מים חמים, מים קרים...

SideKick

New member
מים חמים, מים קרים...

בדרך כלל אני חובבת מקלחות במים חמים. מאוד. בחורף וגם בקיץ. אולם כבר כמה ימים שמתי לב שהטמפרטורה הרצויה לי ירדה פלאים. אמנם מדובר רק בכמה ימים ומוקדם מדי לדעת אם מדובר בשינוי זמני, או משהו קבוע, אבל... שאלה כללית לעוסקים ברפואה סינית לסוגיה ולכל מי שנושא זה הוא שאלה איבחונית לגביו - מה המשמעות של חום המים בפרט וחום חיצוני בכלל מבחינתכם? אשמח לשמוע ולהחכים.

קשה לבודד נתון אחד ולאבחן..

הרצון והכמיהה למים חום בד"כ קשור לחוסר זרימה תקינה של דם או צי שיכול להצביע גם על חסר דם או צי. אבל גם יש עיניין של הרגל ושיגרה. אדם שתמיד חם לו מאופיין בד"כ בעודף YANG ואופייני באופן טיבעי ונורמאלי אצל גברים צעירים וילדים גדלים. זהו על רגל אחת , עניתי? יום נפלא, יעל

בובי

New member
חלק משאלות האבחנה שלי הם

איזה צבע אתה אוהב ? איזה טעם אתה מעדיף ? מהו שעות היום שאתה אוהב ? בקר צהרים ערב. איזו עונה בשנה אתה אוהב. אתה אוהב לשתות חם אוקר ? זה נותן קצת כיוון בד"כ זה מסתדר עם האבחנה.

ועוד שאלה על מים חמים...

אני בטיפול קינסיולוגי לטיפול בבעיות עור. משיחה עם המטפל שלי, הגענו למסקנה שכל פעם שאני נחשף למים חמים, זה יוצר לי רצון להיתגרד במקומות מסוימים. הוא הציע שנטפל בענין , כדי להוריד מעמסה מהגוף. אני בהתחלה התנגדתי כי זה נראה לי סימפטום שמלווה לבעיות עור ולא מקור של הבעיה, אולם הוא טען שזה יוריד עומס אנרגטי מיותר מהגוף. אז שאלתי, 1 - על מה זה יכול לרמז, שמים חמים מעוררים גרויים בעור באזורים קבועים? 2 - האם זה החלטה נכונה לטפל בסימפטום? * דרך אגב, ב 24 שעות הקרובות אני אמור להמנע ממים חמים, כלומר לא מיקלחת, אני מקווה שאצליח לצחצח שיניים
שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד.

freearth10

New member
תנו לגוף לדבר

מיים חמים, כמו גם גרודים מזרימים דם ואנרגיה. יתכן מאוד שזו הדרך שלך לעורר את מחזור הדם, ולפתוח חסימות. יתכן גם שאתה רגיש למיים חמים עקב ארוע טראומתי בעבר ומה שהמטפל שלך מנסה לעשות זה לנטרל את הרגישות הזאת. ייתכן שזו הדרך שלך להעניש את עצמך. וייתכן וייתכן וייתכן... . אם ההחלטה נובעת מתוך תגובת הגוף - סמוך על המטפל שלך שהוא עושה את הדבר הכי נכון לך כרגע. אל המקור לבעייה תגיעו. אם תתחיל בצד ימין או בצד שמאל, זה לא ממש משנה, כי הכל מתחבר אל הכל. מאיה

מים חמים

ולי נדמה דווקא שמים קרים מזרימים את הדם וחמים עושים ההפך.גרודי עור למדתי פעם יכולים להיות קשורים לעומס רעלים. שאלות מענינות כדאי לברר לעומק כי מכל התשובות כאן נראה שחסר מידע

freearth10

New member
לא סינית - אבל לא נשמע לי הגיוני

חום - ממיס. במקרה הזה את הדם. קור מכווץ (לפחות אותי), לכן ההגיון שלי אומר שחום ממריץ yang וקור מרגיע yin. השמש משוייכת ליאנג, הירח ליין, בכל פעם שיש לי בעיה אקוטית -(התפרצות) ממליצים על קומפרסים קרים להרגעה ולכן נראה לי שחום אכן ממריץ. גרודי עור קשורים לנשימה ולנשמה. מאיה

נשימות...

