלי להתחיל בהדרגתיות לשלב חצי כדור של ריטלין רגיל? מאחר ואני נבהלתי ביקשתי מהרופא להתחיל בהדרגתיות ולכן הוא אמר לתת ריטלין SR 20 יחד עם חצי כדור ריטלין רגיל וכנראה בפעם הבאה יבקש להעלות לשני SR, הוא גם רוצה שבני יקח עוד כדור SR בסביבות השעה 14:00, אך אני אמרתי לו שאני לא מרגישה שיש צורך משום שהוא לא משתולל, הרופא אמר שאין קשר ושצריך לתת גם בצהריים עוד מנה כדי שהוא לא יחווה כישלונות, אמרתי לו שאחה"צ בני יושב לרוב ליד המחשב, ושוב הרופא אמר שזה לא משנה שאפילו ליד המחשב עם המשחקים הוא צריך להיות מרוכז, האמת, אני די תוהה על קנקנו של רופא זה. עוד הוסיף שבפגישה הבאה ירצה להוסיף כדור לפתיחת התאבון. לי יש הרגשה שהוא רק ממהר לדחוף כדורים ולמעשה אינו עולה על הבעיה, הוא טוען שההתפתחות של בני מעט איטית וזו כל הבעיה, שוב אני באויר וללא תשובות.

dlita1

New member
מינון גבוה מידי

אני לא רופאה אני אמא. אך לדעתי להעלות בבת אחת מ20 מג ל40 מג זה מוגזם. מה גם שבנך בסך הכל בן 8 מדוע כל כך הרבה כדורים ומינון כל כך גבוה. אגב האם הכדורים מלווים בטיפול פסיכולוגי או רק כדורים כדי להשקיט את מצפונכם כי אתם מטאטאים בעיה מתחת לשטיח וסותמים את הפה בכדורים. צריך גם טיפול פרטני. בקיצור נראה לי שהפסיכטר קצת הגזים. תפני בבקשה לנוירולוג ולפסיכטר אחר. כשבני ליד המחשב מעולם לא נתתי לו כדורים אלא רק בבית הספר הוא מקבל ריטלין. הוא בן 11 והוא מקבל 10 מג למרות שאני חושבת שצריכים להעלות לו. וביום שני יש לי פגישה עם הפסיאטר שלו. אגב אני הולכת ליעוץ לפסיכאטר פרטי שמקבלים החזר מקופת חולים. מקווה שהלכת למישהו שאת סומכת עליו.

zivadina

New member
נראה לי שאת צודקת לאורך כל הדרך

ובאמת הפסיכיאטר הזה מאוהב בכל סוגי הכדורים. אכן, ההמלצה הרשמית היא להעלות מינונים במדרגות של רבע "ריטלין רגיל" ובוודאי שלא להכפיל בבת אחת. בנוסף, אם אין לילד בעיות התנהגות אחה"צ, אין טעם לדחוף לו עוד כדור, ובוודאי שלא SR אחרי SR. לפי הנורמה, SR נחשב 8 שעות. להוסיף אחר כך עוד אחד זה 16 שעות. ההמלצות הרשמיות הן לא לעבור את ה-12 שעות. אולי כדאי לתת לילד כדור שישפיע עד גיל 18 וכך למנוע ממנו את כל הכשלונות שהוא עלול לחוות? (סת....ם). כדאי שתבררי עם הפסיכיאטר למה הוא רוצה לדחוף לילד כל כך הרבה כדורים, או שפשוט תחליפי אותו למישהו שיציע גם טיפולים התנהגותיים.

