מימרת בית סטארק

kikona126

New member
מימרת בית סטארק

Winter is coming...

השאלה היא למה דווקא זאת המימרה שלהם?
האם לחורף יש קשר מסויים לבית סטארק?

אז כן, אני מכירה את כל הסיפור על כך שהאחרים הגיעו עד לשם...

השאלה היא אחרת, תמיד חייב להיות סטארק בוינטרפל, וברגע שסטארק הולכים לדרום הם בדרך כלל לא חוזרים (נד, אבא שלו, אחותו ואח שלו) ושימו לב שכולם בזמן החורף ואחד ממש בתחילתו.

האם יש איזה שהיא אגדת ביש מזל עם החורף ובית סטארק? שימו לב שגם התרגום של המילה fell יכולה להיות ״אכזרי״ הם מדגישים פעמים, במימרה שלהם ובשם של המקום בו הם חיים.

Macphista

New member
אני תמיד חשבתי (לא הצלחתי להתאפק
)

(לא הצלחתי להתאפק עם התמונה
)

תמיד (כשאני אומרת "תמיד" אני מתבססת על שלוש העונות ושני ספרים וקצת, כן, אני בפיגור) חשבתי על הממרה שלהם כמעין שומרי הסף.
הם השומרים של הממלכה מפני החורף, הם המתריעים מפניו. כשהחורף הוא מטאפורי לכל הדברים הרעים שיכולים לקרות- ז"א גם הדברים שנמצאים מעבר לחומה, וגם הדברים שנמצאים בממלכות אחרות- אלים וכדומה.
גם תמיד נראה לי שיש קשר של הממרה של בית סטארק לממרה של בית לאניסטר- לאניסטר תמיד משלם את חובותיו.
שניהם מתריעים בפני משהו.
תעשה משהו טוב ללאניסטר- הוא יחזיר לך, תעשה משהו רע ללאניסטר- הוא יחזיר לך.
כשמישהו פוגע בטיריון, הוא אומר לאניסטר תמיד משלם את חובותיו, מעין איום, כמו- החורף מתקרב.
שניהם נראים לי כמו איום, אולי אפילו איום שקרוב לקארמה. החורף מתקרב, הגורל מגיע, תקבל את מה שמגיע לך.
גרמת לי להרהר על זה, די שפכתי כאן מחשבות בלי סדר... המוח עוד עובד על זה...

Zarniwoop

New member
האימרה של לאניסטר זה "תשמע אותי שואג".

אני חושב שהסטארקים פשוט אנשי הצפון והם הכי מוכנים לחורף והאמרה שלהם בהתאם.
הבעיה היא שכבר הרבה זמן לא היה חורף רציני אז כל הממלכה שכחה.

Macphista

New member
נכון

זו בדיוק הבעיה שרואים יותר וקוראים פחות

בכל מקרה, האימרה המשנית שלהם (נקרא לה כך) זכתה לענייני פאנדום מגניבים כאלה

מהרהרת אם "תשמע אותי שואג" קרוב ובעל משמעות קרובה לתשלום החשבונות...

המשפט של בית לאניסטר הוא אחד הבנאליים.

מישהו מאבות המשפחה חיבר בין השיער הזהוב של המשפחה לאריות ההרים שהסתובבו שם והחליט שהסמל יהיה אריה ושהמשפט יהיה קשור לאריה שואג.

האם יש קשר אמיתי בין אריות לבני לאניסטר? כשאילריו מגחיך את הנושא בפני טיריון, טיריון עצמו נאלץ להסכים שאין קשר...

האם האריה, כמלך החיות (אם זו בכלל הנחה מקובלת בווסטרוז), מבטא את הלאניסטריות? הלאינסטרים היו אמנם מלכים, כמו עוד הרבה בתים אחרים, שלא בחרו לשים את האריה על דגלם.

