מינולטה דיאמג' 7

• פותח הנושא begk
  • פורסם בתאריך

begk

New member
מינולטה דיאמג' 7

הייתי שמח לקבל חוו"ד על המצלמה הזאת . היא היחידה שמצאתי בקטגוריה הזו עם 28מ"מ , מחיר סביר והכי חשוב עם בטריןת AA( אני טס ודי מפחד להיתקע בלי בטריות). אופציות נוספות הן הניקון 5000 ו 5400 (שנפסלו בגלל בטריות ). -קראתי כאן בעבר שהיא "מיושנת ובעייתית" - במה זה בא לידי ביטוי? -יתרונות/חסרונות (אני צלם מתחיל...)? -האם בצילום נוף (זה יהיה העיקר) יש הבדל מהותי בין 28מ"מ ל35/38 מ"מ (זה מה שפסל את רוב שאר המצלמות)? -תמונות נוף במצלמה כזו מקבילות לתמונות שיצאו במצלמות פילם ריפלקס חובבניות? -האם הפוקוס הידני הוא בטבעת או בכפתור? *המצלמות האחרות שניבדקו - פוג'י 602 / 5000 , אולימפוס 5050 / 750 וסוני 717 . תודה מראש

'בעייתית ומיושנת'? בעיני מתקדמת

מאוד יחסית לדגמים קומפקטיים שיוצאים בימים אלו. יש בה פונקציות שאין בהם עדיין. קוראת כרטיסי קומפקט פלאש. הזוית הרחבה - מאוד משמעותית - והיא מוציאה צילומים באיכות מעולה! פשוט - לא להאמין. הפוקוס הידני - מצוין - אבל צריך להתרגל אליו. ה'בעיה היחידה' - צריך כמה סטים של סוללות אצבע טעונות - בערך לכל 100 תמונות.ואם מצלמים עם הרבה הפסקות - ומכבים ביניהן - ובכל הפסקה כמה תמונות - גם סט אחד כזה יספיק (מנסיון אישי) זה קצת מטריד-אז רוכשים מטען עם התאמה למצבר ברכב - וכמה סטים של סוללות וזהו. יש גם Power Pack מסוג LiIon מבית MAHA המתאים גם לדגם הזה - ומחזיק בערך כפול ויותר זמן - פר טעינה - של שלוש שעות לערך (שלי עבר 'הסבה' לשימוש עם האולימפוס E10 - זו רק סיומת שונה) - רוכשים בחו"ל. היא באמת האופציה הכי זולה ואיכותית מבין הקיימות - עם יותר מתמורה מלאה בעבור הכסף.לפחות,אם תשיג כזו 'יד שניה' במצב מעולה. עם זאת,חיפוש באינטרנט יעלה 'מציאה חדשה נוספת' - הסוני 717 - שמחירה ירד מאוד ולדעתי אטרקטיבי למצלמה מסוג זה. את הסוללה הרזרבית כמובן לקנות בחו"ל - בארץ יקר מאוד.גם את הכרטיסים.

snow goose

New member
לך על הדימאג' 7i

הבדל משמעותי בינו לבין ה-7 שלא כמו ה7hi וה7i שבינהן ההבדל לא עקרוני ולא מצדיק את התוספת הגדולה במחיר. ואם במינוליטה ובעולם הדיגיטלי עסקינן, מינולטה נכנסת לשוק עם מצלמה שתחליף את סדרת הדימאג' וקרוב לוודאי שדגמי הדימאג' ירדו במחיר שגם ככה נשחק בצורה שלא תאמן. מדובר על הדימאג' a1, ולמה אני מספר לכם את זה? בדגם זה מינולטה יצאה בטכנולוגיה חדשה "אנטי רעד", בתרגום כושל. והיתרון הענק ברור - לא עוד מייצב על העדשה עצמה (שמחירן עולה בעקבות טכנולוגיה זו) אלא מייצב על חיישן הccd שאמור לייצב את החיישן בזמן הצילום. תקדים בעולם הדיגיטלי. עכשיו נותר לקרוא עד כמה הדבר המעניין הזה באמת עובד.

