מילים שגויות!!

• פותח הנושא ela7
  • פורסם בתאריך

ela7

New member
מילים שגויות!!

אני צריכה כמה מילים שמבוטאות על ידי אנשים בדרך לא נכונה. הכוונה למילים דגושות אחרי שווא נע שבראש מילה, כדוגמת 'לְכַּבס', 'מְכַּדרר', וגם מילים המבוטאות רפות בראש מילה כדוגמת 'בִישל' 'כִיסה'. הכוונה למילים תקניות ולא מילות סלנג כדוגמת 'לפספס'.

גנגי

New member
אהה.

הכּחיש, מכּחול, תְכָנֵס הנה (במקום תיכנס הנה, כביכול בניין נפעל), יידבּק (גם בנפעל), כרכים (ב-כ' רפה, כשמדובר על רבים של כְּרַך), עקרבּ (בגלל הריבוי), פלסטר (ב-פ' רפה), ספטמבר (ב-פ' רפה), פּסטיבל (ב-פ' דגושה), פורנוגרפיה (ב-פ' רפה), פרהסיה (ב-פ' רפה, בגלל שרגילים לצירוף "בפרהסיה") ובטח יש עוד מאות כאלה.

ela7

New member
הפעם, אני צריכה רק שגיאות מהסוגים

שהזכרתי: דגש אחרי שווא נע (שווא בראש מילה) ובכ"פ רפות בראש מילה. כבר מיציתי את כל מה שאני יודעת, ואני צריכה להתקיל במילים חדשות. על כל פנים, תודה גם על השאר, אנצור אותן לימים שיבואו.

evyaco

New member
בבקשה:

"פִירֵק" [פֵּרֵק] "כִבֵּיתִי" [כִּבִּיתִי] "לְכַּבּוֹת" [לְכַבּוֹת] "בִקֵּשׁ" [בִּקֵּשׁ] יש עוד המון.... וכמובן כל שמות המקומות (והערים בפרט) המתחילים באחת מאותיות בכ"פ - נסעתי "לכּרמיאל", "בבּית-שאן" וכו'.

ela7

New member
תודה! ובקשר ל..

"יש עוד המון", הייתי שמחה אם היית מציע עוד, כי את המאגר שלי מיציתי.

evyaco

New member
לפקפק...

לכּפר פִשֵּׁל פִטֶּם זה מה שעלה לי כרגע... אם יעלו לי רעיונות נוספים, אכתוב.

ela7

New member
א. תודה רבה על ההצעות,

ואם תיתקלו בעוד מילים ולא תשכחו לרשום (מה שקורה לי...) אשמח לקבלן. ב. לא בכל פועל שמתחיל בבגדכפת האנשים נוהגים לטעות. הדבר תלוי במשפחה, בקרובים ובעיצורים הסמוכים.

407

New member
מכּסחת דשא

משום מה תמיד שמעתי את המילה הזו כשה-כ' נהגית דגושה.

גנגי

New member
עוד כמה:

לכּווץ. לכּוון. כְתב (בלי דגש). לכּתוֹב. לְכַּנס

למעלה