מים וצבע השתן

שמירלנה

New member
מים וצבע השתן

ערב טוב לא מזמן כתבו פה שלפי צבע השתן אפשר לדעת אם כמות המים ששתינו היא מספקת. אני שותה הרבה מים לפחות 3 ליטרים של מים ,ועוד ליטר של תה צמחים שאני מניחה שגם נחשב. ולפעמים בשעות הערב השתן שלי בכל זאת קצת צהוב (כי בערב אני לא שותה הרבה -כי קר לי,אבל לפחות 1/2 ליטר) אז איזה הסבר יכול להיות לצבע השתן? תודה

0 אור 0

New member
השתן לא אמור להיות שקוף לגמרי

בכל זאת הוא מפנה חומרים שהגוף לא צריך, והם שנותנים לו את הצבע. בכל אופן, 4 ליטר נשמע לי ממש המון שתיה, בשתיה חשוב להיות באמצע - מצד אחד לא לייבש את הגוף, אך מצד שני לא להכביד על הכליות בעודף מים. את יכולה להיעזר בכלי נוסף: ההרגשה שלך. אם את מרגישה טוב, מלאת רעננות ומרץ, לא רצה לשירותים כל הזמן - אז כנראה שהכמות שאת שותה מתאימה לך. ואת גם יכולה להיעזר באבחון של רפואה משלימה שיסייע לך לזהות אם הכל בסדר אצלך.

שמירלנה

New member
אני מרגישה שאם

אני לא אשתה את הכמות הנ"ל אז תהיה לי יותר בעיה ביציאה (אני סובלת ממעי רגיז ) אני לא חייבת את הכמות ז"א אני לא מרגישה צורך לשתות כ"כ הרבה זה בחלקו במכוון . לא ידעתי ש4 זה יותר מידי . אני לא רעננה ובמרץ אף פעם במיוחד ,אבל מצד שני תמיד שתיתי הרבה ,אולי בכל זאת אני אנסה יום יומיים להפחית ואז לראות. תודה

0 אור 0

New member
אני לא בטוחה שזה יותר מדי בשבילך

יש תמיד את הפרסומת הזאת שצריך לשתות 12 כוסות מים ביום, שזה 3 ליטר. אז אולי את באמת צריכה את ה 4 ליטר כי את פעילה, ומערכת חילוף החומרים שלך יעילה. ממש לא התכוונתי שתביני מדברי שיש מכסה מסויימת שמתאימה לכל האנשים. אני חושבת שכל אדם צריך למצוא מה שטוב ומתאים לו, ועם מה הוא מרגיש טוב. באבחון בכף הרגל, אפשר לראות אם יש לך בעיה של חוסר/עודף מים או בכליות, מהאינטרנט יותר קשה לי להגיד כל אמירה שהיא.

שמירלנה

New member
אני מטופלת אצל רפלקסולוגית

אז אני מניחה שהיא כבר היתה אומרת לי...אבל אני בכל זאת אשאל. ולא רשמתי שאני פעילה ,וחילוף החומרים שלי ממש לא יעיל להיפך.... תודה

שמירלנה שלום

ההתרשמות שלי היא שאת סובלת מחום שנמצא בגוף. זו לא אבחנה, אלא השערה. הרצון לשתות, העובדה שהשתן צהוב גם לאחר שתייה מרובה (אגב, אם הריח חזק, זה גם מעיד על חום) וההתעסקות עם השתייה מעידים על כך בדרך כלל.

למעלה