מימוש אופציה

MrHumus

New member
מימוש אופציה

שלום, לפי ההסכם שלי עם המשכיר, אני אמור ליידע אותו בכתב בתוך 20 יום במידה ואני מעוניין לממש את האופציה. שלחתי לו מכתב בדואר רשום אך הוא לא הלך לאסוף אותו והוא חזר אלי. שלחתי לו מייל עם המכתב והוא לא השיב לי למייל. התקשרתי ואמרתי לו את זה בטלפון וביקשתי שיאשר לי במייל אך הוא לא אישר במייל ופשוט מתעלם.... האם עלי לעשות משהו נוסף כדי לממש את זכותי? בשל העובדה שאין תקשורת טובה עם המשכיר, אני חושש שהוא לא יחזיר לי את הסכום אותו העברתי אליו במזומן כבטחונות (שווי של חודש שכירות אחד). כמובן שהוא חתם לי בזמנו שקיבל את הכסף ורשום במפורש בחוזה שהוא יחזיר את הסכום עם תום תקופת השכירות. חשבתי על אפשרות של: 1. לא להסכים למסור לו את המפתח בתום התקופה במידה ולא יחזיר באותו מעמד את הכסף. 2. לא לשלם על החודש האחרון של השכירות ולמעשה "לקזז" את הסכום עם החודש האחרון של השכירות. מה המשמעות של כל אחת מהאפשרויות הנ"ל? אני פשוט משוכנע, לאור ההתנהלות בכל התקופה (כ6 שנים) שהוא לא יעשה לי חיים קלים בנושא הזה. תודה

u 1000

New member
לא הבנתי מה אתה רוצה

אתה רוצה לממש את האופציה או לא? [על פניו נראה שעמדת בדרישות ההודעה על מימוש האופציה]

MrHumus

New member
רוצה לממש אבל

שואל באותה נשימה גם לגבי אחרי שתסתיים תקופת השכירות והאופציה. תוכל בבקשה להשיב?

u 1000

New member
צריך לקרוא את החוזה אבל סביר להניח שלא

השאלה היא איך נוסח ההסכם. קח בחשבון שגם אם ההסכם מנוסח באופן שמאפשר לך לעשות את אחד משני המהלכים אתה חושף את עצמך לסיכונים.

MrHumus

New member
ברור לי שאני חושף עצמי לסיכון, השאלה היא מה

הסיכון בכל אחד מהאפשרויות? שכן, בכל מקרה, אני חשוף לסיכון שהוא לא יחזיר לי את הכסף שמשמש כערבון ואז יהיה עלי להתנהל איתו בבית משפט.... אני מנסה לקחת סיכון מחושב. השאלה מה הסיכון בכל אחד מהאופציות שהעלתי? הרי בכל מקרה הוא את הכסף שלו קיבל על השכירות אז... (ע"י שימוש בערבון) על מה הוא יכול לתבוע? ולהוציא מהדירה הוא לא יצליח במהלך חודשיים אני מניח ואז גם כך השוכר מתכוון לצאת.... תודה

MrHumus

New member
בחוזה רשום שזה משמש כביטחון לקיום חובות השוכר

ושזה יוחזר עם תום תקופת השכירות. לא רשום שום דבר מעבר... לא על קיזוז וכו'..

למעלה