מילים נרדפות

magic mom

New member
מילים נרדפות

האם מישהו מכיר ספר/ אתר שיכול לעזור לי בפיענוח ההבדלים בין מילים נרדפות (בשפה העברית וגם בשפה האנגלית) ?

magic mom

New member
הבהרה למי שלא ממש הבין....

אני מחפשת מקור שנותן מידע רחב יותר ממילון. מילון נותן מספר מילים נרדפות מבלי לעמוד על ההבדלים בינהן. כל מילה מוסיפה את הערך שלה וכתוצאה מכך גם מופיעה במשפטים העוסקים בתוכן שונה. לדוגמה: שריפה, בערה , דליקה. שלוש המילים מציינות אש אך כל אחת מהן תופיע ב"סביבה" אחרת.

Scarlight

New member
כל מילון טוב ייתן הגדרה מדויקת

שלא תשאיר ספק בנוגע למשמעותה המדויקת של המילה.

Image of me

New member
למשל, ב- 'Oxford Advanced Learners

Dictionary יש פה ושם הערות עם הסברים על ההבדלים בין מלים נרדפות, כולל דוגמאות שימוש.

לשם כך כדאי להיעזר בתזאורוס ולא

במילון. תזאורוסים (זה הריבוי?) מקבצים מילים לפי שדות סמנטיים. הם מתחילים עם המילים שהכי קרובות סמנטית למילה כלשהי, והולכים ומרחיבים עד שהם מציגים את ההיפך ממובנה של מילה זו. בעברית ישנו המילון של אבניאון 'מילה במילה'. יש גם 'אגרון למילים נרדפות וקרובות משמעות' של אריה קומיי.

Eldad S

New member
אכן, תזאורוסים -

זהו הריבוי ("תזאורוס" = "אוצר", בלטינית, אם אינני טועה). בעברית המושג "תזאורוס" מובע על ידי המילה "אגרון" (אגרון למילים נרדפות). וכאן יש לי שאלה: האם מבטאה של מילה זו הוא Aגרון או Eגרון?

Scarlight

New member
Eגרון

כך שמעתי לא אחת וכן המילה מנוקדת בסגול, למיטב זכרוני.

Eldad S

New member
../images/Emo51.gif. הייתי צריך לשאול

את השאלה קצת אחרת מלכתחילה - הנה הניסוח המחודש: ידוע לי שהמילה נמצאת בשימוש בצורת אֵגרון (בסגול תחת האל"ף); האם ידוע לכם גם על הצורה אַגרון (בפתח תחת האל"ף) / האם גם זו האחרונה מותרת?

Scarlight

New member
לא ידוע לי

עם זאת, בן-יהודה מציין שקיים אִגְּרוֹן במשמעות של אוסף איגרות. אבן-שושן (משנות ה-60) טוען שצורה זו משמשת גם לתיאור תזאורוס (בן-יהודה עושה הפרדה בינה ובין אֶגרון).

קרעכצער

New member
אני חייב להוסיף

למרות הרצון לפנות למקור מידע חיצוני. יש מעט שפות שהלקסיקון שלהם מתואר בצורה מדוייקת עד כדי כך שתוכל למצוא את ההבדל בין מלה למלה ע"י מילונים ותזאורוס לכן בסופו של דבר תצטרך לקרוא או להקשיב לאנשים שמדברים ולראות איפה הם משתמשים במה ולהשוות, ואז תראה מתי משתמשים במילה אחת או במילה הנרדפת (לכאורה)

למעלה