מימון בבריטניה

phdnik

New member
מימון בבריטניה

שלום,
אני מגיש לאוקספורד לModern and Medieval Languages
כידוע עניין המימון לדוקטורט הוא יותר בעייתי מאשר במוסדות אמריקאיים.
יש מספר מלגות שמתחרים עליהן כל המועמדים. אך הוא מצומצם מאוד והסיכוים לא גבוהים.
חיפשתי רבות בבריטיש קונסיל ובמנוע החיפוש למלגות של אוקספורד, אך מלגות יעודיות לישראלים שמכסות גם את הלימודים וגם את המחייה.

אודה על עצתכם/הפנייתכם/שיתוף נסיונכם בנוגע למימון בבריטניה.

תודה רבה!

WhiskyPriest

New member
מימון מיוחד לישראלים

ראשית, בהצלחה!
יש ארגון או שניים שמעניקים מלגות לימוד ספציפית ליהודים או ישראלים ללימודים בבריטניה, חפש Anglo-Jewish או Anglo-Israel, אם כי המלגות הן רק לשנה והערך שלהן נמוך (אם אני זוכר נכון אלף או אלפיים פאונד) בעוד מלגה מלאה לדוקטורט שווה מעל לשלושים אלף פאונד לשנה. אני משער שלא לזה התכוונת.
לגבי מלגות מלאות, כפי שאתה בוודאי יודע, באוקספורד יש את הweidenfeld שתמיד מעניקים כמה מלגות לישראלים, ויחסית הרבה מאוד תכניות מלגות אחרות אליהן תהיה מועמד בצורה אוטומטית, לא מזמן הם פרסמו שיש 900 כאלו ברחבי האוניברסיטה, אין אוניברסיטה אחרת שמתקרבת למספר כה גבוה של מלגות שזמינות לסטודנטים זרים. אם אתה הבחירה הראשונה של המנחה בו אתה מעוניין, סיכוייך לא רעים.

http://www.jobs.ac.uk/job/AJZ654/ov...r-new-graduate-students-at-oxford-in-2015-16/
שים לב שלפי האתר, הדד ליין הקרוב במחלקה הוא ביום שישי, והמלגות (וידנפלד ושאר ה 900) רק זמינות לסיבוב של ינואר.

phdnik

New member
ראשית תודה

אני מבין שיש הרבה מלגות שבעת הגשת המועמדות לתואר אני מוגש אליהם אוטומטית.
אך עניין האוטומטיות איכשהו מלחיץ ונראה לי שזה משהו לא מציאותי והסיכויים נמוכים. אולי אני טועה.
לגבי המנחה והעדפותיו - אינני יודע האם אני בחירתו הראשית, אך הוא אכן מכיר אותי ואני מכיר אותו ומעבר לכך - המנחה שלי לMA חברו הטוב והוא אחד הממליצים מן הסתם.
אני בקשר עם המנחה העתידי כל הזמן. אינני יודע האם זה מדד טוב או לא, אז אלה העובדות.
לגבי הweidenfeld - אני לא בטוח שהפריפיל שלי מתאים להגדרות - הם מחפשים leaders in government, business והמחקר שלי בספרות, כך שאני בזמנו כאשר עברתי על כל רשימת המלגות, פסלתי אותם מהסיבה הזו. לא צדקתי?
לגבי המלגות החד פעמיות שהזכרת הן אכן נמוכות כספית ולא יספיקו.
אז מכל מה שמתשמע - אני אמור לבנות על המועמדות "האוטומטית"?

תודה שוב!

WhiskyPriest

New member
מלגות

ראשית - אני לא יודע רק יכול להעריך...
לדוגמא, לגבי אוקספורד אני זוכר שלפני שנתיים שהיתה מלגה מיוחדת לבוגרי בן גוריון (לתואר שני), ואפילו מלגת שמעון פרס (לא הצלחתי לאתר אותה מאז) כך שאולי מסתתרת לה מלגה איפשהו. אולי גם ניתן למצוא בjobs.ac.uk מלגה של קולג׳ ספציפי, לעיתים יש כאלו מאוחר יותר, אני בטוח שאם יש משהו תצליח לאתר אותו.
לגבי ווידנפלד - אתה צודק, כשאני חושב על זה האנשים שאני מכיר התעסקו בפוליטיקה או משפטים, הייתי צריך לבדוק לפני שהמלצתי מאחר וציינת את התחום שלך, פשוט זכרתי שיש שם הרבה ישראלים יחסית.
בגדול, נראה לי שיש לך תשתית מבטיחה, כמובן שתמיד טוב לנסות בנוסף גם מוסדות אחרים, אבל רוב הדדליינים עברו או מאוד קרובים.