idohal

New member
בוודאי שלא את ה - 7 אלא לקנות את ה

7I. ה - 7 הייתה דגם בעייתי בוצריכת אנרגיה מופרזת לחלוטין וגם פוקוס איטי להחריד דברים שתוקנו ב - 7I. מיושנת ובעייתית היא לא (ה-7I) ונחשבת לאחת הטובות בקבוצתה. אני בהחלט נהנה מהצילום בה. יש הבדל בין 35 מ"מ ל - 28 מ"מ אבל צריך לקחת בחשבון את העיוותים בקצוות ב- 28. הפוקוס הוא בטבעת. לא הייתי פוסל אף מצלמה שבדקת אם כי למען הסדר נסדר אותן בקבוצות: 1. 7I, 5700,717 2. 602 3. 5050, 5400 (ולא 5000 המיושנת יותר) 4. 750 ה - 602 היא 3 מ"פ ולכן למרות היותר דמוי רפלקס בקבוצה נפרדת וכך גם ה - 750 שאין לה מייצב ואינה יכולה להשתוות ביכולותיה לקבוצה מס' 1. סוללות היו גם אצלי אחד השיקולים המרכזיים אבל לדוגמה בסוני 717 הסוללה מספיקה לפי המבחנים ל - 400+ תמונות, כמות אדירה וגם אם נוריד את הכמות לחצי כי אננחנו לא בתנאי מעבדה עדיין אפשר לבלות יום שלם ללא טעינה. הבעיה היא סוללה נוספת שעולה כמה מאות ש"ח ואילו 4 סוללות AA מחירן כ - 100 ש"ח בלבד. ההבדלים בקבוצה מס' 1 הם בסה"כ קטנים יחסית וכאן יקבעו ההעדפות האישיות איזו מצלמה לבחור (זום יותר גדול, סוללות, איכות העדשה וכו')

הייתה לי כזו - הפוקוס היה סביר

מאוד,ואפילו מהיר-בחדר היה בעייתי - אבל רק לנושאים זזים. צריכת האנרגיה - שמעתי שיש מצלמות אולימפוס דגמים קודמים שזללו יותר ממנה - 100 תמונות לסט זה לא אידיאלי - אבל גם לא ממש מופרז. רוצה להזכיר את השידרוג לקושחה שנעשה לדימאג' 7 - אולי זה מה ששיפר את ביצועי הדימאג' אצלי. ההפרש במחיר לא הצדיק עם ההבדלים הפעוטים לעומת ה7i -שמי שפוסל את ה 7 ממשיך ופוסל גם את ה-i , ואם יש הזדמנות למחיר טוב - חבל לפסול אותה. (בזמנו עלתה 6000 ש"ח - ז ה מחיר מופרז לדעתי!) הייתי מחכה לדגם החדש A1 - שיפרו בו המון דברים - והוא נראה ,על הנייר , 'יאמי' !!! בכל אופן - כשייצא לשוק - האחרים יירדו עוד יותר במחירים - אז בכלל שווה לחכות,לדעתי.

idohal

New member
הטענה של מינולטה שמהירות הפוקוס

הוכפלה וגם צריכת האנרגיה הוקטנה. בשימוש לא מוקפד במיוחד של חיסכון צלמתי כ 150-200 תמונות לסט סוללות. מאחר ויש לי 4 סטים כאלה אני לא כל כך מקפיד בעניין אבל מניח שאפשר להגיע לתוצאות טובות יותר. בניסוי של פיל אסקי מ - DPREVIEW הדברים מדברים בעד עצמם גם נניח שלא נשתמש בתנאים כמו בניסוי.

begk

New member
קודם כל - תודה רבה! אם זאת...

אני כנראה אלך על ה 7 עקב התקציב. את המצלמה קונה לי דוד שמגיע חודש הבא מארה"ב והוא "יאלץ" לעשות סקר שווקים קטן בשבילי ומכאן אופי השאלות.... התקציב ל 7 גם הוא מעבר למה שהקצבתי ולצערי אני חושש שה I מחוץ להישג ידי (למרות שאבדוק זאת גם כן – לעולם אין לדעת מתי ה sale הבא …). ברשותכם עוד כמה דברים שעניינו אותי : 1.מטען לבטריות NIMH של GP עם 8 בטריות (4)1800 ו (4)1600 יספיק ? כדאי לקנות עוד בטריות כאלה או שממש קריטי לעבור לסוג אחר / מטען אחר? 2. מהו ה POWER PACK המדובר? אני מבין שזה סוג של מטען אך לבטריות מחברה ספציפית ? הוא מתחבר כמו "גריפ" או רק מטעין ? מה מחירו בחו"ל ומה של הבטריות (פלוס מינוס בשביל ההערכה)? 3. יש איזשהו מסנן מקטב (להגנה על העדשה) ספציפי שמתאים למצלמה או שכל אחד יתאים ? מה יכול להיות המחיר של כזה דבר? יש משהו מומלץ במיוחד? 4. אפשר להתאים למינולטה כרטיס 164mb שנקנה עבור פוג'י קומפקטית ? 5. ושוב אני מקשה – התמונות מדיגיטליות מסוג זה משתוות לפילם ריפלקס "חובבניות"? המון המון תודה שוב

