מין לקות שכזו

zivadina

New member
מין לקות שכזו

אשמח אם תגידו לי מה יכולה לעשות סטודנטית ש"חושבת לאט" כי היא סובלת מסיכול אותיות וסיכול ספרות, וגם מהתבלבלות בכוונים של קויים שצריך לשרטט כדי לקבל צורה הנדסית. היא סטודנטית בטכניון, מאובחנת עם ADHD ולוקחת ריטלין.

בלבול וסיכול, תסכול מבלבול

היא לא "חושבת לאט" אלא אולי מאבדת באמצע ריכוז.. אחד האמצעים הטכניים שיכולים לעזור כדי להתבלבל פחות - להקטין את כמות המידע מבחינה גראפית, כלומר : אם צריך לקרוא עמוד שלם, לקחת דף ולעשות בו רווח באמצע של שורה, ואת השורה להזיז כל פעם, כך העיניים לא קופצות לשורות שאחר כך. זה לא כי היא חושבת לאט, אלא להיפך בדיוק, הכל רץ לה... והמהירות שרצה לה במוח גורמת לה לאיטיות בשל שגיאות, בשל חשש מהשגיאות וכו'. דבר נוסף הוא לקרוא בקול רם, משהו שמכריח את הקורא להתרכז יותר, לפעמים כשיש רעש משתנה בסביבה שלי, ואני מרגישה קושי בריכוז (ואין לי הפרעת קשב..) אני מתחילה למלמל לעצמי, אפילו את המחשבה של מה אני עושה עכשיו : "טוב, עכשיו אני צריכה לקרוא את העמוד הזה, קודם את השורות האלו, ואחר כך לענות על השאלה ..." וכך הלאה. זה עוזר להיכנס לריכוז. בענין של קווים, כדאי לעבוד עם צבעים, לשרטט יותר מפעם אחת כל שרטוט, ולעבוד לאט, אפילו שהראש עובד מהר..

spidergirl

New member
לקחת עוד ריטלין

זה עזר במקרה שלי, אולי היא במינון חסר? חוץ מזה, עוזר לעבוד על מחשב במקום על דף, אני ביקשתי (וקיבלתי) להבחן על מחשב.

דליה.ד

New member
אני לא רוצה לאבחן

דרך האינטרנט, אבחל אלה סימנים של לקות למידה ספציפית וצריך פשוט להקריא לה, או להשתמש בקלטות, "חלונות קריאה" (מעין מסתירון שכל פעם רואים בחלון מילה אחת, אני משתמשת בזה לצורך הוראת קריאה בהוראה מתקנת).

zivadina

New member
מה בדיוק?

איזו מין לקות למידה ספציפית - דיסלקציה? דיסקלקוליה? דיספאזיה? הערה: נא לא לשכוח שעד עכשיו לא הייתה בעייה מיוחדת כזאת, והגברת סיימה י"ב בציונים טובים מאוד. אני משערת שאם הייתה לקות למידה ספציפית בולטת, היו כבר עולים על זה מוקדם יותר וגם בשני האבחונים הדידקטיים שעברה, שקבעו בעייה בזכרון או תפיסה (לא זוכרת בדיוק) חזותי.

השאלה שהעלת מאד מאד ספציפית

ולכן מאד קשה להתייחס ולתת תשובה אחראית. בהתייחסות כללית ניתן לאמר ש... אם אכן קיים ליקוי בקשב חזותי - יש מקום להקטנת המרחב החזותי תוך שימוש בעזרים שונים כגון דף החלון שהוצע כאן, סרגל תוחם, חלוקת דפים... אם הליקוי הוא בתפיסה החזותית - אזי יש מקום לעבודה בתחום זה. בכל מקרה מכיוון שמדובר בילדה שעברה בשלום את המערכת התיכונית - כדאי לחזור ולבדוק האם לא חל שינוי מהותי במשקל גופה או שינויים אחרים המחייבים בדיקת והתאמה של המינון התרופתי. במקביל יש מקום לבדיקה מסודרת של כל התפיסה החזותית והתפיסה המרחבית על מנת לאתר את מוקד הקושי. בהצלחה דפנה

למעלה