מין יום שכזה....

מין יום שכזה....../images/Emo7.gif

טוב, היום זה אחד מאותם הימים שהכל נראה שחור. H שלי קם מרגל שמאל . המשיך ברגל שמאל בבית הספר. היה עצבני כל היום, כעס, צעק , הפך שולחן וחצי מהיום ישב בחוץ על הספה וקרא ספרים במקום להיות בשיעור. כשבאתי לאסוף אותו היה עצוב כמעט בוכה , אמר לי שהוא שונא את עצמו ומתבייש בהתנהגות שלו והוא בכלל לא מבין למה הרגיש כל כך רע לאורך כל היום. אמר שרק רצה כבר ללכת הביתה שאחבק אותו וזהו. כמעט בכיתי. גם עכשיו אני כמעט בוכה. מזל שיש לו מחנכת מדהימה , שמבינה את הקושי וזורמת איתו , לא משפילה, לא כועסת , נותנת לו תמיכה וחיבוק והבנה. כמובן שכל היום הולך עקום , מצבי רוח עולים ויורדים. עוד מעט הוא הולך לחבר ואני ממש חרדה לאיך שהדברים יתנהלו שם. הבעיה שזאת כבר לא פעם ראשונה. כבר יותר משבועיים אני שמה לב שיש לו דפוסי התנהגות מדאיגים , דכאונות , עצבות, עצבנות, חוסר שליטה. דווקא כשהוא תחת ריטלין זה הכי גרוע. שלא לדבר על פרפקציוניזם אובססיבי , חרדות מכישלון ועוד המון בעיות רגשיות שרק הולכות ומתעצמות. וללא ריטלין הוא פשוט לא מפסיק לזוז ולדבר ואני לא עומדת בזה , פשוט מקבלת כאב ראש, לא יכולה לעשות שום דבר בבית פרט ללהתייחס אליו כל דקה. לפני חצי שעה כבר לא יכולתי , צעקתי עליו ואמרתי לו שהוא מתנהג כמו משוגע , ועכשיו אני רוצה להרביץ לעצמי ולתלוש לעצמי את הלשון. אני מנסה דחוף לקבוע תור עם פסיכיאטר , הבעיה שאותו אחד שאני רוצה אותו עמוס לגמרי, יש תורים רק לעוד 4 חודשים, כבר הפכתי את כל העולם בחיפוש אחרי פרוטקציה כלשהי. דיברתי עם המרפאה בעיסוק שמכירה את הילד מצויין והיא גם אשת מקצועה מעולה , והיא אמרה שאולי כדאי להפסיק את הריטלין, אבל איך להפסיק, איך? הוא לא יחזיק מעמד אפילו שעתיים בכיתה. היא גם אמרה לי שבמצב כזה לפעמים מומלץ להחליף את הריטלין ברספידל. מה רספידל עושה? אוי, אין לי כוח יותר. מרגישה תקועה. כמה שאני משקיעה בילד , אהבה, זמן, כסף, מאמץ, למידה, הקשבה - הכל רק הולך ומסתבך.....

לכן יש חשיבות להדרכה

כואב לשמוע, ונראה מוכר גם מהעבר הרחוק שלי. בדיוק בשביל זה דרוש הדרכה לכם וליד כיצב להתמודד עם הקושי, וכיצד לנצל את הכוחות. ביום כזה מקובל לעשות תהליכי הרפיה, לומדים בהדרכה. לקבל שיש ימים כאלה ומותר שיהיו ימים כאלה מבלי לעשות הכללה לכלל האישיות (אני דפוק, אני מתבייש). גיל

