מין אוראלי...

מין אוראלי...

מהם סיכויי ההידבקות דרך מין אוראלי??? אנו יודעים שאיידס לא עובר דרך רוק... למשל: *בחורה נשאית אשר יורדת לבחור בריא האם הוא יכול להידבק? *בחור נשא אשר יורד לבחורה והוא נגוע האם היא יכולה להידבק?

העברת איידס ביחסי מין אורליים

לא ידוע עד היום על גבר או אשה שנדבקו באיידס אם אשה או גבר ירדו להם. בכוון זה של ירידה ידוע על הדבקה במחלות מין אחרות, כמו זיבה ועגבת. ההיפך כן ידוע: מי שיורד /ת לגבר או לאשה עלול להדבק באיידס . הסיכון להדבק אינו ידוע מבחינה מספרית.

תודה רבה....

תודה ד"ר גרישפון הינך עושה כעבודה מצויינת, בכך שאתה נותן מענה לשאלות המעסיקות רבים מבינינו... הלוואי ויהיו עוד רבים כמוך...

האם כדאי ללכת להיבדק?

לפני כמה ימים מישהי ירדה לי אני לא יודע אם היא נשאית או לא אך אני די היסטרי בעניין. האם כדאי ללכת להיבדק? אם כן איכן ניתן להיבדק באיזור הצפון? שאלתי את השאלה בפורום רפואה משלימה ונאמר לי שיש סיכויים לדבק דרך מין אוראלי... שאלתי האחרונה היא האם אני יכול להיבדק בימים הקרובים או שעלי לחכות חודש ויותר. בתוך כמה זמן אני אוכל לקבל את תשובת הבדיקה אם וכאשר אעשה אותה?

תשובה

אין סיבה להבדק רק בגלל ירידה אחת של אשה. לא ידוע על אף מקרה של איידס אצל גבר שירדה לו נשאית איידס. אם בכל זאת אתה רוצה להבדק, עליך לעשות זאת במלאת 3 חודשים לארוע.

למעלה