מינון אלטרוקסין

מינון אלטרוקסין

שלום, ד"ר תורג'מן האמת שזו כנראה שאלה לאנדוקרינולוגית שאמורה לטפל בי, אבל לצערי יותר קל לפנות אלייך בנושא... לפני מספר חודשים (יוני), במסגרת בדיקת דם מקיפה שעשיתי התגלתה אצלי תת פעילות של בלוטת התריס (TSH 9.34, FT4 10). רופא המשפחה נתן לי הפניה לאנדוקרינולוגית שהחליטה, על סמך תוצאות הבדיקה, לקבוע לי תור רק לאוקטובר, ובינתיים אמרה לי להתחיל טיפול באלטרוקסין 100, כדור אחד ביום 7 פעמים בשבוע, ולבצע בדיקת דם נוספת לאחר כחודש. את הבדיקה החוזרת ביצעתי לאחר כחודש וחצי ושם התקבל: TSH - 0.07 FT4 - 20.4 FT3 - 5.5 נבהלתי מהתוצאות הקיצוניות לכיוון השני, פניתי לאנדוקרינולוגית בטלפון, והיא אמרה לי לא להבהל ופשוט להוריד כדור אחד - כלומר להמשיך לקחת אלטרוקסין 100 רק 6 פעמים בשבוע, ולבצע בדיקה נוספת בעוד חודש. ירדתי במינון כפי שאמרה ובבדיקה שביצעתי לאחר חודש נוסף התקבל TSH - 0.33 FT4 - 15.6 FT3 - 4 לפי מה שהבנתי מהסקלה המופיעה על תוצאות הבדיקה ה- TSH עדיין נמוך מדי אך קרוב לטווח התקין (0.35-5.5) ואילו שאר הפרמטרים תקינים. נראה לי שקראתי כאן בפורום של- TSH לוקח יותר זמן להתאזן בעוד שה-FT4 מתאזן מהר יותר. האם נכון? האם המשמעות היא שהכול בסדר ואני צריכה להמשיך בטיפול של 6 כדורים לשבוע בינתיים? תודה מראש על ההתייחסות

אגב, לא יודעת אם קשור אבל...

אני לוקחת גלולות (דיאנה) כבר כמה שנים, וכרגע נמצאת בדיאטה (מפוקחת ע"י דיאטנית) שבמהלכה כבר הורדתי 14 ק"ג (אבל הדרך עוד ארוכה...)

אני ממש גאה בך

שלום איילה, אני ממש גאה ממך ומתרומת הפורום. אכן כן, פיענחת נכון את מה שארע. כנראה באמת שהמינון של 100 היה מדי גבוה בשבילך, הורדת מינון, כמעט הכל הסתדר, אבל ל-TSH באמת לוקח קצת יותר זמן ולכן הוא עוד לא תקין לגמרי. זה כנראה ההסבר הסביר ביותר, אם כי אני מוכרחה לומר שקצת מפתיע שכזה מינון, שהוא סה"כ די סטנדרטי, ביחד עם גלולות ובאישה אל קטנה (אם הבנתי נכון), גרם לכזה דיכוי של TSH. אז האפשרות האחרת היא שאת עוברת משלב של תת פעילות לקצת פעילות יתר בצורה עצומית, גם זה קורה בהשימוטו. מה גם שסה"כ הורדת 100 מיקרוגרם לשבוע, שזה אינו הבדל מאד משמעותי. בכל מקרה הממצאים לא היו קיצוניים, צריך לעקוב ולראות מה קורה. תזכרי רק שיש אפשרות שזה דווקא התסריט השני.

אז אם הבנתי נכון,

בינתיים להמשיך במינון הנוכחי וכדאי לבדוק שוב עוד חודש בערך, נכון? אגב, עד עכשיו, כשביקשתי מרופא המשפחה הפניה לבדיקת דם כדי לבדוק את בלוטת התריס בדקו לי את 3 הפרמטרים שציינתי (TSH, FT4 FT3). יש עוד משהו שכדאי לבדוק במסגרת בדיקת הדם? בכל מקרה, תודה רבה על ההתייחסות. התור לאנדוקרינולוגית הולך ומתארך (נדחה בינתיים לנובמבר) וקצת מלחיצה אותי העובדה שבינתיים אני מטופלת די ב"שלט רחוק". היא פשוט אמרה לי להתחיל את הטיפול באלטרוקסין על סמך תוצאות בדיקת הדם הראשונה, בלי שאפילו פגשה אותי עדיין. זה מאוד עוזר שיש אפשרות לקבל תשובה מוסמכת

למעלה