גם המנטרה שלאניסטר תמיד משלם את חובותיו היא לא עמוקה במיוחד- היא בסה"כ באה להגיד שבית לאניסטר עשיר ובעל כוח (עשיר- יש לו מאיפה לשלם את חובותיו הכספיים, בעל כוח- יש לו איך לשלם חובות "אחרים") זהו משפט רברבני ולא שונה במהותו מהפתגם "עשיר כמו לאניסטר" (המקבילה הווסטרוזית ל"עשיר כמו רוטשילד") אני מאמין שבשורש הדברים יש כאן רמז לכך שלאניסטר ושאר הבתים (חוץ מסטארק) הם נמצאים ברקע של הסיפור, הם התפאורה. לא טיווין וילדיו העירו את המהלכים הלבנים משנתם ולא הם יזמנו את הדרקונים להילחם בהם (אם בכלל ככה זה יהיה) השיר הוא על קרח ואש. לא על קרח ואש וזהב... ולכן ראוי להשוות את האמירות של לאניסטר ודומיו לאמירות של סטארק וטארדאריין: "החורף מגיע" עם כל המשמעויות שלו מעבר לחומה וכו' ומצד שני: "אש ודם" שקשורים לדרקונים (אש מגולמת בבשר) ולמגיה שחורה (נאמר שקסם-דם הוא החזק ביותר וכמובן שהדרקונים הם קסם, וכמובן ראהלור)

איליריו אמר את זה אאזנ

"אתם הווסטרוזים משעשעים אותי תמיד: אתם תופרים על הבגד אריות וגריפונים, ופתאום אתם חושבים שאתם באמת אריות וגריפונים".

בכל מקרה היהירות היא מאפיין את המימרה של לאניסטר - אם כי במקרים כמו לורד טייווין יש ליהירות הזו כיסוי.

idanem

New member
איך שאני רואה את זה..

כשבני סטארק אומרים winter is coming זה לא בא מתוך אזהרה שלהם לעצמם, הם יודעים כבר מהו חורף ויודעים מה הסכנות בו. זה יותר בשביל להזכיר לעצמם שתמיד צריך להיות עירניים ומוכנים לכל דבר שיבוא. גם אם החורף לא מתקרב, זה לא אומר שהסכנות נשכחות. בזמן ששאר הבתים עסוקים בעניינים "קיציים" לצורך העניין, על סטארק תמיד להיות מוכנים לכל דבר, מדרום או מצפון.

האמרות של הבתים ממש מייצגות את אופיים.. לרוב זה יהיה משהו שקל יותר להבין אותו כמו we do not sow או ours is the fury.. אבל אמרה כמו של סטאר'ק היא יותר כללית, פחות מעידה על האופי של בני סטארק.. אלא יותר על החיים בצפון ובווינטרפל

מקריות גרידא

טורהן סטארק המלך שכרע ברך הלך לדרום וחזר מינוס כתר אבל עם ראש, ונד סטארק הלך דרומה בזמן המרד של רוברט וחזר לצפון. לא ברור כמה בית סטארק קשור לאחרים (ולא נראה לי שאחרים ירדו דרומה מאז בניית החומה. החומה היא מכשול קסום ולא רק פיזי, מהסוג שעצר את הכשפים של האשה האדומה מלהיכנס לקץ-סופה), וכמו שאמרו, המימרה מבטאת מוכנות לחורף. הבולטונים למשל אומרים "להבינו חדים", וזה מבטא את רוח הבית.

אז אגדת ביש מזל? לא נראה לי. אם כבר, יש פה כנראה הרמז ספרותי (אלוזיה) לטרגדיה שאופפת את המשפחה.

kikona126

New member
כשבוחרים שם למשהו או מישהו

בספר, יש לזה הרבה משמעות...
עד כדי כך שמתרגמים מתייעצים עם ההוצאה לאור או עם הסופר במידה והם רוצים לשנות את השם כדי שיתאים לשפה אליה הם מתרגמים.

Macphista

New member
רגע

בתרגום לעברית (או לשפות אחרות) יש שינויים משמעותיים בשמות?

kikona126

New member
בעברית יש שם או שניים של דמויות ששונו

שמות של מקומות תורגמו (חלק תורגם חלק לא)
בצרפתית אני יודעת ששינו, אין לי פה ספר איתי, קראתי כשהייתי שם עותק של בני דודים שלי.

יותר מזה, יש מצב שספויילר לספר החמישי - במכתב בסוף הספר יש איזה קוד או איזה מסר מוחבא שלא בא לידי ביטוי בתרגום

למעלה