מים בתא מנוע

טוביה22

New member
מים בתא מנוע

האם יש למישהו ניסיון ? מתנקזים לי מים בבילג הקידמי של תא המנוע בספינת בווריה 40 עם מנוע וולוו. המים מתוקים טיפה שמנמנים . תודה

gb228

Active member
נזילה במערכת החלפת החום?

או בצד המים המתוקים בקירור המנוע (האם יש ירידת מפלס של מי הקירור?) או אולי באחד הקוים שמוליך לחימום דוד המים החמים. או אולי היתה פריקת לחץ בדוד, או דליפה מאחד מקוי המים שמחוברים לדוד? - אם זה כמו ב 36 אז הדוד שוכב ממש מאחורי המנוע.

skipperrider

New member
כדאי לבדוק גם...

מכסה פתח הגוי חירום ברצפת הקוקפיט שבור/סדוק? אטם בסיס המכסה הנ"ל בלוי/קרוע/יבש? מאפשר כניסת מי גשם/שטיפה מהקוקפיט הנמהלים במעט שמן מרצפת תא המנוע המשומנת ומגיעים לבילג' המנוע? או צינור/ראש מקלחון הסיפון נוזל/ברז מקלחון הסיפון לא סגור היטב? זול ופשוט להחלפה או תיקון.

1שריל

New member
ארחיב קצת על מה שכתבו קודמיי

יש לוודא שהתופעה חוזרת ואינה חד פעמית ,- יש לוודא שאין מים "אחרים " בסירה בקבוקי מינרליים/ מיתוספת למצברים ,ששלמים,וודא כל צנרת איווררי הסירה וניקוזיה לסתימות , והכי חשוב שאכן האמולסיה "מתוקה" חדירת מי גשם - ניתן לבדוק ע"י התזת מי ברז/צינור בלחץ באזור/סביב המקום "הנגוע" --- נזילות ממ"ע הקירור ניתן לבדוק ע"י בדיקת רמת מים בילתי משתנה במיכל ההתפשטות - הנעת המנוע לטמ"פ/לחץ עבודה בקרה על אי נזילות ממ"ש המים/צנרת מי הקירור- גם ו ב ע י ק ר לאחר כיבוי המנוע כשהוא חם ויש לחץ מים במערכת --- דוד מים חמים , באם פעל ש"ס ביטחון- מהאפשרויות הבאות - חימום יתר במידה ויש לך גם חיבור של הדוד ל" חשמל חוף" עקב טרמוסטט לא מכוייל/מנוע ראשי מתחמם ומחמם ,, הבט על ש"ס הביטחון פתח בבת אחת מים בברז ,וסגור חזרה במכה וודא ש "ההלם " מים אינו מקפיץ את ש"ס הביטחון עקב בעיית גיל/אחרת --- הקשב לפעולת משאבת המים המתוקים - האם נכנסת לעבודה, ללא צריכה ,בדוק שהמנוע אינו מתחמם מעבר לטמ"פ העבודה ממה שאתה מורגל/יודע - בהצלחה

מים בתא מנוע

היתה לי תופעה דומה עם מנוע ולוו הנזילה היתה ממשאבת מי הים , הגבסקו , הממוקמת בחלקו האחורי של המנוע יכול להיות שהאטם שעל הציר דולף או בעיה חמורה יותר הציר כבר אכול . מקוה שעזרתי

בנוסף לכל מה שכתבו לא דיברת על כמות (מעט/הרבה מתגבר/נחלש). אם מי הקירור שלך ירוקים אז ברור שזה לא משם. האם ירד גשם או ששטפו את הספינה חיצונית? ביום לא גשום יבש את בילג' המנוע ותתניע אותו ל 20-30 דקות תנסה לזהות נזילות וטיפטוף. תבדוק חדירה מציר הפרופלר (מזערית). אם יש מקלחת ירכתיים (יש צינורות מים מתוקים בלחץ בקבינה אחורת) תבדוק שלא השתחרר חיבור או נפתח ברז והנזילה היא בתוך הספינה. האם מילאו מים במיכלים לפני גילוי הנזילה ייתכן וצינור המילוי או מיכל מים אחורי או נשם השתחררו. בהצלחה,

Alex33

New member
כפי שאני מכיר בוואריות,סביר שזה ..

