מים מינרלים - אסור?

מים מינרלים - אסור?

היי. חיפשתי בארכיון לגבי מים ומצאתי רק שאם נותנים מים זה מים רתוחים עד גיל שנה. אבל לא מצאתי התייחסות למים מינרלים! מותר? אסור? מינרלים רתוחים? המתוקה אמנם עדיין לא אוכלת, אבל חשבנו בשביל להצליח לתת לה את טיפות הברזל למהול לה בקצת מים ולתת במזרק טיפות (כמות מזערית, כמובן). מה עושים עם האבן שיש במים הרתוחים? כשאני מרתיחה את חלקי המשאבה למשל יש הצטברות נוראית של אבן, וזה למרות שהמים הוכנסו לסיר ולא מקומקום. מה עושים?

sagitlaleche

New member
מים ../images/Emo20.gif

שלום לך אמא-חדשה-לגמרי. הנחיית משרד הבריאות היא שגם אם נותנים מים מינרלים יש להרתיח אותם, ולא סתם, אלא הרתחה של 2 דקות (לגבי כל סוגי המים ולא רק מינרלים). כדי למנוע אבנית בעת עיקור הבקבוקים מוסיפים חומץ להרתחה.

המשך

קודם כל, תודה, שגית, על ההתייחסות המהירה. אני לא יודעת למה, אבל משום מה נתקע לי בראש שאסור להרתיח מים מינרלים. יכול להיות כזה דבר? ולגבי החומץ - כמה מוסיפים? וזה לא נשאר אח"כ על הבקבוק?

sagitlaleche

New member
חומץ והרתחת מים מינרלים ../images/Emo20.gif

אני חושבת (וכדאי לבדוק, אבל איפה?) שאסור להרתיח מים מינרליים בקומקום חשמלי כאשר המים נוגעים בגוף החימום (יש היום קומקומים חשמליים שהגוף נפרד ממיכל המים). לסיר מים תספיק כף חומץ, ולא נורא אם תשימי יותר. הוא מנטרל את האבנית שנצמדת לבקבוקים ולפטמות ולא נשאר ממנו כלום.

בריטה

לי אמרו שמים שמסוננים בבריטה אסור להרתיח אך מים מינרלים רצוי. בחוץ לארץ (מערב אירופה) אין הוראה להרתיח מים מינרלים (אולי המים שם איכותיים ונקיים יותר??)

למעלה