מינהל עסקים

sindyisser

New member
מינהל עסקים

אם כל הכבוד לתואר במנהל עסקים שזה תואר חשוב ואני מתלבט אם להירשם אליו. ניסיתי להבין איפה בדיוק אפשר להתקבל עם תואר שכזה. כאילו המחשבה שלי היא שמקום עבודה שמחפש מנהל, כמובן ישמח לראות שיש לבחור תעודה כלשהי, אבל מעל הכל יש לו ניסיון!!! איזה מקום עבודה יקבל בחור צעיר בן 25-27 שהרגע סיים עם את התואר במנהל עסקים, אבל העבודה היחידה שלו עד עתה הייתה בתחנת דלק אחרי הצבא ומלצרות תוך כדי הלימודים. אשמח לקבל תשובה אמיתית.

gal404

New member
אהמממ...

בד"כ מתחילים בקטן, כמו ניהול תיקי לקוחות וכל מיני כאלה... ולאט לאט מתקדמים.

fighter21

New member
תשמע

אף אחד לא ייקח מישהו לנהל איזה מקום לאחר שהוא רק סיים את התואר והוא קלולס. מתחילים מתפקידים ממש קטנים, כמו למשל לנהל סניף של מסעדת מזון מהיר, ומתקדמים משם

sindyisser

New member
בקיצור....

עדיף כבר תואר כזה X וניהול מאשר מנהל עסקים בכלל

pasha7777

New member
אתה מדבר על תואר ראשון?

כי אם כן, תואר ראשון במנהל עסקים לא נחשב כתואר יוקרתי. מעניקים אותו רק במכללות (באוניברסיטות זה בדרך כלל בא יחד עם כלכלה) והוא טוב בעיקר לאלה שכבר נמצאים בתפקידי ניהול. אלה שללא ניסיון במקרה הטוב מתקבלים לתפקידי ניהול זותרים. אבל תואר שני במנהל עסקים- זה כבר סיפור אחר. בכל אופן, גם עם התוארים האחרים קשה להתקבל לעבודה כשאין לך ניסיון, לכן אל תבוא בציפיה שכשתבוא עם תואר ראשון- מייד תכבוש את העולם. מתחילים מזה שמתקבלים למשרה שתתן לך ניסיון מקצועי רלוונטי, בשכר יחסית צנוע ואז או שמתקדמים בתוך החברה או שעם הניסיון שרכשת מחפשים משרה חדשה בחברה אחרת עם השכר טוב יותר. ממליץ להתייחס לחיפוש משרה הראשונה שבמקצוע שרכשת כאל מבחן האחרון שיש לך לעבור בסיום הלימודים (או למבחן הראשון בשוק העבדה). בהצלחה

אני דווקא כן ממליץ על ניהול

-קודם כל מבחינת שוק העבודה- תואר בניהול שווה ערך היום לתואר בכלכלה, וחלק מהמגייסים מעדיפים אפילו בוגרי ניהול ולא כלכלה רק בגלל שהם לא רק בעלי ראייה של רווח כספי אלא ראייה כוללת יותר. -תואר בניהול מכין אותך לתואר שני במנה"ס שבו אתה בוחר התמחות, והרבה מאוד ממשיכים ישר אחרי תואר ראשון בניהול לתואר השני שמקנה לך ההתמקדות מקצועית. ואל תקשיב לאנשים שאומרים שעושים תואר שני במנה"ס רק אחרי שאתה מבוסס בעבודה כי היום תואר שני בניהול הכרחי לתפקידים התחלתיים במקצועות כמו שיווק וייעוץ ארגוני. אני אומנם לומד כלכלה אבל חושב שתואר בניהול הרבה יותר משתלם בגלל שיש יותר אופציות לתואר שני, הממוצע יותר גבוה והתואר יותר קל. וחוץ מזה כמעט בכל אוניברסיטה כיום מלמדים ניהול לתואר ראשון והחוג כן נחשב ליוקרתי כי קשה מאוד להתקבל אליו(הרבה יותר קשה מאשר לכלכלה למשל)

Kiru

New member
מינהל עסקים

תואר במינהל עסקים הוא תואר שמתאים למי שרוצה לעבוד בעולם העסקים והפיננסים. בוודאי שלא מדובר בדרך מהירה להשתלב בתפקיד ניהולי ללא ניסיון, אלא בתואר שמקנה רקע עסקי כללי ובנוסף התמחות ספציפית (בדר"כ במימון, שיווק, כ"א או מערכות מידע). טועה מי שכתב שהתואר לא קיים באוניברסיטאות. באונ' העברית, אב"ג ואת"א יש תואר ראשון במינהל עסקים (לפעמים זה ניקרא ניהול – הבדל סמנטי).

sindyisser

New member
תודה לכולם...

קראתי את כל ההודעות ושמחתי לגלות שהן ענייניות ובהחלט גרמו לי לחשוב קצת אחרת שאולי במקום ללמוד כלכלה וניהול אני אבחר בניהול בלבד+התמתחות שתעניין אותי. תודה בכל מקרה.

למעלה