מין בטוח - איך?

מין בטוח - איך?

שלום. במהלך החודשים האחרונים אני וחברתי (בני 23) קיימנו יחסי מין בטוחים - ע"י קונדום ותו לא. גם היא וגם אני היינו בתולים לגמרי לפני כן. כעת חברתי מתחילה לקחת גלולות. האם אפשרי כעת לקיים יחסי מין ללא קונדום? : א. האם היא למרות הגלולות עדיין יכולה להיכנס להריון? אם כן - מה הסיכוי? ב. האם יתכן שלשני אנשים שבעבר לא היה להם פרטנר למיטה, יהיו מחלות מין? אם כן - איך בודקים את זה? תודה

daniella1980

New member
הפנה שאלות אלו לפורום "טיפול מיני

ומיניות" תקבל שם תשובות מקצועיות יותר. בכלאופן, תשובות 1. אם זו החפיסה הראשונה, ואם לקחה את הגלולה הראשונה ביום הראשון של הוסת - אז לרוב יש הגנה מהיום הראשון, יש סוגי גלולות שדורשים לחכות 12 יום וכיו"ב - בכל מקרה לקרוא את ההוראות בחפיסה!! אני משוכנעת שכתוב שם. מהחפיסה השניה ואילך יש הגנה. הגנה מכניסה להריון של גלולות היא מירבית - אין דבר כזה 100 אחוז, אבל זהו אמצעי מניעה היעיל ביותר אחרי התנזרות (99 אחוז כמדומני) מה שאומר שסכויי הריון זניחים, אפסיים, ואם לוקחים כמו שצריך - לא שוכחים אף גלולה בחודש - אפשר לקיים יחסים ללא קונדום וללא דאגות. 2. אני מאמינה שהסיכויים קטנים, עדיין אפשר להדבק באסלות ציבוריות וכיו"ב בסיכוי זניח סביר להניח. יש מחלות שאפשר לגלות בבדיקות דם ויש שלא (כמו נשיאת הרפס או מחלות ויראליות אחרות). אם אתם לא יודעים על שום דבר כזה, אין תסמינים פיזיים וכיו"ב - אין סיבה להיות הסטריים מידי. בהצלחה.

tryme 2 m

New member
ביישן...

הסיכוי להכנס להריון עם גלולות הוא קטן...הגלולות נותנות היום כ-95-98% הגנה מפני הריון...תוסיף לזה קונדום...והנה לך השלמה לאחוזים הנותרים. אפשר לקיים יחסי מין ללא קונדום...ברור... אלא מה... החשש הוא מפני מחלות...שזה תפקוד נוסף של הקונדום...החציצה בין איבר מינך לבים איבר מינה...מחיצה בין החיידקים שאתה נושא לחיידקים שלה. מונע הדבקות מדלקות שונות ומשונות...שלה ושלך. מונע הדבקות ממחלות...החל מאיידס וכלה במחלות כגון, זיבה, סיפיליס, הרפס, יבלות ועוד ועוד ועוד. יש מחלות שהן רדומות בגוך הנישאים...כל המחלות יש להן תקופות של דגירה...חלקן מתפרצות ושוככות...חלקן מתפרצות עד...וחלקן רק שוכנות בגוף הנושא אותם בלי לתת סימנים חיצוניים או בלי להפוך למחלה פעילה. אבל קיום הוירוסים השונים עלול לגרום מצב של הדבקות. כלומר...מחלה שוכנת בגוף שלך או שלה...מגע באמצעות מין מאפשר העברה של המחלה. יכול להיות מצב שלאנשים שלא היו פעילים מינית יש מחלות...מחלות שיכולות היו לעבור מאחד ההורים בזמן ההריון ו/או הלידה...ואז המחלה עלולה לדגור בגוף של אחד מכם. המגע המיני יאפשר העברה של המחלה. יש מרפאות שמתמחות בבדיקות של מחלות הכרוכות במגע מיני ושל נישאים של מחלות שונות...מחלות שמועברות במגע מיני...תתיעץ עם רופא המשפחה. אני בטוח שהוא יתן לך הפניה למקום המתאים. מעשה חכם אתה עושה...ואם תבדק בסופו של דבר...וואלה...שיחקת אותה קליבר!...כל הכבוד על הההתעניינות ועל היוזמה.

bar666xp

New member
בכל מקרה עדיף להיבדק לפני שמחליטים

להוריד את הקונדום מרפרטואר הסקס. דברים שלא ראיתי שהוזכרו כאן הן פיטריות לדוגמה שכלל אינן מחויבות בקיום יחסים ויש שדווקה ביגלל השימוש בקונדום מפתחות/ים פיטריות. אז מה עושים כדי לדעת יותר אפשרות הכי טובה לדעתי לך איתה יחד לגניקולוג שלה רוב הגניקולוגים לא רק שיבדקו פיזית אלה גם יתנו לכם יעוץ והסברים שאולי אפילו ישנו את דעתכם ואולי יחזקו אותה. כמו למשל השאלה של למה ביכלל אתם רוצים לא להשתמש בקונדום האם הסיבה היא אמיתית או שהיא נובעת דווקה מחוסר ידיעה וכדומה. אגב יתכן שסקסולוג יתן לכם מענה יותר טוב אבל לרוב האנשים קשה לעשות את הצעד הזה ולכן מעדיפים את הגניקולוג של האישה.

למעלה