מים

אבו-דני

New member
מים

--- באורוות שונות יש שוקת אוטומטית...דהיינו מיכל קטן מצוייד במנגנון עם מצוף לסגירת מים בעת מילוי המיכל כך שתהה אסספקת מים סדירה האם זה טוב?...הבה נבחן..זה נוח יען לא צריך למלא אבל... מה יקרה לו הסוס חולה ולא שתה בכלל?....אזי לא נדע שמשהו קרה אי לכך יש לשים דלי גדול (לפחות 30 ליטר) ולנקות אותו מדי פעם מירוקת שעלולה להצטבר בדפנות...דלי מלא בסוף היום =צרות

אבל...

אני לא חושבת שזהו הסימן הכי טוב שמשהו לא בסדר בהתנהגות של הסוס.. אם הסוס לא בסדר, על הבעלים לראות את זה לפני סוף היום, שמה יהיה מאוחר מידי. וגם אם סוס לא אוכל את החציר זה אומר שאין לו מים, נכון?

נכון ש

דלי זה דרך יעילה לגלות אם הסוס סובל ממחלה כלשהי, אבל דבר ראשון אנחנו תמיד יוצאים מנק´ הנחה שסוסינו בריאים וחזקים ועל כן למה לקוות לרע.... שנית יש מחלות בהן הסוס כן ישתה ואז זה לא ישנה.... שלישית לנקות את הדלי שלעיתים נהיה מסריח זה עינוי.... ודליים של אורווה שלמה פי כמה וכמה. רביעית אם הדלי נשפך בתא מאד חבל.... וחמישית יש מספיק סימנים למחלה של סוס פרט לעניין השתייה, ואין בעיה לזהותם. אז למה שהחיים יהיו קשים ומלאים דליים? לא סתם המציאו את השוקת האוטומטית הנ"ל. ובנוסף, שוקת אוטומטית אפשר להתקין במנז´ ואין צורך למלא ולסחוב דליים לסוסים בעבודה.

קטיפה

New member
הרכיבה עברה בשלום!!!!

טפו טפו טפו רכבתי על סוס מסורס מזה בונבון היה כיף וממש אחלה עשיתי סיבוב קצר כי עדיין פחדתי שהסוס ישתולל כמו הקודם והכול היה בסדר שבוע הבא אני ירכב ליותר זמן ממני שירלי

אבו-דני

New member
הואיל ו....

--- הואיל והסוסים כבר לא רועים באחו...הואיל והמזון שלהם נמצא באחסנה (יבשה?) הואיל והשעורה לפעמים יכולה להיות נגועה.. הואיל והחציר נכבש ולפעמים יש קצת עובש שלא נדע הואיל ולא תמיד יש באפשרותינו לאבחן את הצרה המשמשמת ובאה הואיל ו צריך למצוא אותה מוקדם שכן מאוחר עלול להיות שואה (עבורי בכל אופן) קוליק היא היא הסכנה השכיחה ולכן יש לוותר על הנוחות בשוקת אוטומטית ולהשתמש בדלי שלא נוח אבל משמש כאמת מידה. ולא לשכוח לנקות אותו מירוקת מדי פעם

vet

New member
ובנוסף לכך

מחקרים הראו שסוסים שותים יותר כאשר המים זמינים בדלי/ חבית לעומת שוקת אוטומטית. מישהו כאן מעריך כמה הסוס שלו שותה ביום?? דר´ אהוד אלישר

מריושי

New member
אם הסוס

מקבל חציר עם עובש או כל בעיה אחרת זאת אשמתך הבלעדית כי אתה צריך לראות את זה לפני שאתה נותן לו חציר ולא בדיעבד "לגלות" שהיתה בעיה

אבו-דני

New member
מריושי

--- להבהרת הענין אשאיל משהו מעולם הנהיגה ברשותך...כאשר אתה נוהג אינך מתכנן לעשות תאונה. ברם אתה עדיין חוגר חגורת בטיחות גם אם אתה נוהג לבד בכביש ביום כיפור המים בדלי אינם כי אני א אחר מתכננים להתרשל אבל לפעמים חציר גם משובח יכול להכיל פרט "לא צפוי ונחמד" וכן לפעמים סוסים החופשיים ברחבה מלקטים עצמים זרים יחד עם חול שהוא גם גורם קוליק לא קטן. המים משמשים כאינדיקטור נוסף לאבחון צרות..אבל זו המלצה בלבד לידיעת מגדלי סוסים ואין זה מחייב שאתה למשל תישעה לעצה שלי או של הוטרינר המים אינם פוטרים כמובן את חובת הזהירות הרגילה לבדוק ולבחון את המזון ולתת מטמיוסיל מדי פעם לנקות את החול בקיבה.

אבו-דני

New member
מטמיוסיל

--- אבקה שמופקת מאצות ים האבקה במקור נועדה לאנשים הסובלים מעצירות תפקידה במערכת העיכול הסוסית לספח את החול ששוקע בקיבה והיות והג´ל (האבקה הופך עם מיצי הקיבה לג´ל) לא נעכל יוצא הוא יחד עם החול לשאוף אויר צח..(ריח ה"בושם" של סימבאד טוב יותר מאויר צח)

למעלה