מימונה-שרשור עוגיות מסודר

../images/Emo41.gifמתכון עוגיות רייבא שקדים

המתכון מאתר קוסקוס חומרים הדרושים: 300 גר' מחמאה 4 שקיות סוכר וניל 4 כפות סוכר רגיל 1 קמח אוסם קטן 100 גר' שקדים טחונים אבקת סוכר - לזריה אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים יחד- חוץ מהשקדים - עד שמתקבלת עיסה אחידה. לאחר שהעיסה אחידה מוסיפים את שקית השקדים הטחונים עד לקבלת עיסה אחידה שוב. שמים נייר אפיה בתבנית אפיה ומסדרים שורות עם רווחים סבירים שהעוגיות לא ידבקו. חשוב מאוד - ליצור ע י ג ו ל י ם קטנים מהבצק (ללא מעיכה אפילו קלה) ומסדרים את העיגולים ואופים בתנור מחומם מראש למשך 20 דקות לערך בחום של 180 מעלות. עוגיות עדינות ויש לבדוק שלא ישרפו באפיה. לאחר שמתקררות יש לפזר אבקת סוכר. לגיוון: לערבב אבקת סוכר עם אבקת קינמון ולפזר- טעים!
 
../images/Emo41.gifמתכון סהרוני שקדים

המתכון: 1 ביצה כוס אבקת סוכר 3 כוסות קמח 200 גרם חמאה או מרגרינה (אני עשיתי הפעם עם מרגרינה) 1 אבקת אפיה 1 סוכר וניל חצי כוס שקדים + חצי כוס אגוזי לוז קלויים וטחונים ליצור סהרונים לאפות ב 180 מעלות עד הזהבה להוציא ולצנן לפזר אבקת סוכר
 
../images/Emo41.gif מתכון מעוייני שקדים

אז ככה: קודם כל להכין בצק פריך 1 כוס קמח 1/2 כוס סוכר 1 ביצה כפית תמצית וניל 100 גרם חמאה 2 כפות מים קרים 1 כפית אבקת אפיה את כל המרקיבים למעבד מזון ולתת פולסים לאחידות או לחלופין ניתן לערבב לבצק בידיים להעביר למקרר לחצי שעה לרדד את הבצק ולהעביר לתבנית מרופדת נייר אפיה לאפות עד הזהבה ולהוצים ההרכבה: כשהעוגה קרה למרוח קונפיטורה תותים או כל טעם אחר שאוהבים לקחת שקדים פרוסים ולסדר על הריבה שמרחנו להכין קרמל כוס סוכר על להבה נמוכה ולערבב עד שזה נוזלי להוסיף בעדינות רבע מיכל שמנת מתוקה ולערבב ולצקת מעל השקדים כשמתקרר לחתוך לריבועים או מעויינים
 
../images/Emo41.gif מתכון גלילות אוכמניות

1 ק"ג קמח רגיל 2 + שלושת רבעי מרגרינה 2 אבקת אפיה 1 סוכר וניל 1 כוס מים חמימים להכין בצק רך ונעים לחלק לכדורים לרדד למרוח ריבת אוכמניות או כל ריבה שאוהבים לגלגל לחתוך לאפות 180 מעלות עד הזהבה לצנן לפזר אבקת סוכר
 
../images/Emo41.gif מתכון מעמולים ממרח תמרים

1 ק"ג קמח רגיל 2 + שלושת רבעי מרגרינה 2 אבקת אפיה 1 סוכר וניל 1 כוס מים חמימים 1 כפית מי ורדים המלית- אגוזי מלך שבורים ( 2 כוסות) 4 כפות סוכר 1 כף קינמון לערבב יחד לעקוץ חזק את הבצק לא לפחד ככה תישאר הצורה בולטת
 
../images/Emo41.gif מתכון מעמולים אגוזים וקינמון

1 ק"ג קמח רגיל 2 + שלושת רבעי מרגרינה 2 אבקת אפיה 1 סוכר וניל 1 כוס מים חמימים 1 כפית מי ורדים המלית- אגוזי מלך שבורים ( 2 כוסות) 4 כפות סוכר 1 כף קינמון לערבב יחד במעמולים הקודמים (המאורכים) לשים ממרח תמרים ולסגור בלי האגוזים והקינמון
 
../images/Emo41.gif מתכון עוגיות פרח שוקולד ליקריץ

את הקישוט הזה קונים בפיצוציות - ממתק ליקריץ ארוך וחותכים בבית לפרוסות להכין מבצק פריך עוגיות שוקולד עם קורצן בצורת פרח לטבול בשוקולד מומס ולהצמיד את ממתק הליקריץ החתוך - זה כל הסוד עוגיות יפות וטעימות במינימום עבודה
 
../images/Emo41.gif מתכון לג'אבן

מתכון מאתר קוסקוס חומרים דרושים: 1/2 ק"ג סוכר מים עד לכיסוי מפלס הסוכר כמה טיפות לימון כמה טיפות מה דזהר- מי ורדים או מי הדרים לקישוט אגוזי מלך לא קלויים - קצוצים או שקדים קצוצים אופן ההכנה: לשים את הסוכר בסיר ולכסות במים. להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה תוך כדי עירבוב עד לקבלת עיסה דביקה כמו מסטיק. בתום הבישול לטפטף את טיפות הלימון ואת מי הורדים. מקציפים 2 חלבונים ומוסיפים לעיסת הסוכר תוך כדי הקצפה רצופה ואיטית עד לקבלת עיסה הומוגנית במרקמה. ל ה ג ש ה : להניח את העיסה הדביקה בכלי שקוף המתאים להגשה אני מפזר אגוזי מלך בחצאים מעל
 
../images/Emo41.gif מתכון מרוזיה

500 גרם צימוקים כהים 1 כוס סוכר לבן 125 מ"ל שמן כוס קוניאק 200 גרם סוכר כמה טיפות מיץ לימון 100 גרם אגוזי מלך משרים צימוקים + כוס סוכר לבן בקוניאק לילה במקרר. מסננים. מחממים שמן ומטגנים את הצימוקים כמה דקות עד להזהבה והתנפחות קלה. מוסיפים סוכר ומבשלים על להבה נמוכה תוך בחישה עד שהוא נמס. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים על להבה נמוכה מאוד 1/4 שעה. מצננים. מסדרים חצאי אגוזי מלך מעל
 
../images/Emo41.gif מתכון מרוזיה אוכמניות

משרה אוכמניות יבשות ב כוס יין אדום + כוס סוכר ללילה למחרת מסנן מבשל על להבה עם כוס סוכר + רבע כוס קוניאק לסדר ולפזר מסביב אגוזי מלך קלופים
 
למעלה