היי גיל אנחנו דווקא מקבלים הדרכה

הדרכה מצויינת למען האמת. יש לנו פסיכולוגית מעולה שמלווה אותנו במערכה . בלעדיה כבר הינו אבודים. נראה שריטלין עורר (או יצר??) בעיות רגשיות שלא היו קיימות בעבר. הבן שלי הוא ילד הכי שמח בעולם . סוג של טל פרידמן. מדבר בקולות מצחיקים, עושה חיקויים , מחליף דמויות. משכיב את כולם על הרצפה. הילד הזה בתקופה האחרונה מסתובב עגום ועצוב, חוש הומור שלו נמוג כלא היה , ממש מתנהג כמו אדם בדיכאון - אין לו חשק לעשות כלום, רוצה להישאר במיטה , בוכה בלי סיבה. זה לא קושי נקודתי. זאת מגמה . לכן אני רוצה דחוף יעוץ פסיכיאטרי. פשוט קשה לי ראות אותו ככה. הלב נקרע.

05 מיכל

New member
הרפיה זה דווקא דבר אחד שלא למדתי בהדרכה

איפה אני יכולה ללמוד לעשות את זה לבת שלי? אתה יודע על מישהו שמלמד את זה שלא במסגרת של הדרכה? בכלל, מאיזה תחום מקצועי צריך להיות אדם שמלמד את זה?

הרפיה,כלי מאוד יעיל למדתי מהחיים

היית פעם במסג' ? בכל מיקרה לפני השינה בעיקר כדי להביא אותה לשינה ולהוריד הילוך,קצת עיסוי כפות רגליים,שוקיים לחיצות לא ממש מקצועית לא מבינה ולא למדתי רק כי אני יודעת שגם אותי זה מרגיע,מעבר לכך במצב של איבוד שליטה,לדוגמא הבן שלי בתקופה של חרדות והתקפי פאניקה נכנס כמובן ללופ ועלידי מיקוד למקום אחר אנחנו נכנסים להרפיה,יושבים במיטה הגדולה או בכל חדר שקט אחד מול השני ואני מבקשת ממנו להרים כפות ידיים מול כפות ידיים שלי ולעקוב אחרי ,המוח שלו עדיין במתח וחוסר שקט ואני כל הזמן מזכירה לו לעקוב ומזיזה את כפות הידיים בסיבובים ותנועות עולות ויורדות גם מעבירה אנרגיה בכפות הידיים וגם מביאה את המוח שלו לרגיעה בכך שהאוטוסטרדה או הרעש נרגעים והוא לאט לאט ממוקד יותר ויותר בתנועות הידיים שלי ,אפשרות נוספת להשכיב אותו על המיטה ולהתחיל בצורה מקבילה לעבור לאורך הגוף שלו עם שתי כפות היידים בלחיצות עדינות(עם כל כף היד) ובלי להרים גבוה מכפות הרגליים ועד הראש כאשר כל תזוזה לשאול"את מרגיש את כפות הידיים שלי?" והוא צריך לענות כן ,לאט לאט נכנס לרגיעה ...בהצלחה ...

GILI LI

New member
../images/Emo24.gif TOMA תזכרי שאת

מקורית. תמיד יש לך רעיונות מקוריים לפתרון בעיות. ועכשיו דרושים לך כוחות בשבילו לקבל אותו כשמאד קשה לו עם עצמו. והוא בודק אותך אם את שם בשבילו . אני בטוחה שהאינטואיציה שלך תעבוד נכון, עד שתגיעי לעזרה המקצועית. לגבי פרפקציוניזם אני מציעה לך לדבר איתו על כך ולנסות למזער את התופעה עד כמה שניתן. הבן שלי גם היה כזה, עדין אבל הרבה פחות. השקעתי שעות של דיבור להסביר ולתת דוגמאות שאין שלמות בחיים.

יעל י

New member
שולחת לך חיבוקים לעידוד

(האייקונים לא עובדים אצלי) וגם חיוך יש תקופות כאלה,גם לנו (שלי בן 11 וחצי) צריך לבדוק אולי יש בעייה במינון?אולי הוא עלה קצת במשקל או ירד והמינון לא מתאים פתאום. אני יודעת כמה קשה,עברנו כמה פעמים בחצי שנה וכמעט נשברתי. לא לוותר,להבין שגם את אנושית וכמובן לטפל. חיבוקים

למעלה