כמה תשובות

* המטען יספיק.כדאי עוד סט (לי היו שלושה).יש זולים כולל מטען ב80 ש"ח - הטענה איטית - והכי משתלמת. אם יכול לרכוש בחו"ל מטען - אבל צריך להתאים למתח 220v - אז לרכוש - עם סוללות 2100 mAh ,בסביבות ה35$ ,ממה שראיתי. * מה שהמלצתי עליו הוא מוצר בלעדי של חברת MAHA - המתאימים אביזרים למצלמות דיגיטליות.עולה בחו"ל עד 50$ אבל גם המשלוח עולה כך,אז אם יש מישהו שמביא - זה טוב ועדיף. הוא לשימוש בלעדי עם כמה דגמי מצלמות - בארץ מצרפים שנאי המפחית את המתח מ220v ל 110v (עולה 40 ש"ח בחנויות החשמל)-או שקיים כבר מטען המותאם לזרם כאן ובאירופה. לא קריטי - ואצלי ממש מונח בתיק - כי סוללות האצבע מספיקות לי לרוב לכל צרכי.מתחבר באמצעות כבל ליציאת הAC של המצלמה - ומחברים אותו בקליפס לתיק-כיס-חגורה - אינו מכביד ביד ולא מפר את האיזון שבהחזקת המצלמה. * פילטרים - כל פילטר יתאים - קוטר 49 מ"מ - לא צריך מתאם ולא כלום - כי יש הברגה על העדשה.מקטב מומלץ.היתר -ממש לא צריך - כי מהירות הסגר 2000\1 והצמצם הסגור ביותר,נדמה לי ש9.5 - מספיק גם ליום שטוף שמש. אולי פילטר uv מאיכות טובה.בקוטר הזה עולים פרוטות. * כל קומפקט פלאש סוג I יתאים - וכל מהירות.ממש לא משנה. * איכות - אתה עלול להיות מופתע - לטובה ! זו מצלמה כיפית לצילום - והרבה יותר מרפלקס פילם בסיסית. *כדאי - הפלאש של מינולטה,הקומפקטי,מסוג 3600HS ,ואם יש sale לדגם הקודם 3500xi (איתו עובדים ידנית) - בארץ יעלו פי 4 (!) פלאשחיצוני משפר את התמונות פלאים!עוד יחשדו בך שאתה מקצוען-ראה הוזהרת
|איזה כיף לך|

begk

New member
חשכו עיניי....

בעודי גולש ובודק מה מחירי גגם ה i אני מתחיל להסתכל ביותר ויותר טבלאות וראה זה פלא - ה600 $ שאותם לקחתי בחשבון לדגם ה 7 הן למצלמות rifubrished!!! מה לעשות ??? קראתי פה בעבר שזו סןגיה שנויה במחלוקת אבל.... אם מישהו יכול בנוסף להפנות אותי למנועי מחירים בהם זה באמת 600$ (לדגם חדש ) אני א-ש-מ-ח (אני משלה את עצמי??!) ואם לא אז ה 5400 של ניקון כן עולה בסביבות ה 600$ ( או ששוב אני תמים?) ובלי קשר - תודה על התשובה הקודמת

idohal

New member
תשובה

איפה עדיין מוכרים את ה - 7? בכל מקרה אם תמתין מעט מחיר ה 7I יצנח קרוב לוודאי עם יציאת המצלמה החדשה לשווקים (עניין של כמה שבועות). הסבלנו תשתלם. 1. אני מניח שלמרות צריכת האנרגיה מופרזת 2 סטים יספיקו ל כ- 200 תמונות ויותר בשימוש מינימלי של המסך. לגבי המטען ל - GP כמה סוגי מטענים האיטי לא יתאים לטיולים אבל המטען של 2-4 שעות בהחלט כן. 2. ה- DIGIPOWER מתחבר בתחתית כמו גריפ לתבריג החצובה. החיסרון העיקרי המשקל היתרון הגדול תשכח מסוללות. מחיר סוללות בארץ נע סביב 100 ש"ח ל -1800 מיליאמפר וצריך כמובן להוסיף את מחיר המטען (חד פעמי) שיכול להגיע ל 380 ש"ח. 3.משתמשים במסנן UV להגנה על העדשה. לי יש מסנן מקטב HOYA ומחירו בארה"ב $34. 4. במינולטה משתמשים בכרטיס COMPACT FLASH ובפוג'י בד"כ ב - SMART MEDIA או בחדשות יותר ב XD. 5. עדיין לא אם כי ההבדל קטן יותר מאשר בקומפקטיות.

begk

New member
ברשותכם עוד כמה שאלות...

