למה להסכים?כל אחד עם מה שמתאים לו
ואף אחד אחר לא יקבע לו מה הוא צריך - הם צודקים-את צודקת - כולם צודקים - וגם אני צודקת - אחלה מצב! לא צריך לריב. היתה לי בזמנו מצלמת אולימפוס\או ריקו,כבר לא זוכרת, שהוציאה צילומים טובים,וצילמתי בה כל מיני נושאים - בערך שני פילם לשנה - היתה אצלי 8 שנים (עד שנגנבה בטיול-באחד המעברים בנמלי הים),והייתי מרוצה ולא הרגשתי שחסר לי משהו - עד שבאמת הגעתי לצילום נושאים מסוימים,בהם הקומפקטית הגבילה (המחליפה היקרה,איכותית לסוגה,כנראה,שהזמנתי במיוחד מהדיוטיפרי-טירונית שכמוני- אבל אז גם לא היו פורומים בהם אפשר להתייעץ) - אז עברתי לבסיסית רפלקס - ועדיין היו הצילומים כמו מהקומפקטית - ועברתי הלאה - עד שמצאתי מה שהייתי צריכה - גם התעמקתי בנושא ולמדתי אותו - עם הרבה יותר משני פילם לשנה-אני חושבת שפירנסתי בכבוד כמה מעבדות באיזורי, אבל,זה סתם משהו שנזכרתי בו בלי קשר. לא מפחיתה מערכן של המצלמות הביסיות,אבל גם כבודן במקומו מונח - ולא צריך להלל ולפאר אותן כל כך - הן מסוגלות ל-x דברים וזהו. הן טובות למי שצריך את אותם x דברים. הן כבר מגבילות ברגע שהצלם מרגיש שחסרים לו עוד y דברים - ואז,רק אז,זה הזמן לקום ולשדרג לטובה יותר. יש עוד כמה דברים שמקבלים בחבילת המחיר של מצלמה איכותית יותר,שאין בבסיסית,אבל לא אכנס לזה. ראיתי במו עיני גם לאחר זמן - אפילו הבדלים בביצועי עדשות - על גוף בסיסי ועל גוף מתקדם - לא האופטיקה - אלא האוטופוקוס ונוחות השימוש ,למשל. לגוף בסיסי של מצלמה כיום יש הרבה מה להציע - יחסית למצלמת פילם קומפקטית או לגופים הישנים מלפני שלושים שנה - אבל הוא בכ"ז מוגבל.מתחילים או צלמים שאין להם דרישות מיוחדות לא ירגישו בכלל בהגבלה. האחרים - כן.לכך התכוונתי. דוגמה נוספת - ומאוד מעצבנת - הניקון f55 - בסיסית,ואפילו נהדרת - אבל מה - לא עובדת עם פלאש חיצוני - אין קשר TTL - אין כלום - רק סינכרון.למה??? ואפילו עם פלאשים של ניקון - ובחוברת מפרטים זאת. אבל - וזאת שמחתי הגדולה - מי שקניתי אותה עבורו - מרוצה עד השמיים - מעולם לא יצאו לו תמונות כל כך מוצלחות,בטח לא מהקומפקטיות הזולות שמדי פעם עברו תחת ידיו. למצלמות של היום חשיפה אמינה וטובה.לכולן!ולא משנה איזה יצרן בכלל. רפלקס עם פלאש פנימי - ברררר....מתכון בטוח להחרבת תמונות.