phdnik

New member
שוב תודה

אני הגשתי גם לכמה אוניברסיטאות בארה"ב.
זאת האוניברסיטה האחרונה שאני מגיש השנה.
&nbsp
אני אמשיך לחפש משהו "יודעי" ליהודי או ישראלי ואולי אמצא. למרות שחבפרי דיי הרבה.
&nbsp
תודה רבה!

ayulli

New member
בדיוק עניתי על השאלה שפתחה את השרשור לפני כמה חודשים

אם תריץ חיפוש על הניק שלי, כל מה שאני יודעת ו/או זוכרת צריך להיות שם.

WhiskyPriest

New member
ברצינות?

הראשון והשני לא רלוונטים לישראלים והשלישי חברה מסחרית.
קראת את השאלה שלו? או בדקת את הקישורים?

EduL

New member
כן ברצינות

כן ברצינות
ARCH אשר עוסק כולו במקצועות ההומנים גם אם לא מפרסם מלגות לסטודנטים בין לאומיים הם בהחלט המקום אשר יכול לעזור
EducationUK נועד לעזור לסטודנטים בין לאומיים אשר פונים ללמוד בבריטניה , זהו גוף רשמי אשר עובד בשיתוף פעולה עם המועצה הבריטית הגלובלית ועם שגרירויות בריטניה סביב העולם
ולגבי השלישי - חברה מסחרית - לפעמים כשלא עובד לבד זה לא נורא להעזר באנשים אשר עובדים בכך

WhiskyPriest

New member
ARCH?

כשחיפשתי בעצמי מידע על דוקטורט באנגליה השקעתי הרבה זמן במעקב אחר כל שבב מידע ומאוד תסכל אותי לבזבז את זמני ולפתח ציפיות בעקבות מידע לא רלוונטי כמו זה. העסק מספיק מבלבל ומתסכל כבר ככה.
בסך הכל נזרקו שלושה לינקים אבל נראה לי חשוב להסביר מה משמעותם, משום שהקביעות שלך מטעות, ובוודאי שאינן קשורות כלל לשאילתא המקורית.

הAHRC הוא רשות המחקר במדעי הרוח, והגוף שמממן את רוב הדוקטורנטים בבריטניה. הוא קובע את תנאי המלגות (שכר המחיה) שלרוב מועתק למלגות שמיועדות לזרים. לאחר תום הדוקטורט ומחיה של שלוש שנים בבריטניה, הד״ר יהיה זכאי לקבל מימון מהרשות לפוסט-דוק (אם כי זה דבר מורכב ויש מעט הזדמנויות). בהמשך, חשוב להכיר את הגוף הזה, אך בשלב המועמדות לדוקטורט, הרשות (ואחותה - הרשות ללימודי החברה ה ESRC) אינה רלוונטית משום שהמימון אינו זמין כלל לזרים.
הAHRC מציע הרבה תכניות מעניינות לדוקטורט, כמו ה3+1 (שנה של מאסטר עם פוקוס מתודולוגי ואז שלוש שנות דוקטורט - שיטה מעולה) אבל שוב, לא רלוונטי לזרים - לא יכול לעזור.

EducationUK בעמוד שהפנית אליו אין הזדמנויות לישראלים, ובכלל, האתר לא מעודכן תדיר. אפשר שם ללמוד מעט על התהליך, אבל זה לא מקום לחיפוש הזדמנויות לדוקטורט - המקום היחיד שאני מכיר שמכיל את כל ההזדמנויות למלגה הוא jobs.ac.uk

החברה המסחרית - תמורת 340 פאונד הם ימלאו טפסי אפליקציה מסובכים - אם את רוצה טופס מסובך, חכי לויזה! אבל ברצינות, מדוע דווקא החברה הזו? תמורת 260 פאונד נוספים הם גם ימצאו מנחה. הרעיון מגוחך, או יותר נכון - אולי הם יכניסו מישהו לתכנית דוקטורט ויאפשרו לו לשלם שכר גבוה לאוניברסיטה אבל הם לא ישיגו מלגה.

למעלה