מילים ....

ינוקא1

New member
לא יודע , אני חושב שדווקא

אני הגדרתי באופן נורמטיבי , כפי שתראה בכל מילון ואתה לא.
&nbsp
הוויה היא התהוות - "ויאמר אלהים יהי אור , ויהי אור".
"יהי" זה התהוות , וזהו אותו השורש.
וכמו כן התמדת הדברים בקיומם תיקרא הוויה - התהוות בכל רגע ורגע.
&nbsp
ולא רק שהיא לא "הפשטה" , אלא היא הדבר היחיד שקיומו וודאי ובלתי מותנה במאומה , ואילו כל שאר הדברים שבעולם הם מותנים :
כי לא משנה מה תדמיין , אפילו אם תדמיין "ריק" , הוא חייב הוויה כדי להתקיים.
וכל שכן שהעולם כולו או התודעה האנושית אינם נחשבים לכלום לעומת ההוויה.
&nbsp
וההוויה איננה צריכה לכלום , לא למקום ולא לזמן ולא לצורה , אלא היא נחה בתוך עצמה.
&nbsp
אתה מתאר אותה בכל מיני תארים כמו "סטטית" והיא מעל כל אלו.
היא המקור לתנועה ולסטטיות , ולכל מה שאפשר לדמיין ומה שלא.
&nbsp
בקיצור -
אינני מקבל את הגדרותיך בעניין .
זכותך לא לקבל את שלי.
לילה טוב.
&nbsp
&nbsp

mayan37

New member
העולם

אי-שניות משמעה הויה אחת. קיום אחד. העולם כמובן כלול באחד הזה שאין שני לו, 'ספוג' בו. לכן ההצבעה היא כן על גילוי ההויה בעולם בכל דבר ודבר (כהויה), דרך בדיקת טבע עצמי, החויה, העולם, האחר. אמנם פתוחה האפשרות לכך שתפיסות לגבי העולם יתמוטטו. ה'עולם' כפי שהיה ידוע עשוי להיחרב. אין עולם אחר אלא העולם הידוע. בדומה לגל ולים. הגל לא נחרב, הוא תמיד היה תנועת-ים בעצמו.

הדיבורים על משהו כאמת או אשליה נועדו להבהיר נקודה מסוימת, אמת ואשליה ככלות הכל הן עוד ניגודים. מבחינה זו, העולם קיים לא בפני עצמו אלא כהויה-ידיעה. אשליה תהיה לראות את העולם כדבר נפרד חיצוני העומד בפני עצמו ומכיל שלל יצורים עם עצמיות משלהם, כקונטרסט לעצמי. כאילו הגל אינו ים ואינו עשוי מים.

ינוקא1

New member
שוב ,

זה שכל הציורים עשויים בד וצבע , לא הופך את כל הציורים לשווים זה לזה.
ציור של פיקאסו , שונה מציור של ילד בגן.
&nbsp
וההתבטאות שלך כאדם איננה הבד והצבע , אלא הציור.
&nbsp
זה שכל המילים שאנו כותבים כרגע עשויים מפיקסלים מהבהבים , זה לא משנה כלום. המילים משנות.

mayan37

New member
אכן כן

הציורים שונים בצורתם, בערכם. אך מה או מי מזהה את הצורה והערך ויודע להבדיל? ודאי לא הדמות בציור. היא אינה רואה את עצמה. אחת הדרכים בבחינת הציור של המציאות היא לשאול האם באמת אני הוא כך וכך? אם התשובה הסופית היא אני הצורה המובחנת הזו בתוך הציור, ויש לי כצורה קטנה בציור יכולת שליטה, בסדר. גם זו תשובה.

ינוקא1

New member
מי אמר לך שהדמות בציור

אינה רואה את עצמה ?
&nbsp
אני חושב שהדמות בציור רואה את עצמה "חלקית".
וככל שלאדם יש יותר "מודעות" , אז הדמות בציור רואה את עצמה יותר.
&nbsp
&nbsp

למעלה