1.מה זה digipower ואיך זה עובד? 2.בקשר למינולטה דיינקס- אפשר לעבוד עם בטריות aa? - אפשר לחבר לה גריפ? 3.ארנקים דיגיטליים - עברתי על כל הפורום ואפילו נכנסתי לאתרים המצורפים - איך ה x drive 1 ? יש ארנקים באזור ה 100 $ (בקנייה בארה"ב עצמה)? 4.rifubrished - מה דעתכם ? יכול להיות שהתקציב מתחיל להיגמר ואז זה יהיה מה יכריע בין דיגיטלית לפילם .... תודה תודה תודה

idohal

New member
תשובות

1. DIGIPOWER זו סוללה חיצונית שמוברגת לתבריג החצובה/גריפ. הסוללה מיועדת לעבודה ממושכת וזה יתרונה. חסרונה במשקל הרב. ישנן סוללות עם כבל שעם תפס לחגורת המכנסיים. 2. XDRIVE 1 עובד ב USB 1.1 ומכאן שמהירות פריקתו למחשב איטית משהו. לי יש מכשיר דומה ואני פשוט עושה פעילות אחרת בזמן הפריקה אבל יש כאלה שהמהירות חשובה להם. 3. לא ידוע לי על ארנקים ב - $100 ואם כן שים לב ה - HDD. ייתכן ןאלה שאריות שלא נמכרו וגודלן 3 ג"ב עד 10 ג"ב. 4. REFURBISHED אלה הן מצלמות שמסיבות מסויימות חזרו ליצרן ויצאו ממנו לאחר בדיקה פרטנית והחלפת חלקים לא תקינים/שרוטים/שבורים. בדרך כלל אלה מצלמות שחזרו משימוש קל אצל לקוחות שהתחרטו (בארה"ב אפשר לעשות זאת), מצלמות פגומות שהגיעו ללקוח, מצלמות מתצוגה, מצלמות שאריזתן פגומה וכד'. לעניות דעתי אין בקנייה זו משום סיכון כינבדקה תקינות כל מצלמה כזו. הבעיה בארץ שמחירן גבוה ביחס למצלמה חדשה ובארה"ב אם יש לך שם מישהו בוודאי תוכל למצוא משהו זול יותר.

begk

New member
התבלבלתי?

digipower וה- powerpack זה לא אותו המכשיר (או שאני מבולבל לגמרי?) לא?! אבל תודה בכל מיקרה! אוטוטו תם לי הזמן להחליט על מה אני הולך (הדוד חוזר בסוף החודש לארץ מארה"ב). להזכירכם בהתחלה התכוונתי ללכת על פילם ריפלקס "בסיסית" והדיגיטליות משכו אותי עוד ועוד פנימה. כמובן שjazzphoto צדקה בהתחלה - התקציב מתחיל להיות ממש ממש גבולי! מצלמה +ארנק+ כרטיס +בטריות נוספות +מסנן מגיעה לאזור ה 1050$ ! בהתחלה התכוונתי ללכת על איזור ה 700$... ולעיניינו (או יותר נכון - לעינייני...): 1.ארנקים דיגיטליים : א. איך אני בודק אם זה מגיע מוכן לקרוא cf ? ב. איך אני מגשר על הפער אם לא (וכמה זה עולה)? ג. בין ה x-drive 1 ו2 יש הבדל חוץ מהusb ? ד. יש למישהו מדד על מהירות הפריקה ב usb 1.1? ה. כמה תמונות נשמרות ב 20ג"ב (3600 הגיוני?)? ו. קיימים בשוק x-drive של 10 ג"ב? ח. אילו חברות נוספות מייצרות ארנקים עם hdd ? 2.מצלמות פילם (כן - פילם) slr : א.בדגמים הבסיסיים יש אפשרות לעבוד עם aa (בעזרת גריפ או משהו בסגנון )? ראיתי שבניקון 80 ובקנון 30 זה קיים אבל לא ראיתי כלום בהקשר ב"חובבניות" לדוג' הקנון 300/ ניקון 75/ מינולטה 5...).אם כן כמה זה יכול לעלות? ב.כמה זמן מחזיקה הבטרייה היעודית (ה-cr123) ? ראיתי איפושהוא שהניקון 75 מחזיקה 12 סרטי 36 עם חצי מהזמן פלאש ו af - הגיוני ודומה בשאר התשובה ? ג. יש חיה בטריות יעודיות כאלו שניטענות ? מה המחיר של מטען וסוללות כאלה? מה יכול להיות בטריות יעודיות רגילות בארה"ב ? מצטער על הקושיות הרבות . המון המון המון תודה לכל מי שעונה לי - אתם עוזרים המון (די מפחיד לזרוק כ"כ הרבה כסף בלי להבין)