ממערכת הרקירור או ממערכת חימום המנוע וצנרות המים- מתוקים ו/או ירוקים של מערכות אלה.קשה לי לראות נזילת מים דליפת מי גשמים מפתחים, חלונות וכו' אל בילג' המנוע של וולוו+בבואריה, בילג' שהוא קטן ,סגור לצדדים וממקומם ממש רק מתחת למנוע.. אם יש לך צינורית עודפים לבילג ממכסה הרדיאטור כלפי מטה, ללא מיכל עודפים, שים שם איזה בקבוק פלסטיק קטן ותראה תוך כדי הפעלה, רצוי במאמץ, האם מים יוצאים משם. פה ושם כפית-שתיים בעומס גדול זה אפשרי, אבל כוס-שניים או יותר..ממש לא. כול זאת בנוסף לעצות הטובות האחרות שקבלת לאיתור מקור המים. לבוואריות יש S-DRIVE לא ציר, ולכן בשיגרה בבילג' המנוע שלהן- או בבילג' שמאחורי תא המנוע לא אמורים להיות מים, אפילו לא קצת. תנסה גם לברר ע"י איסוף לכוס האם המים ירוקים או שקופים. זה יתן לא מעט אינדיקציה להמשך הבדיקה...

יוסף71

New member
בדוק, נזילה ממערכת הקירור.

השמנמנות, זה כפי הנראה שרידים של החלפת שמן מנוע שהותירו שאריות בבילג'. בדרך כלל בסירות וותיקות, לא מקפידים על מים ירוקים , אלא מוסיפים מים מהברז. לכן אני משער שהמים המתוקים הם ממי הקירור. הבילג' בבוואריות בנוי לפי תקן Germanisher Lloyeds שזה אומר שאין חיבור בינו ובין הבילג' המרכזי, ( על מנת למנוע , זליגה של שמנים ואו דלקים לבילג' המרכזי וכמובן הסכנה שהם ישפכו לים ויזהמו ) לכן, כל המצאות של מים בכמות קטנה, עד נניח 10 ליטר,מכל סוג שהוא מקורה במנוע. כמות גדולה מזו אכן עשויה להגיע לבילג' המרכזי כשהסירה נכנסת להטיות. מכסה מילוי מיי הקירור, עשוי להיות הסיבה. ייתכן והמנוע שלך מתחמם והמכסה משחרר לחצים. רצוי שתבדוק, טמפ' מנוע. לכל הבוואריות שאני מכיר יש בילג' יחיד שמעליו יושב המנוע, לכן לא הבנתי מה כוונתך ל"בילג' קידמי" יוסף

טוביה22

New member
מים

תודה !הכוונה בבילג' קדמי היא בחלק הקדמי של בילג' המנוע

gerson1

New member
ולי היה בריחה של מים מברז הבטחון (וסת הלחץ)

של דוד המים החמים, כאשר משאבת המים עבדה והשוות לחצים כאשר מערכת המים היתה סגורה, כך שהוסת הקטין את הלחץ ובהיותו מונח מעל המנוע, שחרר מים מתוקים ו"ניקו" מעט את השמן הנמצא בסביבות הגיר והמנוע.

גרשון, לא סביר שווסת לחץ מים בדוד ייפרץ בגלל לחץ שבונה משאבת מים מתוקים מדובר בסד"ג אחר של לחצים.

gerson1

New member
מסכים איתך אך הגיל עושה את שלו...

המשאבה עבדה ללא לאות ועובדה, הוסת התיעף והוחלף ומאז "NO PROBLEMS"

למעלה