מים

המצפים

New member
מים../images/Emo182.gif../images/Emo185.gif

באיזה גיל מתחילים לתת מים ליונק? מה הסיבה שלא נותנים מים בגיל ממש צעיר (כמו פעם)? אני מבינה שבהנקה יש מספיק נוזלים ולכן בעצם אין צורך במים אבל האם יש סיבות מעבר ל"אין צורך"? כלומר, האם יש בכך נזק או שפשוט אין תועלת? אני מתעניינת כיוון שהתינוק שלי כבן 4 חודשים יתחיל להיות עם מטפלת ואני עוד מניקה ואשאיר 2 ארוחות, אבל כיוון שהשעות שלו ממש לא קבועות, הוא עלול לרצות לאכול 15-30 דקות לפני שאני מגיעה ואז נצטרך לתת תמ"ל, ואני שואלת - מה לא מים בינתיים? תודה מראש!

Revili

New member
לדעתי...

הסיבה שלא נותים מים היא שתינוק צעיר יכול בקלות להחליף תחושה של בטן מלאה במים בתחושה של שובע...ולכן במקום לאכול ולקבל מזון החיוני לו, הוא מקבל מים. אבל....לדעתי האישית בלבד, אם אנחנו מדברים על דחיית ארוחה ברבע- חצי שעה ע"י מתן מים, הייתי מעדיפה זאת על מתן תמ"ל. לא בטוח שהתינוק יעדיף זאת או בכלל יהיה מוכן לשתות מים.

אלונה ע

New member
למה לא מים?

קודם כל בואי ניתן קרדיט למשרד הבריאות שלא ממליץ על מתן מים לפני גיל 6 חודשים לא סתם ככה כי מתחשק להם. (ואני לא אחת שממהרת לעשות זאת) אני אנסה להסביר מה שאני יודעת: 1. ידוע כי מים מדללים מיצי קיבה מה שעשוי להקשות על מערכת העיכול של היונק. 2.מים תורמים לירידה במשקל (כשאנחנו רוצים לרדת במשקל אומרים לנו לשתות הרבה מים, נכון?) 3.מים זה קלוריות ריקות, אפס ערכים תזונתיים. זה יכול לבוא על חשבון האוכל שכל טיפה ממנו חשובה בגיל זה. מקווה שעזרתי

../images/Emo45.gif מסכימה ומוסיפה:

סיבה נוספת לאי מתן מים לתינוק יונק: החלב שלך מכיל גם נוזלים, המספיקים ליונק הקטן שלך. תכולת הנוזלים בחלב משתנה בד"כ בהתאם לטמפרטורה, כלומר, בימים חמים יותר החלב יהיה נוזלי יותר. מלבד זאת, כמובן שהחשש הוא שתינוק שמקבל מים יחשיב זאת כארוחה, מכיוון שבטנו תהיה מלאה, והוא בעצם יפספס את הקלוריות, שהיה מקבל אם היה יונק במקום זאת. במידה והיונק ירצה לאכול 15-30 דקות לפני חזרתך הביתה, את יכולה להדריך את המטפלת להעסיק אותו באופן יצירתי בינתיים, מבלי לתת לו מים או תמ"ל. למשל- להחזיק על הידיים, לשחק איתו, לצאת לטיול בעגלה וכולי.

למעלה