מילים נפוצות

STANFORD5

New member
מילים נפוצות

היי,

GRE-המילים רבות והזמן קצר. אני מנסה להבין מה המקור (רצוי אתר אינטרנט ולא אפליקציה) שהמילים שמופיעות בו הכי שכיחות במבחן.

למישהו יש המלצה מנסיונו על מקור שבדיעבד הרבה מהמילים במבחן הופיעו במקור זה?

בנוסף=איך אין עדיין אתר עם רשימת מילים, שכל נבחן נכנס אליו ומעלה את הקאונטר של המילים שהוא נתקל בהם במבחן?? (או שיש כזה?)

תודה

Philip Jr

New member
נתחיל מהסוף

קשה עד בלתי אפשרי לזכור בכלל אילו מילים היו במבחן. גם אם זוכרים, יש בנק כל כך גדול ודינמי של מילים, לא בטוח שזה היה משנה.. אז כנראה שלא יהיה אתר / אפליקציה או פתרון אחר שיהיה מקיף.
&nbsp
לי מאד עזרו כרטיסיות, קצת old school אבל זו דרך נוחה ללמוד, ואפשר גם להכין אם רוצים (אני קניתי מוכנות)

corrigenda

New member
לפי הניסיון שלי רשימות המילים הן חסרות ערך

כשאני למדתי למבחן, אספתי רשימות מילים מכמה מקורות (ברונ'ס, קפלן וכו'). כמעט אף מילה מהרשימות לא הופיעה במבחן. היו מילים "קשות" שהכרתי בלי קשר למבחן כי נתקלתי בהן בספר, והיו מילים קשות שלא היה לי מושג מה רוצים ממני. רשימות המילים לא עזרו שם. יכול להיות שהיה לי חוסר מזל קיצוני, אבל זה לפחות הניסיון שלי.

אריאדנה

New member
מסכימה שהרשימות לא מאוד מועילות

יש יותר מדי מילים, ואלא אם כן את סיני שעומד לשנן עכשיו מילים במשך כמה חודשים טובים ממילא לא תלמדי את כולן. אפשר לבחור אפליקציה אחת או לקנות כרטיסיות כדי להתאמן קצת, אבל הדבר שהכי עזר לי היה רשימות של שורשים לטיניים ושל מוספיות, זה עוזר מאוד לפסול תשובות לא נכונות ומגדיל את הסיכויים לענות נכון.

STANFORD5

New member
תודה! מאיפה לקחת את הרשימה של השורשים והמוספיות?

אריאדנה

New member
יש הרבה רשימות באינטרנט

הרכבתי לי מגה-רשימה מהרשימות שמצאתי דרך גוגל.

d a p h n a

New member
מצטרפת למה שאמרה אריאדנה על המוספיות הלטיניות

ללא ספק הדבר הכי שימושי ל-GRE זה לנסות להבין כמה טריקים פשוטים כדי לנחש את המשמעות של מילים, ולדעת מוספיות כאלה מאוד עוזר.
&nbsp
לגבי "המילים הכי שכיחות במבחן", זה בעייתי, כי כידוע ה-GRE הוא מבחן אדפטבילי, כלומר רמת המבחן משתנה בזמן שאתה עושה את המבחן. נותנים לך בהתחלה כמה שאלות בדרגות קושי שונות, ובהתאם להצלחה שלך בשאלות האלה קובעים גם את רמת השאלות הבאות (כאשר כמובן הציון מושפע בהתאם). כך שמישהו שמגיע עם אוצר מילים מאוד גדול ומצליח מאוד בשאלות הראשונות, יקבל מילים יותר נדירות וקשות בהמשך. מי שפחות יצליח בשאלות הראשונות, יקבל מילים יותר שגרתיות.
&nbsp
&nbsp

STANFORD5

New member
תודה דפנה. חוץ מהמוספיות, איזה עוד שיטות אימצת לעצמך

כדי לנחש משמעות של מילים?

d a p h n a

New member
האמת שאני לא ממש זוכרת. עבר המון זמן

קודם כל, אני צריכה קצת לסייג ולציין שאני א. דוברת אנגלית כשפת אם וב. למדתי לטינית ואפילו קצת יוונית בתואר הראשון, שהתגלו כשימושיות למדי.
&nbsp
מעבר לזה, אני זוכרת שכן למדתי קצת מילים. ובנוסף, השתמשתי בטריקים סטנדרטיים של פסיכומטרי, כמו שגם אם אני לא מבינה את המשמעות של המילה ששואלים עליה, להסתכל על המילים בתשובה ולראות באיזו מקרה אני מבינה את המשמעות שלהן ויכולה לשלול אותה כתשובה וכו'.

למעלה