מילים מילים

jongler

New member
מילים מילים

בוקר טוב ויום מדליק לכולם באשר אתם נמצאים .
החיים באפור - הבריחה מהבחירה : האם קרה לכם ששמעתם מישהו או מישהי אומרים : "נחשוב על זה"? או - "בהחלט, אנחנו נבוא"? כשהם מתכוונים בעצם לעצמם שזה בגוף יחיד? או "אני פה בגלל שהם רצו"? קרה לי כך וכך בגלל שפלוני אלמוני עשה כך וכך(או לא עשה...) , "קשה לי", "אין לי זמן", "אני מקווה ש...", "ככה ככה", "האמת ש..." (בצורה הישראלית-"אני אגיד לך ת´אמת"), "עשיתי את זה עבורך"??? השימוש ברבים לתיאור פעולת היחיד במקום בגוף ראשון יחיד נותנת מקום לבריחה מלקיחת אחריות, כביכול אני כבר לא לבד - ´אני יודע שאני לא העמוד בהבטחתי אך בגלל שאני רוצה להראות בסדר אני נותן הבטחה שתמצא חן באוזני המאזין ואין אני לוקח אחריות על כך משום שכרגע מיחיד עברתי לרבים-יש לי "שותפים" ותמיד אפשר להאשים מישהו אחר באי עמידה בהבטחות כי זה יותר נוח´. "אנחנו נחשוב על זה" - פרט לצורת הרבים יש כאן בריחה נוספת מלקיחת אחריות והיא - "החשיבה" , החשיבה אח"כ לעולם לא תתרחש, בחירות מתבצעות ברגע, "החשיבה" נועדה לדחות בחירה למועד מאוחר יותר לפעמים שוב מחוסר נעימות בפני המאזין ושאני מתנגד להצעה . "אני פה בגללו..." - הפלת האחריות למקרה שקרה על מישהו אחר - נועד בעצם לשמש אותי כקורבן, כמסכן, לקבלת יחס מן הסביבה והן הסטת האחריות למקרה ממני הלאה, מכאן נובע שאין אני אדון לגורלי. "קשה לי" - אני יוצר מציאות - שלגבי דבר זה אינו אפשרי. מזה קשה? מזה קל? מתי קל זה קל? ומתי קשה זה קשה? קשה-זה מסלע גרניט? איך מצב יכול להיות קשה? איך ניתן להגדיר מצב? הניתן להגדיר את החיים?! אני נותן משמעויות לדברים שקורים, אך אין לכך כל אחיזה במציאות. מקרה שקרה פשוט קרה - ללא נכון או לא נכון, טוב או רע קל או קשה , הכל קל, לגדול זה קל, ומצב שישנו?! פשוט מצב. "אין לי זמן"- קישקוש!! אני בוחר שלא לעשות זאת כי אין הדבר חשוב לי! "אני מקווה ש..." - אני לא רוצה לקחת אחריות או לעשות מעשה! "ככה ככה" - לא מדיד, אפור, לא מציאותי. "האמת ש..." - א. עד עכשיו שיקרתי ומרגע זה אני אומר את האמת..... ב. עד עכשיו אמרתי את האמת וכדי שלא תחשוד בי על השקר שאני עומד לאמר אני מוסיף... "עשיתי את זה עבורך" - משפט שיקרי שנועד לגרום לצד השני רגשות אשם, ´להעלות´ אותי ביחס לצד השני בגלל בצורך הלא מציאותי בהוקרה. ועוד דבר, אין אנו עושים שום דבר לאף אחד עבור אף אחד אלא רק עבור עצמינו, לעיתים נעים לנו לראות אחר נהנה אך שוב-בסופו של דבר זה טובתי האישית. השפה מלאה במושגים לא מדידים שנועדו לברוח מאחריות ושאר ירקות, ע"י התבוננות כצופה ללא התערבות באנשים סביב ניתן לקלוט על כל אחד היכן הוא נעצר, מה "הסיפור" שלו שמונע ממנו להגיע, ברגע שקלטתי משהו סימן שהדבר נמצא גם אצלי משום ש"כייס מזהה כייס" וכך אני יכול ע"י כך להעזר בסביבה שלי כמראה כהישתקפות מי ה"אני" האמיתי. מילים הם בסך הכל מילים אנו נותנים להם משמעויות. באהבה וחמלה JonGler

דרייה

New member
אתה ..אתה...../images/Emo39.gif

אתה,כן אתה שמבין מילים... קבל
וגם
אור לך ליום שכולו

בריחה מאחריות על החיים/מהכרה עצמית

כאשר במהלך דיבור / שיחה אומרים ´אתה´ ומתכוונים ל´אני´. ברכות לבביות, אסתיה

למעלה