מים לרדיאטור.

sun890

New member
מים לרדיאטור.

מותר לשים מים מהברז או מים מזוקקים לרדיאטור? שמעתי שהמים הירוקים מכילים חומצה שעם הזמן "אוכלת" את החומר של הרדיאטור וגורמת לסדקים ולבלאי מואץ של הרדיאטור. הייתכן?

מנחם231

New member
קודם כל

תכתוב על איזה רכב מדובר. ל"מים" שאתה קורא לזה קוראים נוזל קרור.
לכל רכב יש נוזל שונה בהתאם ליצרן שקובע.
לא מים מזוקקים ולא מי ברז .

חן 1111

Active member
הפוך. נוזל קירור איכותי מכיל תוספים שמגנים על מערכת הקירור

הדגש על נוזל קירור איכותי. יש כאלה שהם באמת סתם "מים ירוקים" והתועלת שלהם מפוקפקת.
מים פשוטים גורמים לקורוזיה בחלקי המנוע.

bogib

New member
איזה נוזל קירור צריך לשים

ביונדאי i30? ומה לגבי מים בוישרים, אפשר לשים מי ברז או יש לכם המלצה אחרת?

מנחם231

New member
תראה

הטוב ביותר לברר קודם מה יש כרגע ברכב. ינדאי שומרים את זה קרוב. יש נוזלי קרור מעולים אבל אישית לא ממליץ לערבב.
אם אתה מתכונן להחליף אין לי בעיה להמליץ. רק להוסיף כדאי לברר.
לוישרים אני ממליץ לשים 50 מל"ל נוזל ניקוי שמשות מהול עם ליטר מים מזוקקים או מי מזגן.

bogib

New member
איך אפשר לדעת

איזה נוזל יש לי ברכב? ואם אני רוצה להחליף איך מוציאים את מה שיש כרגע במיכל החוצה?
לגבי הוישרים, אתה מתכוון נוזל שמשות רגיל? 50 מ"ל על כל ליטר מים או בכללי? ומה זה מים מזוקקים, הכוונה למים מפילטר בריטה למשל?

מנחם231

New member
תשובה

כן.נוזל שמשות רגיל.לאחרונה מצאתי נוזל שהוא באיכות טובה יותר תמצא אותו בכל סופר.נקרא 409 מנקה חלונות ומשטחים.
מים מבריטה זה לא מים מזוקקים אבל גם בסדר.מי מזגן אם אתה שם המערכת
נשארת נקיה והנחירים לא נסתמים.
ליונדאי יש נוזל קרור שלהם שנקרא anti-freeze coolant llc-2 עם סמל יונדאי על
המיכל.
אם חסר לך נוזל פשוט תוסיף את מה שתקנה .
אין צורך לרוקן את הנוזל הקיים. ה50 מל"ל זה לכל ליטר כדי שיהיה אפקטיבי.
יש עוד חברות שמוכרות נוזל קרור אבל אני תמיד מעדיף של שלהם.
אם שאלות תשאל.

bogib

New member
עוד כמה שאלות

בנוגע לנוזל קירור ברדיאטור, בכל מקום שקראתי אומרים שאי אפשר להסתמך על הנוזל במיכל העיבוי כדי לדעת מה קורה ברדיאטור, אבל מצד שני הבנתי שממלאים רק במיכל העיבוי את הנוזל, אז מה הפרוצדורה הנכונה?, צריך לבדוק ולמלא ברדיאטור או רק במיכל העיבוי?, בנוסף לגבי המים בוישרים, יש טענות שנוזל שמשות יכול לגרום לסימנים לבנים קטנים על השמשה או על פח הרכב אם הוא מגיע אליו, אז מה עושים?, לשים רק מים?, מים עם סבון כלים?, מילאתי אתמול מים מהמזגן בבקבוק, האם כדאי ורצוי לשפוך אותם אל מיכל הוישר או עדיף לרכוש מים מזוקקים?
המון תודה

מנחם231

New member
מי מזגן מצויינים.

נוזל שמשות לא עושה שום סימנים.ובמיוחד אם אתה מוהל 50 מל"ל על ליטר מים.
לגבי נוזל קרור.כשחסר מים במיכל עיבוי פשוט מוסיפים עד שיגיעו לקו מכסימום.
רק עושים את זה כשהרכב קר ולפתוח בזהירות.
אם אתה מחליף את כל המים התהליך שונה.
עכשיו תוסיף וזהו.

bogib

New member
אז לא פותחים את הרדיאטור אף פעם?

כשזה מגיע לשליש התחתון בערך של המיכל עיבוי ממלאים וזהו? אין צורך לבדוק את הרדיאטור אף פעם? אז למה בכל מקום כתוב שאסור להסתמך על מיכל העיבוי? זה ממש לא ברור לי ולגבי מיכל הוישרים, איך אפשר לדעת מה גודלו אם צריך לשים 50 מ"ל על כל ליטר?, זה שונה מרכב לרכב?, אתה מוהל את זה לפני שאתה שופך למיכל או תוך כדי?
המון תודה על התשובות והעזרה

מנחם231

New member
תראה

ברוב הרכבים החדישים אין מכסה רדיאטור או שאתה לא יכול להגיע אליו.כל הקשר
למערכת הקרור הוא ע"י מיכל העיבוי.
אז מה עושים אז?הרכב שלי וגם הקודמים היו כאלה.הכל דרך מיכל עיבוי.
אתה לא צריך לדעת גודל המיכל של הווישרים. אתה מערבב בבקבוק את הנוזל הכחול עם מי המזגן ומוסיף עד שהוא מלא.
בסוף יהיה טוב

למעלה