mapletree

New member
הפסיכיאטר הזה עורר את חשדי בפגישה

השניה שהיינו אצלו השבוע, הוא הבטיח לי שיתן לי תמונה מלאה של המצב בפגישה הזאת, וכששאלתי אותו מה האבחנה שלו, לא הבנתי ממנו כלום, הוא ישב כל הזמן מול צג המחשב שלו, אמר לי כשראשו מופנה לצג המחשב "נו, זה לא בעיות חמורות, התפתחות שלו איטית (הוא מדבר במבטא רוסי כבד, אין לי שום בעיה עם כך, אבל כל שאלה שהוא שאל את בני הייתי צריכה לחזור אחריו בכדי שבני יבין את השאלה משום שהוא לא הבין כלל את שאלותיו), אני רואה שיפור (איזה שיפור הוא רואה, על סמך מה הוא אומר?), הוא צריך לקחת ריטלין גם אחה"צ אפילו שהוא ליד המחשב, וגם כשהוא נפגש עם חברים", כמה שהסברתי לו שאין בעיות אחה"צ ללא הריטלין, הוא היה מאד עקשן ואמר כן לתת גם אחה"צ, אמרתי לו שאפילו את השיעורים אני עושה עם בני ללא ריטלין, נכון, זה לא קל, אבל לא נראה לי הגיוני לדחוף לילד כל כך קטן כדורים ורק כדורים. שילמתי לו 94 שקל על שתי הפגישות, והוא אמר שיתר הפגישות הן בחינם, זה 94 ש"ח ל9 מפגשים ואני ממש תוהה אם בכלל כדאי לחזור אליו, הוא אמר לחזור אליו בעוד חודש. כל כך שמחתי כשאמרו לי שיש פסיכיאטר לילדים חדש ברעננה, אבל כמו בחוקי מרפי, עד שסוף סוף הגיע פסיכיאטר מסתבר שהוא גרוע. מזה כדור לפתיחת התאבון, אמרתי לו שיסתכל על בדיקות הדם, הפריטין שלו נמוך בצורה מזעזעת, הוא לא התייחס לזה, שאלתי אותו אם אני יכולה לתת לו השלמה של ברזל והוא ענה לי שזה לא יעזור, רק הריטלין יעזור, מה הקשר?!? היום, אני נותנת לבן שלי כדור SR אחד בבוקר יחד עם חצי כדור ריטלין רגיל, נראה לי שאחזור לתת לו רק SR אחד ואחפש נוירולוג טוב באזור שלנו, אשמח לדעת אם מישהו מכיר נוירולוג ילדים טוב ברעננה, די נמאס לי כבר, אני מעל שנה מחפשת תשובות ולא מוצאת, מרגישה תלויה באויר כל כך בלי ידע איך לעזור, אולי כל הקטע של הריטלין מיותר ואני סתם דוחפת לו כדור כל בוקר, אולי כל הבעיה היא אורגנית ויש צורך לטפל בחסרים שיש לו בגוף על ידי השלמות תזונתיות ואני פשוט לא יודעת איזה מקור אמין יכול לתת לי את התשובות לכל הנ"ל.

mapletree

New member
אה ועוד דבר על הפסיכיאטר הזה

כשהוא סיים (והשאיר אותי המומה בלי תשובות) הוא גם מכסאו, שם את היד על הגב של הבן שלי ודחף אותו לכיוון דלת היציאה בכוונה שאבין שזהו הפגישה הסתיימה, אמר ליד הדלת "בפעם הבאה אני אתן עוד כדור לפתוח את התאבון" וקיבל את הפציינטים הבאים שלו, ממש נעלבתי.

mapletree

New member
אני לא זוכרת ../images/Emo9.gif

אבל חשוב לי שיהיה רופא ברעננה, ולצערי אין לי אפשרות לממן רופא פרטי.

dlita1

New member
דוחף הכדורים

בבקשה בבקשה ממך לא לדחוף לילד סתם כדורים. אני מדברת בתור אמא שנותנת לילד ריטלין ולא בתור אשת מקצוע. תמצאי מישהו ברעננה ושווה כל אגורה. אני למשל הולכת ביום שני באופן פרטי לפרופ' אפטר פסיכיאטר מנהל מח' פסיכאטרית בשניידר (אני הולכת אליו למרפאה) עולה 800 שח אבל מקבלת 550 שח החזר מקופת חולים. לפני שנה היינו אצלו וכולם רצו לדחוף לילד כדורים והוא אמר שאין צורך רק להמשיך עם הריטלין. ולא היה כל כך נורא היה קשה כמו עם ילדים כאלה אך התמודדתי ולא צריך כדורים אחרי צהריים בכלל. אנחנו הולכים אליו שוב בעקבות חרדות שהילד ניתקף בהםלאחרונה ובעקבות התקפי זעם. והילד גם סומך עליו הוא אמר לי הולכים לפסיאכטר שלא סתם דוחף כדורים אלא כשצריך. גם לילד יש אמון בו וזה מאוד חשוב. אגב בני בן 11.5 לוקח ריטלין כבר 6 שנים.

למעלה