בגדול יש לי נשימות מצוינות, וגם אף לא בעית נשימה אחת, רעלים, יתכן, למרות שזה היה יותר הגיוני אם זה היה מופיע לפני מקום העבודה האחרון ( בתחום כימיה ) לי זה נראה יותר רגשי, משהוא עמוק בפנים, למרות שלא עברתי שום טראוומה . והיום במקלחת החמה, עדין היה רצון לגרד, למרות שעל זה עבדנו בטיפול??? שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד.

freearth10

New member
עדין לא גרדתם את הבעיה

כמו שאמרתי כבר קודם - לפעמים הדברים כל כך מודחקים שלוקח זמן להגיע אליהם. עשה את שיעורי הבית שלך. אל תצפה לשינויים מידיים. הם יגיעו ברגע הנכון. מילת המפתח היא התמדה ונכונות. וזה לא קל. ויש עליות וירידות וסימני שאלה, שיובילו אותך בסוף לסימני קריאה!!! מאיה

מבלי לערער את הטיפול,

אני חייבת לציין שמים חמים מיבשים את העור וזה הגורם מס' אחד להחמרה אצל כל החולים במחלות עור ע"ר של יובש. אין ספק שהגורם למחלה הוא פנימי ומקושר גם לחוויות ריגשיות שעברת , אבל חשוב לזכור שיש דברים שפשוט מחמירים או מקלים על הבעיה - מים חמים זה אחד מהם. ועיצה ידידותית מנסיון אישי , התחל להתקלח במים פושרים ולאט לאט תוריד את הטמפרטורה - תמיד תסיים את המקלחת בשטיפה קרה אך נסבלת . בהצלחה יעל

ניסיתי בעבר מים פושרים

הרגלתי את עצמי, אבל בשלב מסוים יצא לי להחשף למים חמים, שגרמו לי לשכח מהפושרים. מה גם שלרחצה במים חמים יש יתרונות. בכל אופן היום אני מנסה להוריד את חום המים, אבל מטרת הטיפול להעלים את התגובה הנל, ולהוריד חולשות מעצמי. דבר מענין שקרא לי היום, בדיוק שקראתי על טיפולי בטן ורולפינג, לשחרור רגשות מודחקים, הופיע לי גרוד, אז אולי זה רמז... שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד.

רגישות עקב אירוע טראומתי?

ייתכן שכבר השאלה הזו נדונה בעבר, אבל כיצד ניתן לאבחן בעזרת הקינסיולוגיה אירוע טראומתי שייתכן שהיה בלפני שנים רבות? האם חלק בלתי נפרד מטיפול קינסיולוגי הוא שליחה למהפנט?

freearth10

New member
המוח זוכר את הכל

אפילו ארועים שקרו מרגע ההתעברות ויש כאלה שהולכים גם יותר רחוק - לגלגולים קודמים. את הארוע לא מאבחנים, אלא מנטרלים מתחים שליליים מארועים שצפים תוך כדי טיפול. אחד הכלים הוא דמיון מודרך. בדמיון מודרך האדם יושב בעיניים עצומות ומעלה בדמיונו את הארוע שקרה וגם אם הוא לא זוכר מה בדיוק קרה ומדמיין לו את זה - זה עושה בדיוק את אותה העבודה. הסרטת אותו הארוע כמה פעמים, התייחסות אל הארוע ואל הדמויות בו מנקודת מבט שונה,בוגרת יותר,הבנת המצוקה של מי שפגע בך ההתייחסות אל הילד שבך וכו וכו - יש בהם כדי לנטרל את המתח השלילי ולהתייחס אל אותו הארוע מבלי לערב את הרגש.

freearth10

New member
אולי משהו מחממם אותך../images/Emo23.gif?

ואת לא זקוקה עוד לגרוי חיצוני שיעיר אותך. אם ה"משהו" הזה הוא חיובי - סבבה, אם לא כדאי אולי לברר מה קרה בימים האחרונים שגורם לך לחום פנימי כה רב. הסתכלי על הידיים שלך, על הפנים שלך, על האזניים שלך - האם הן גם אדומות יותר ממה שהן היו קודם? הרבה פעמים עצם המחשבה על מה יכול היה לגרום לתופעה זו וההתעסקות עם למה ומה הארוע הזה רוצה לאמר לי - משקיט מאוד ומאזן שוב. לפעמים לא די בכך. לפעמים ניתן לחכות עד הקייץ... לפעמים כדאי לחפש מטפל אלטרנטיבי במיוחד אם בנוסף לסימפטום הזה יש עוד כמה דברים שמציקים לך לאחרונה. מאיה

למעלה