begk

New member
אל תיקראו את ההודעה הקודמת אלא

את זה... אני מתנצל , אני קצת בלחץ של זמן והשתרברבו לי כמה מילים לא קשורות אז הנה הטקסט המתוקן- digipower וה- powerpack זה לא אותו המכשיר (או שאני מבולבל לגמרי?) לא?! אבל תודה בכל מיקרה! "התבלבלתי? אוטוטו תם לי הזמן להחליט על מה אני הולך (הדוד חוזר בסוף החודש לארץ מארה"ב). להזכירכם בהתחלה התכוונתי ללכת על פילם ריפלקס "בסיסית" והדיגיטליות משכו אותי עוד ועוד פנימה. כמובן שjazzphoto צדקה בהתחלה - התקציב מתחיל להיות ממש ממש גבולי! מצלמה +ארנק+ כרטיס +בטריות נוספות +מסנן מגיעה לאזור ה 1050$ ! בהתחלה התכוונתי ללכת על איזור ה 700$... ולעיניינו (או יותר נכון - לעינייני...): 1.ארנקים דיגיטליים : א. איך אני בודק אם זה מגיע מוכן לקרוא cf ? ב. איך אני מגשר על הפער אם לא (וכמה זה עולה)? ג. בין ה x-drive 1 ו2 יש הבדל חוץ מהusb ? ד. יש למישהו מדד על מהירות הפריקה ב usb 1.1? ה. כמה תמונות נשמרות ב 20ג"ב (3600 הגיוני?)? ו. קיימים בשוק x-drive של 10 ג"ב? ח. אילו חברות נוספות מייצרות ארנקים עם hdd ? 2.מצלמות פילם (כן - פילם) slr : א.בדגמים הבסיסיים יש אפשרות לעבוד עם aa (בעזרת גריפ או משהו בסגנון )? ראיתי שבניקון 80 ובקנון 30 זה קיים אבל לא ראיתי כלום בהקשר ב"חובבניות" לדוג' הקנון 300/ ניקון 75/ מינולטה 5...).אם כן כמה זה יכול לעלות? ב.כמה זמן מחזיקה הבטרייה היעודית (ה-cr123) ? ראיתי איפושהוא שהניקון 75 מחזיקה 12 סרטי 36 עם חצי מהזמן פלאש ו af - הגיוני ודומה בשאר הקטגוריה ? ג. יש בטריות יעודיות כאלו שניטענות ? מה המחיר של מטען וסוללות כאלה? מה יכול להיות מחיר בטריות יעודיות רגילות בארה"ב ? מצטער על הקושיות הרבות . המון המון המון תודה לכל מי שעונה לי - אתם עוזרים המון (די מפחיד לזרוק כ"כ הרבה כסף בלי להבין) " ושוב תודה וסליחה!

idohal

New member
תשובות

1. לא אותו מכשיר 2. כל הארנקים שאני מכיר באים עם חריץ CF שזהו הכרטיס הנפוץ ביותר בשימוש כיום. 3. XDRIVE מגיע ם 2 חריצים המתאימים לכל סוגי הרטיסים למעט XD 4. הבדל נוסף: ב-1 אינדקציה על ידי נוריות ב- 2 מסך קטנטן. אם אתה לא צריך את את הארנק הדיגיטלי מסיבות מקצועיות חשוב שנית אם לקנות את ה - 2 שחוסך בזמן פריקה למחשב אבל מצד שני תוכל לחסוך מעט בקנייה. 5. לפני כמה ימים הורדתי 2 ג"ב למחשב ב- USB 1.1 לקח כ - 45 דקות. עשיתי המון דברים אחרים באותו זמן. 6. כ -7500 תמונות לפי 2.5 מ"ב לתמונה 7. לא כדאי לקנות ארנק דיגיטלי קטן יותר משיקולי עלות/תועלת אם תמצא בכלל 8. כאן תוכל למצוא סוגים שונים של ארנקים דיגיטליים עד כאן בנושא הדיגיטלי ולגבי מצלמות פילם אני מקווה שתקבל תשובה מאחרים.

למעלה